Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #298 woensdag 3 april 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-04-03

Sinds maandag is in Schotland een anti-haatwet van kracht, bedoeld om gedrag dat als aanstootgevend ervaren wordt strafbaar te stellen. Betekent dit het einde van de vrijheid van meningsuiting? We bespraken het met voormalig Eerste Kamerlid René Dercksen.

Sinds maandag is in Schotland een anti-haatwet van krach

Desk: consultant RAMS en tunnelveiligheid Jacco van der Worp, voormalig Eerste Kamerlid René Dercksen en blckbx-journalist David Boerstra

Presentatie: Ancilla van de Leest

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #Schotland #Censuur #Antihaatwet

Door Loren Shaw

29 gedachten over “Einde vrijheid van meningsuiting door nieuwe Schotse haatwet?”
 1. Het vals beschuldigen van politieke tegenstanders door corrupte en al jaren liegende regeringsleden is dan weer een vorm van hate speech die wel is toegestaan. Of kunnen we Hugo ook ergens aanmelden? Want iemand beschuldigen zonder enig bewijs is laster en smaad.

 2. degenen dia achter deze tricks en neppe wetten zitten zelf zijn vol met haat, dit is puur om mensen de mond te snoeren, en geen kritiek van deze ´ chosen´ toe te staan

 3. Waarom zijn we hier? Wat is de bedoeling van dit leven? Is er leven na dit aards bestaan? Is er een hemel en een hel? Is u dan goed? Goed genoeg zodat u in de hemel word binnengelaten? Velen van ons antwoorden op deze vraag bevestigend. Maar wat is dan echt goed? Wat is de hoogst morele standaard waaraan we ons kunnen meten? Die van uzelf, of die van mij, of… Kijk aub eens naar deze test (en houd het lezen vol tot het einde want daar staat zéér goed nieuws). Hoeveel leugens heeft u verteld in uw leven? Heeft u wel eens iets gestolen (ook al was het klein en van heel weinig waarde)? Heeft u gehaat? Heeft u begeert wat niet van u was? Wij allen hebben zeker 1 van deze dingen wel eens gedaan. Dit laat zien dat wij zondaars zijn: dit toe te geven is niet makkelijk voor ons mensen. Maar God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis – geen kwaad, geen zonde. God is de heilige Geest, Hij is 100% Liefde, maar ook 100% Rechtvaardig. Omdat Hij dus ook een 100% Rechtvaardig Rechter en Heilig is moet Hij niet alleen moordenaars en verkrachters veroordelen, maar ook Godslasteraars, leugenaars, dieven, afgodenaanbidders, echtbrekers en sexueel immorele mensen. Doet Hij dat niet dan is Hij corrupt. Maar dat is Hij niet. De aarde was gelijk de hemel tijdens de eerste 2 mensen, maar die werden ongehoorzaam en begonnen te zondigen (slecht te doen). Wij allen zijn afstammelingen van die eerste mensen. God zegt dat het loon van de zonde – in ons gekomen door die eerste ongehoorzaamheid en die wij allemaal doen – de dood is, en daarom sterven wij allemaal – zo serieus is zonde in de ogen van God. Nu is God ook 100% liefde en Hij wil niet dat iemand van ons verloren gaat (de Hel in moet gaan). Hij wil ons Redden zodat we in Zijn Koninkrijk eeuwig gelukkig mogen leven. Maar Hij moet ook rechtspreken. Hoe dit dan op te lossen?

  God heeft in Zijn wijsheid dat probleem opgelost door als mens, als Jezus te komen, door perfect onschuldig op aarde te leven, en de straf die ons opgelegd werd (en die wij niet kunnen afbetalen) af te betalen in Gods Rechtbank door onze plaats in te nemen. Hij liet zijn onschuldig kostbaar bloed vergieten aan het Kruis, werd onterecht uitgescholden, gemarteld, gekruisigd, gedood, ter vergeving van onze zonden. Zijn offer is de hoogst denkbare en kostbaarste borgsom afbetaling, die ons helemaal (!) vrijpleit van straf. Hij stond na 3 dagen op uit de dood omdat God (die Geest is en niet kan sterven) het lichaam van Jezus weer tot leven opwekte, en als u nu in het volbrachte offer van Jezus gelooft word u ook door God opgewekt uit de dood en ontvangt u eeuwig leven – u gaat over van het oordeel – de Hel – naar het altijd durend gelukkig leven in de Hemel. Dat is onverdiende genade voor ons: gratis!

  Wat u nu als dank, uit liefde en respect voor Jezus zou willen doen is u bekeren – dat wil zeggen; persoonlijk praten (een relatie hebben) met Vader God, uw zonden opnoemen (dus NIET naar een priester gaan) en zeggen dat u dacht dat u een goed mens was maar nu inziet dat dit toch niet zo is, dat u oprecht spijt heeft van uw zonden (!), ze niet meer wil doen, en echt serieus probeert niet meer te doen (als we deze benoemen vergeeft God ons ook toekomstige fouten vanwege het volbrachte werk van Jezus Christus, omdat we nu éénmaal hier nog niet perfect zijn), en dat u voortaan volledig op Jezus vertrouwd voor uw redding en verandering. Niet meer op uzelf vertrouwen om in de Hemel te komen, want door goede werken word u niet gered – God laat zich daardoor niet omkopen. Wie dit doet zal totaal vernieuwd worden; beginnende al in dit aardse leven (Jezus noemt dit ‘opnieuw geboren worden’), die zal het wonder van een nieuwe gezindheid ontvangen van God zodat wij Zijn geboden – Zijn leefregels – van harte willen en kunnen gaan volgen, namelijk deze 2: God lief hebben, en uw naaste zo lief hebben zoals u uzelf lief hebt.

 4. "Kans bestaat dat je straks in Schotland de gevangenis in gaat". Mensen, we moeten gaan "omdenken", deze titel smaakt naar "berusting", alsof het ons nou eenmaal overkomt en we ermee moeten dealen. "Na implementatie Schotse haatwet groeit de kans dat de bevolking een einde maakt aan deze waanzin".

 5. In canada is dit al jaren zo , 7 jaar zitten en baan kwijt omdat je tradities en keuze in ere houd , net als beschuldigingen wilders en beaudet zonder bewijs , en dokters met ander verhaal hun baan kwijt tijdens corona , wat een haat zonder reden .
  Ik vind het jammer dat 1 derde van europa geen rekening houd met de gevoelens van 2 derde en liever verplicht en straft dan stimuleert en burgers zelf laat kiezen hoever ze kunnen gaan .
  Bovenstaande bewijst dat de enige echte haat van 1 derde naar beneden straalt naar 2 derde .

 6. je mag tegen niets meer tegen zijn als de regering dat niet wil. Het wordt zelfs zo dat je bepaalde zaken moet leuk vinden zoals in N-Korea, totalitair regime is hier !!!!!!!! Bepaalde drugs moet gebruiken > vaccines, kankerbehandeling… en wat nog straks ?????? THX1183

 7. 😂😂😂Commerciële economie op hbo-niveau gevolgd en cursussen makelaardij en horeca. En dan heb je expertise genoeg om deze problematiek te duiden??? Eigenlijk dus gewoon een doorsnee Nederlander die hier zijn mening staat te verkondigen. En alle lichtgelovigen op dit kanaaltje lopen er weer als makke schapen achteraan te blaten.

 8. Alles is subjectief, geldt ook voor grensoverschrijdend gedrag… wat een begrippen. Met taal en de betekenis daarvan wordt angst gezaaid.

 9. 10:17 de neocons/globalisten bedanken u voor de anti socialistische en anti Venezuela propaganda deze politieke partijen zijn alleen in naam socialistisch en overal waar regeringen zijn die niet doen wat de VS commandeert worden beschuldigd van niet democratisch te zijn Trump heeft de echte president van Venezuela voorgesteld die NOOIT aan een verkiezing deel genomen heeft en oppositie partijen die ook anti VS zijn worden gegeneerd of tegen gewerkt/bedreigd
  een uitspraak dat ze vijftien jaar lang niet mee mag deelnemen aan verkiezingen, onder meer omdat ze Amerikaanse sancties tegen Venezuela heeft gesteund.
  de oppositie Unitary Platform-coalitie, wordt gesteund door de Verenigde Staten,
  hoe democratisch is dat?
  Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het besluit om haar te vervolgen "onderdeel was van de campagne van president Hugo Chávez … gericht op het bang maken van leden van het maatschappelijk middenveld en hen ervan weerhield hun democratische rechten uit te oefenen", eraan toevoegend dat de regering van George W. Bush "was" ernstig bezorgd” over de beslissing van het Hooggerechtshof van Justitie (TSJ).[18] De strafrechtelijke vervolging leidde tot veroordeling door Human Rights Watch en democratiegroeperingen, de Amerikaanse ambassade in Venezuela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *