Geen widgets gevonden in de zijbalk

Een Nieuw Politiek Systeem!

Is onze parlementaire, electorale democratie toe aan een opfrisbeurt of moet het roer helemaal om? Moeten we naar een nieuw politiek systeem? Is de tijd rijp en is het nu of nooit? Die vragen stelde Dilara Bilgiç, de pas 18 jarige auteur van het boek “De Black Box Democratie” zich, toen ze tijdens haar eindexamen Gymnasium begon te schrijven aan haar eerste boek. “De Turkse die als jong meisje met het hele gezin naar Nederland vluchtte is een pareltje voor de toekomst van ons land”, vindt programmamaker Flavio Pasquino. “Met een politiek engagement dat drijft op zuivere fundamenten kan deze jonge vrouw misschien wel van groot belang worden voor de hervorming van ons politiek bestel”.

Pasquino sprak haar over haar avontuurlijke jeugd, het hoofddoekje, het referendum, de definitie van de democratie en haar mengvormen maar ook de politieke spelletjes en uiteraard het ideale plaatje voor de toekomst in de ogen van Dilara Bilgiç namelijk…De Black Box Democratie.

Een goede recensie over het boek en Dilara Bilgiç vind je hier.

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/de-democratie-opnieuw-uitvinden-in-11

Of hier…

https://www.nieuwwij.nl/interview/dilara-bilgic-pleit-voor-nieuw-politiek-systeem/2-bladzijden~b5295993/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Interesse in het boek? Kijk dan hier om ‘m te bestellen.

https://www.boomfilosofie.nl/auteur/110-8603_Bilgic

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op https://blckbx.tv

17 gedachten over “Een Nieuw Politiek Systeem!”
 1. Zij heeft de toekomst hier in NL van harte gefelisiteerd, zij gaat NL form geven .monarchie is de einige system die werkt grt.

 2. Oké maar nu zie ik toch veel problemen met haar visie(s).

  Ze is niet voor een bindend referendum omdat je mensen dan reduceert tot ‘ja of nee’, waarom is dat verkeerd? Op deze manier implementeer je in ieder geval een noodrem zoals Baudet zegt. Met een bindend referendum kan het volk de volksvertegenwoordiging controleren.

  Ze zegt ook: “Ik denk dat je veel meer kunt putten uit de ervaring en expertise van burgers.” Ja inderdaad, dat zou heel goed kunnen. Het probleem is echter, zoals gezien in deze ‘pandemie’, dat de media en politiek de mensen met expertise en ervaring censureren omdat die niet naar de belangen van de politiek handelen. En nogmaals, omdat wij geen ‘noodrem’ hebben geïmplementeerd, staan wij als burgers machteloos toe te kijken terwijl dit voor onze ogen gebeurd.

  De noodremsystemen waar Dilara het over heeft stellen namelijk niks voor.

  Hoe vaak zijn er wel niet meer dan 40.000 handtekeningen verzameld tegen (een deel van) het coronabeleid? Heeft het ooit effect gehad? Nee, niet of nauwelijks. Dit remsysteem is een illusie, een illusie om het volk het gevoel van macht te geven terwijl ze dat helemaal niet hebben.

  En heel veel succes om met een alternatief geluid via de censurerende media deze te laten horen, laat je het even weten als het je is gelukt?

  De mythe dat er niet naar een piloot wordt gewezen als hij/zij een fout maakt slaat trouwens helemaal nergens op. Een piloot kan wel degelijk aansprakelijk worden gehouden als er iets misgaat.

  Een mooi voorbeeld is gezagvoerder ‘Sully’, die BEWUST protocol heeft gebroken om met zijn vliegtuig een ‘veilige’ noodlanding in de Hudson te maken. Hij is daarna keihard onder vuur genomen. (Off topic: hij heeft kunnen bewijzen dat zijn landing de veiligste optie was in zijn situatie.)

  Ook mag je zeker een staatssecretaris “blamen” als er iets fout gaat. Er moet namelijk een eindverantwoordelijke zijn. Anders krijg je een systeem waarin een fout gemaakt wordt en iedereen altijd naar iemand anders kan wijzen en nooit zichzelf.

  Deze jonge dame heeft nog veel te leren…

 3. Twee dingen : Flavio weet telkens weer interessante mensen te interviewen en zoals iemand anders hier al stelde : hij kan luisteren en zal nooit iemand "eens de bek snoeren"
  De beste interviewer van de velen.
  En dan die wel heel jonge dame die blijkbaar heel creatief is. Haar black box democratie
  spreekt me heel sterk aan. Hier moet ze echt grondig over nagedacht hebben om tot een alternatief voor het huidige systeem te komen dat perfekt werkzaam zou zijn.
  Een iets dat ik me afvraag : dat kan bij onze zelf ingenomen politici niet in goede aarde
  vallen. Vanuit die hoek zie ik geen steun komen.
  Dan moet het volk zelf beslissen of ze dit nieuwe systeem ziet zitten. Referendum dus.

 4. Ik ben voor DICTATUUR, maar dan alleen met iemand die het goed met de mens voor heeft. Zo krijg je alles sneller geregeld, dan dat bureaucratische gedoe. Alleen MOET hij wel kijken MET het volk, wat goed voor ze is en niet als enige besluiten maakt. Het volk weet echt wel wat ze willen, maar als je ze psychologisch bespeelt worden ze dom. Zie zoals corona en die niet bewezen functie van de vaccins. Dat mag dus ook niet. ELK land komt het beste uit de bus met een MENSLIEVEND dictator die het goed heeft met iedereen en niet corrupt is. Een democratische dictator👍🏼en ja die ook leert van de fouten. En ja, dat is mogelijk, ooit!!!!

 5. Hoe kan het dat er bij Flavio zulke wijzen dames en heren zitten en bij op1 en Humberto/Jinek alleen maar dezelfde of dezelfde denkers aan een tafel zitten.
  Dit was zeer verfrissend Flavio ga zo door

 6. Als je het woord democratie ontleed dan krijg je twee woorden:
  Demon: boze geest (duivel)
  Cratie: komt van het Griekse woord: Cratus en betekent: de God van kracht en Macht.

  Demoncratie
  De duivelse kracht en macht

 7. Wat een dom filmpje van het jeugdjournaal. Halverwege de rechtsstaat en grondrechten uit gaan leggen en niet het verschijnsel democratie. Vroeger was Jeugdjournaal echt beter.

 8. HELEMAAL GEEN SYSTEEM ❗

  Tis toch om te kotsen dat klote systeem waar we gedwongen in zitten
  Dit heeft te maken met je geboorte thrust
  Waarbij je van mens naar dood en verloren op zee word verklaard. Op het moment dat je ouders aangifte doen bij de gemeente.
  En jij als mens tot een natuurlijk persoon
  ( Fictief) word gemaakt.

  Je wordt door de bedrijf Nederland gezien als een werknemer (Slaaf) die geld moet opleveren voor bedrijf Nederland.

  De hoge raad van de kinderen kan je hier meer over vertellen.

 9. Je kunt nog beter een hoofddoek dragen dan een mondluier want dat ziet er mooier en gezonder uit dan zo een monddood makend mondkapje

 10. @Dilara Bilgiç: je bent pas 18, dus ik geef je het voordeel van de twijfel, maar heb je wel eens in de Koran gelezen wat er wordt gezegd over legislatie, en hoe dit alleen toebehoort aan God? Hoe verenig jij dit met democratie waar legislatie toebehoort aan het volk?! Heb je weleens gelezen hoe er in de Koran negatief gesproken wordt over de meerderheid?

 11. Klinkt inderdaad erg mooi, wanneer iets per ongeluk niet goed doordacht gebeurd, echter bij bewust misbruik en of verzwijgen of verdraaien van de mogelijke vernietigende uitkomst / situatie vind ik wel dat daar een gepaste consequentie uit mag voortvloeien met de daarbij oneervolle ontslagen en zonder financiele vergoedingen en zonder de mogelijkheid te hebben tot terugkeer op je post . Dat is dan de les die de ander leert, als die er al dan niet van leert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *