Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #308 maandag 29 april 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-04-29

Terwijl de wereldwijde economie lijdt onder het strenge klimaatbeleid, werd tijdens deze WEF-bijeenkomst besproken hoe de gestelde duurzaamheidsdoelen verder aangescherpt kunnen worden. Met emeritus hoogleraar monetaire economie Lex Hoogduin zoomden we in op de economische gevolgen van hetgeen ons op dit vlak te wachten staat.

Desk: Emeritus hoogleraar monetaire economie Lex Hoogduin, gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt en auteur en journalist Joost Niemöller

Presentatie: Erwin Taams

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #wef #klimaat #economie

22 gedachten over “Economie lijdt onder controversiële klimaatdoelen WEF”
 1. spijtig dat we deze vrouw niet kunnen confronteren met de hypocrisis van de energietransitie – is de mijnbouw voor grondstoffen en rare metalen goed voor de natuur? De EU wil mijnbouw gaan doen op het ongerept Groenland … Noorwegen wil diepzeemijnontginning gaan doen – weerom een deel van de oceaan-zee dat we gaan kapotmaken ! Kortom dit gaan om het grootste bedrog en leugen ooit !

 2. Het kan nooit iets worden als het bewustzijn van de mens blijft zoals die nu is. Het zal alleen maar voor meer verdeeldheid zorgen en de kloof tussen rijk en arm blijft groeien. Het wordt tijd voor een nieuw bewustzijn. Niet meer het ikke ikke ikke maar voor elkaar en het geheel. En nee niet op een manier die bepaalt wordt door politiek maar door de mensen die onderling verbonden zijn in het nieuwe bewustzijn. Waar ieder mens creator is, en geen geld nodig is om mensen actief te laten zijn.

 3. Ik lach me elke dag weer kapot om al die klimaat dwazen . Lachwekkende linkse clowns ! Wacht maar als straks de mensen niks meer kunnen betalen dan gaat echt wel de pleuris uitbreken ! Wat ook echt mooi is dat mensen niet eens meer van mooi weer kunnen genieten die linkse debielen beginnen al tejanken als de zon schijnt echt geniaal .

 4. Ik maak me geen zorgen over het klimaat. Wel over de vervuiling en vernietiging van het milieu. Wat direct en nu onze gezondheid schaadt. Denk bijvoorbeeld aan biomassacentrales, pfas in water en grond, het storten van afval van tatasteel in de westerschelde, legaal gebruik van gifstoffen in de landbouw, overmatig kappen van bomen, onnodige en niet gezonde toevoegingen van (chemische) stoffen aan ons voedsel, overmatige winning van lithium en cobalt. Om maar enkele voorbeelden te noemen, want de lijst is lang, heel lang.
  Het klimaat redden, terwijl tegelijkertijd onze leefomgeving, de natuur vervuild en vernietigd wordt, wereldwijd?
  Klinkt in mijn ogen arrogant, eenzijdig en vooral hypocriet.
  XR, jullie kunnen het klimaat niet redden, maar misschien wel het milieu?! Zou ik in elk geval realistischer vinden.

 5. De “miljoen Euro” vraag: Ben jij goed genoeg zodat je de Hemel binnen gelaten zal worden als je dood gaat? Hier een korte test: Heb je ooit gelogen, iets gestolen of de Naam van God of Jezus in een vloek misbruikt? Heb je ooit wel eens met sexuele lust naar iemand gekeken? Jezus zei “…al wie naar een ander kijkt om (zo) te begeren heeft in zijn hart al overspel met die mens gepleegd”. Als je deze dingen hebt gedaan dan ben je een leugenaar, een dief en een overspelige Godlasteraar. Ben je dan onschuldig of schuldig als je sterft en voor de troon van God jezelf moet verantwoorden? De Bijbel waarschuwt ons ernstig, dat als we zondig doen, we zullen eindigen in een plaats die Hel heet. Maar dat is niet wat God wil. Daarom kwam Hijzelf als mens – als Jezus – om te sterven voor jou aan het kruis. Jij brak de Wet van God, maar Jezus betaalde de boete, droeg de straf die een ieder van ons hoort te krijgen. Dat is verbazingwekkende genade; je krijgt een plaats in de hemel die je niet hebt verdiend. God nu vraagt van ons bekering – dat is: stoppen met slecht doen – je laten dopen, en het voorbeeld van Jezus volgen zoals staat beschreven in de Bijbel en Hem alleen vertrouwen – niet op uw werken. Want wie op eigen 'goede' werken vertrouwd zal de Hemel niet ingaan: God laat zich daarmee niet omkopen.

 6. Our liberties are evaporating at an alarming rate. The stories we have been told in the last 15 years, longer than that. I do get a strong feeling that we ate being done up like kippers. Many people cannot think straight and be discerning. Iain w glasgow x

 7. Dat is ook de bedoeling, alles moet eerst kapot (zoals we in NL ook zien in beleid regering) waarna er 'n nieuwe socialistische samenleving kan worden opgebouwd zoals WEF 't in gedachte heeft. Die aanpak is al 'n hele oude beproefde van de Socialisten. Hoop dat mensen in juni gaan stemmen en 't niet zover komt..

 8. Alleen de miljardairs hebben een belang bij globalisering. Die willen een wereldwijde markt, zonder beperkingen en met maximale invloed op miljarden mensen tegelijk. Kijk maar naar de beangstigende bemoeienis van Gates, Soros, Zuckerberg, Bezos, Page. Politici worden gekocht, krijgen een leuke baan en laten zich voor het karretje spannen van een kleine club mensen die vaak een psychische stoornis hebben. Wereldwijd zijn er ongeveer 2.750 miljardairs, maar de top 20 bepaalt zo'n beetje alles wat er in de wereld gebeurt. Ongekozen graaiers bepalen het lot van 8 miljard mensen. Dat schreeuwt om een correctie, wereldwijd.

 9. We moeten dit, we moeten dat, we moeten zus, we moeten zo. Wie denken ze bij het WEF wel niet dat ze zijn. Opflikkeren met deze fantasten.

 10. Ik werk/ woon al jaren vlak bij een wereldhaven en ik zie wat er de laatste tijd gebeurd, dat is niet best het gaat ons allemaal raken…..

 11. Het klimaat gaat zijn gang.. Een langzame reset op natuurlijke wijze zoals al miljoenen jaren..
  De economie kan je er wel op aanpassen i.p.v. uit te buiten al decennia lang..
  Tropische bossen verdwijnen bijvb. en de uitstoot v. fabrieken beperken maar nooit op zo'n korte termijn !
  Om dus al een ultimatum te stellen is van de gekke en daar begint het met het dictatoriale beleid v. Overheden !
  Die overheden liegen erom en de normale burger van tegenwoordig zijn niet gekke henkie !!
  Een wereld vol kassen, zonne-energie of windmolens,
  alles op elektra is een toekomstbeeld uit Star Trek wat minstens 100 jaar duurt te verwezenlijken Wereldwijd !
  Het kaaslandje waarin we leven kan niet overkoepeld worden en zelfstandig functioneren van de rest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *