Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk deze documentaire ook via:
https://www.blckbx.tv/onderwijs/docu-onder-drukt-1-het-probleem-hoelang-is-het-onderwijssysteem-nog-houdbaar

Het eerste deel van deze documentaireserie belicht de schaduwkant van het primair en voortgezet onderwijs. Nationale en internationale onderwijsexperts vertellen over het ontstaan van massa-educatie en de schrijnende gevolgen hiervan.

‘Onder druk(t) 1: Het probleem’ is gemaakt door filmmaker Zeno Groenewegen, omdat hij zag wat de schadelijke gevolgen waren van het onderwijssysteem op zijn oudste dochter. Hij vertelde hier uitgebreid over aan tafel bij programmamaker Flavio Pasquino. Ook lichtte hij hier het doel van zijn tweeluik-documentaire toe.

De geïnterviewde experts winden geen doekjes om hun visie en noemen het ‘een systeem van moeten en presteren, waarin fantasie en creativiteit vernietigd worden’. Ook zou er ‘niet gebouwd worden aan de persoonlijkheden van kinderen’.

De deskundigen leveren niet alleen kritiek, maar dragen ook ideeën en voorbeelden aan voor een ander en beter onderwijssysteem. Daarom alleen al is deze documentaire een absolute kijktip! Meer over alternatieve manieren van lesgeven kun je vanaf aanstaande zaterdag zien in deel twee: ‘De oplossingen’.

De documentaire is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Lees hier meer over Zeno Groenewegen
https://zenogroenewegen.nl/

Wil je meepraten over (de toekomst van) het onderwijs met Zeno zelf? Kom dan naar het tweede blckbx meet-up aanstaande 25 november!
https://www.blckbx.tv/meet-up2

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

15 gedachten over “Docu ‘Onder druk(t) 1: Het probleem’ – Hoelang is het onderwijssysteem nog houdbaar?”
  1. Great documentary! 👏 Sad and inspirational at the same time. It would be amazing with English subtitles. My Australian teacher colleagues need to see this. Their eyes and minds need to be opened.

  2. VWO herinner ik me nog een soort: 4 jaar lang Duits, 4 jaar lang Frans. Elke week honkbal voor een of andere rede. Aardrijkskunde en geschiedenis. Kunst en cultuur. Maar geen muziek les. Geen programmeren, en geen elektronica. De drie dingen die me nu dagelijks bezig houden. En heb ik me eigenlijk pas sinds mijn 18e echt op kunnen werpen.
    Ik kan geen woord Duits of Frans nu. De enige sport die ik nu doe is nooit aan bod gekomen. Het is een zeer raar systeem als je er op terug kijkt.

  3. Ben zelf 63 en werk in de Fitness industrie, met veel jonge mensen dus. Slimme jonge mensen worden alleen maar Dom gemaakt. De onderwijzers zijn met mooie intenties in het vak gestapt. En de valkuil van de hypotheek neemt ook hun in de greep. En dan krijg je..DIT!

  4. Na 1 minuut staan de tranen in mij ogen! Laat ons wijs worden in plats van Dommerwijs. Nooit meer op stoeltjes zitten en luisteren naar een senior. Gewoon altijd NU onderWIJS.

  5. Scherpe aanklacht tegen klassikaal frontaal onderwijs in deel 1 die dwingt tot kritische reflectie op wie je kunt en wil zijn als docent in het voortgezet onderwijs. Ik mis alleen Biesta voor de duiding van de doeldomeinen van het onderwijs: kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming. Het reguliere slaat teveel door naar kwalificatie maar zorgen alternatieve richtingen wel voor de juiste balans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *