Geen widgets gevonden in de zijbalk

Onze democratie staat op zijn kop, stelt Prof. Dr. Paul Cliteur. Bewindspersonen hebben een verantwoordingsplicht tegenover de Tweede Kamer, maar weigeren te reageren op kritische vragen die ze gemakshalve bestempelen als ‘desinformatie’. Het is een trek van totalitarisme.

Word lid: https://fvd.nl/wordlid

► NIEUWSBRIEF: https://www.fvd.nl/nu
► TELEGRAM: https://t.me/FVDNL
► FACEBOOK: https://facebook.com/forumvoordemocratie
► INSTAGRAM: https://www.instagram.com/fvdnl/
► TWITTER: https://twitter.com/fvdemocratie
► TIKTOK: https://www.tiktok.com/@forumvdemocratie/
► BITCHUTE: https://www.bitchute.com/channel/fvdnl
► GAB: https://gab.com/fvdnl
► WEBSITE: https://fvd.nl​​​​​​​​​​​

☻ SUBSCRIBE NU: https://www.youtube.com/channel/UC9H9K7oSpte0uWBofdW4UiA?sub_confirmation=1

29 gedachten over “DEMOCRATIE OP Z'N KOP! Prof. Dr. Paul Cliteur benoemt totalitaire trekken van kabinet op FVD Congres”
 1. Zo er sprake is van totalitarisme….

  Een premier, die zich als democratisch gekozen dictator opstelt èn functioneert, is m.i. een voorbeeld van totalitarisme.

  Tatslitarisme is dus een eufenisme voor "dictator"?!

 2. Het zal Rutte een zorg zijn allemaal,hij zit hoog in zijn ivoren torentje 🤷🏻‍♂️! Onder zijn aanvoering wordt in de 2e Kamer steeds harder op de oorlogs-trom geslagen. Een grote meerderheid in de Kamer gaf aan, naar aanleiding van de herdenking van de Russische inval, dat zij Oekraïne wil blijven steunen, 'zolang als nodig'. Bruins Slot noemde dat 'mooi'. PVV en SP steunen de verklaring niet. VVD, BBB en NSC tekenden wel.

  Nederland moet weerbaarder worden stellen werkgeversverenigingen VNO-NCW en mkb Nederland in een update van hun strategie voor 2030. Voorzitter Ingrid Thijssen: 'We moeten echt investeren in onze defensie-industrie. Geen kleurpotloden maken maar kogels, bij wijze van spreken.'
  Welkom in China 🇨🇳 aan de Noordzee🌊.

  Het merendeel van de bevolking weet niet wat er gebeurt. Het weet zelfs niet dat het dit niét weet.
  *Noam Chomsky

 3. Democratie kan niet werken als de overheid een monopolie op informatie en geweld heeft, via steeds meer belastingen geld steelt van de burgers en dit verdeelt naar onzichtbare belanghebbenden en burgers steeds minder invloed krijgen door wet- en regelgeving en steeds verder getrapte indirecte verkiezingen.

 4. Sneue foute man, dit. Gooit de academische integriteit compleet te grabbel. Heeft namelijk het clientisme in de academische wereld nieuw leven ingeblazen. Baudet heeft z'n academische titel dus gewoon gekregen niet vanwege z'n verdiensten, maar vanwege het feit dat hij zich uitstekend wist in te likken bij z'n promotor Cliteur. Schande.

  In de academische wereld neemt niemand Cliteur meer serieus, maar het is natuurlijk wel een schande dat zulk soort corruptie mogelijk is en ongestraft blijft.

 5. De domheid is in onze eigen families rijkelijk terug te vinden. De volwassen man met het kleuterverstand. De onverschillige die nooit iets heeft kunnen schelen. De onnozele ouderen. De onderontwikkelde moeders.
  Ze begrijpen allen de ernst van de situatie niet. Zolang ze zich nog kunnen volproppen met vreten en achterlijke televisieprogrammas waar je zo lekker dom van wordt kunnen kijken is hun leven goed genoeg voor ze.

 6. We lopen nu wel zo te dwepen met de agrariërs maar er zijn er toch veel die ook graag buitenlanders voor zich hebben werken. Daar is geen Hollander meer te vinden. En dat is alleen omdat het regime van allerlei gunstige belastingconstructies voor de bedrijven opgetuigd heeft. Om het simpelweg mega aantrekkelijk te maken om can allerlei buitenlands volk aan het werk te helpen. Ten koste van Nederlanders uiteraard. Het is een vieze leugen dat Nederlanders het agrarische werk niet zouden willen doen. Alleen zijn wij belastingtechnisch niet aantrekkelijk.
  En dan willen ze ook nog van allerlei gebouwen neerzetten naast hun bedrijven om hun goedkope slaven in te huisvesten. In Zoelen aan de Linge wil een fruitteler een groot gebouw op zijn terrein bouwen. De buurt ziet dat uiteraard niet zitten. Dat volk gaat bezopen lopen struinen daar en voor overlast zorgen.
  Het hele beleid draait om verarming van de Nederlandse bevolking. Geen werk voor de armste groepen Nederlanders. Het ongeschoolde werk wordt weggegeven aan buitenlanders. Nederlanders mogen zich lekker arm ergeren. Dus agrariërs werken ook mee aan de verzieking van dit land.

 7. Hij heeft het niet over agnosticisme gehad. Hij heeft zijn uitleg verwrongen zodat het in zijn eigen straatje past. Deze mens leidt onze studenten op. Als Nederland al in verval is dan begint het dus bij deze man. Vraag is. Waarom leent hij zich hiervoor??

 8. 4:00 verantwoordingsplicht, betekent nog niet antwoord gegeven op alle vragen. Neem bijvoorbeeld de vraag van de FV recent over een uitspraak van de premier van Letland over dat Rusland vernietigd moet worden. Terecht geeft Rutte geen antwoord op die vraag want het gaat niet om zijn verantwoordelijkheid. Een vraag stellen betekent nog niet dat het gaat om verantwoording afleggen. Ongelofelijk dat een prof. dat verschil nog niet weet.

 9. Echt tijd voor een burger regering, De eerste en tweede kamer buiten spel zetten . Verplichte referendum bij alle voorstellen.

 10. Ik ben het met Cliteur eens.

  Dat 'desinformatie' verhaal vind ik ook dood en doodeng

  Als een SPer zegt : het kapitalisme is onhoudbaar, is dat dan 'desinformatie' of 'misinformatie'? Volgens wie ? Het ministerie van informatie ?

  Of is de SPer gewoon zijn/haar mening aan het uiten. Het is zijn/haar informatie en wij kunnen zijn/haar informatie dan tot ons nemen, erover nadenken en responderen

  Dat was altijd hoe de liberale democratie werkte, toch? Een partij komt met informatie en de bevolking bepaalt wat zij met deze informatie doet

 11. Waarom zijn we hier? Wat is de bedoeling van dit leven? Is er leven na dit aards bestaan? Is er een hemel en een hel? Is u dan goed? Goed genoeg zodat u in de hemel word binnengelaten? Velen van ons antwoorden op deze vraag bevestigend. Maar wat is dan echt goed? Wat is de hoogst morele standaard waaraan we ons kunnen meten? Die van uzelf, of die van mij, of… Kijk aub eens naar deze test (en houd het lezen vol tot het einde want daar staat zéér goed nieuws). Hoeveel leugens heeft u verteld in uw leven? Heeft u wel eens iets gestolen (ook al was het klein en van heel weinig waarde)? Heeft u gehaat? Heeft u begeert wat niet van u was? Wij allen hebben zeker 1 van deze dingen wel eens gedaan. Dit laat zien dat wij zondaars zijn: dit toe te geven is niet makkelijk voor ons mensen. Maar God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis – geen kwaad, geen zonde. God is de heilige Geest, Hij is 100% Liefde, maar ook 100% Rechtvaardig. Omdat Hij dus ook een 100% Rechtvaardig Rechter en Heilig is moet Hij niet alleen moordenaars en verkrachters veroordelen, maar ook Godslasteraars, leugenaars, dieven, afgodenaanbidders, echtbrekers en sexueel immorele mensen. Doet Hij dat niet dan is Hij corrupt. Maar dat is Hij niet. De aarde was gelijk de hemel tijdens de eerste 2 mensen, maar die werden ongehoorzaam en begonnen te zondigen (slecht te doen). Wij allen zijn afstammelingen van die eerste mensen. God zegt dat het loon van de zonde – in ons gekomen door die eerste ongehoorzaamheid en die wij allemaal doen – de dood is, en daarom sterven wij allemaal – zo serieus is zonde in de ogen van God. Nu is God ook 100% liefde en Hij wil niet dat iemand van ons verloren gaat (de Hel in moet gaan). Hij wil ons Redden zodat we in Zijn Koninkrijk eeuwig gelukkig mogen leven. Maar Hij moet ook rechtspreken. Hoe dit dan op te lossen?

  God heeft in Zijn wijsheid dat probleem opgelost door als mens, als Jezus te komen, door perfect onschuldig op aarde te leven, en de straf die ons opgelegd werd (en die wij niet kunnen afbetalen) af te betalen in Gods Rechtbank door onze plaats in te nemen. Hij liet zijn onschuldig kostbaar bloed vergieten aan het Kruis, werd onterecht uitgescholden, gemarteld, gekruisigd, gedood, ter vergeving van onze zonden. Zijn offer is de hoogst denkbare en kostbaarste borgsom afbetaling, die ons helemaal (!) vrijpleit van straf. Hij stond na 3 dagen op uit de dood omdat God (die Geest is en niet kan sterven) het lichaam van Jezus weer tot leven opwekte, en als u nu in het volbrachte offer van Jezus gelooft word u ook door God opgewekt uit de dood en ontvangt u eeuwig leven – u gaat over van het oordeel – de Hel – naar het altijd durend gelukkig leven in de Hemel. Dat is onverdiende genade voor ons: gratis!

  Wat u nu als dank, uit liefde en respect voor Jezus zou willen doen is u bekeren – dat wil zeggen; persoonlijk praten (een relatie hebben) met Vader God, uw zonden opnoemen (dus NIET naar een priester gaan) en zeggen dat u dacht dat u een goed mens was maar nu inziet dat dit toch niet zo is, dat u oprecht spijt heeft van uw zonden (!), ze niet meer wil doen, en echt serieus probeert niet meer te doen (als we deze benoemen vergeeft God ons ook toekomstige fouten vanwege het volbrachte werk van Jezus Christus, omdat we nu éénmaal hier nog niet perfect zijn), en dat u voortaan volledig op Jezus vertrouwd voor uw redding en verandering. Niet meer op uzelf vertrouwen om in de Hemel te komen, want door goede werken word u niet gered – God laat zich daardoor niet omkopen. Wie dit doet zal totaal vernieuwd worden; beginnende al in dit aardse leven (Jezus noemt dit ‘opnieuw geboren worden’), die zal het wonder van een nieuwe gezindheid ontvangen van God zodat wij Zijn geboden – Zijn leefregels – van harte willen en kunnen gaan volgen, namelijk deze 2: God lief hebben, en uw naaste zo lief hebben zoals u uzelf lief hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *