Geen widgets gevonden in de zijbalk

Beluister podcast Ongehoorde Verhalen:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen/71626/7-hoe-woke-de-humor-in-nederland-vermoordde

Vanaf nu zijn wij iedere dinsdag en donderdag live te zien op NPO1 met Ongehoord Nieuws.

Luister ook naar onze podcasts op Spotify:
Ongehoord Nieuwscafé:
https://open.spotify.com/show/1hsyYQAj5ZB3mnVuvldFtC
Ongehoorde Verhalen:
https://open.spotify.com/show/5Ri4ve652g280X0MvRWeP9

Of via de NPO:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
En doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

23 gedachten over ““De wereld verandert, dus je maakt grappen nu anders dan vroeger” – Erik van Muiswinkel”
 1. Aanpassen…meelopen…grenzen stellen aan wat je kan zeggen…jammer! Een komiek moet zich volledig vrij voelen. Slaat een grap niet aan…jammer dan…dan gaan we weer naar de tekentafel. Maar niet meer "bepaalde" grappen (waaronder waarschijnlijk met name racistische grappen) maken, omdat dat "niet kan"!
  "Foute grappen" (ja…wat is fout?!) moeten blijvend gemaakt kunnen worden. Uiteraard wel onder het mom van een "grap"!

  Maar het is ook zo…als je het niet leuk vindt, dan luister of kijk je toch gewoon niet?!

 2. Deze hele maatschappij is geestelijk gemanipuleerd, dit komt ook mede door de media die overal zo'n ophef van maakt. Waarvan ze geen ophef over moeten maken. Laten we alleen maar dat pieten gedoe nemen. Een gek in Amerika vind het niet goed en het wordt massaal door de media in het licht gebracht. Als zij daar geen aandacht aan hadden geschonken was er niets aan de hand geweest. Moeten we ineens onze woorden in een goud schaaltje gaan leggen. Anders zouden we onze LET OP ook weer zoiets MEDEBURGER discrimineren. Nu een Surinamer of Marokkaan blijft voor mij zo heetten. Wij krijgen toch ook opmerkingen van he schollekop of kaaskop of bleekscheet noem maar op. Nu ik doe daar niet aan mee een negerzoen is mij te lekker🤣. En dan heb je die Sylvana Simons die voelt zich nu bij alles gediscrimineerd, dat ik weleens denk nu ga je dan toch terug naar je roots als het je hier niet bevalt. Je hoeft hier niet te wonen en dat geld voor iedere buitenlander die er hier is. Maar ze weten dat het in hun eigen land het niet allemaal zo best geregeld is voor hun. Wij zijn alleen maar ons aan het aanpassen aan hun dat moet eens afgelopen wezen. Bevalt het je niet hier dan wegwezen. We hebben opvreters zat in ons land. ZO ook goedemorgen allemaal😂🤣 Ik ben knap pissig 😡op onze regering steun de boeren!!!!💪

 3. Veel blanke mensen zijn bang om te zeggen wat ze willen. Ze zien bijv. dat Wilders steeds 20 man beveiliging om zich heen moet hebben en kiezen liever eieren voor hun geld. Wel opvallend dat blanke mensen dan wel weer tegen andere blanke mensen alles durven te zeggen? Best hypocriet..

 4. Jezus, als we al geen accenten meer mogen nabootsen dan is de wereld beland in de zoveelste enge fase van totalitaire terreur

 5. Het hoort dat je grappen aanpast naar de geldende Haagse regels, normen en mond? 👎SCHAAM JE DIEP DAT JE NIET DURFT OP TE STAAN….!!!

 6. In welk wetboek staat dat precies? Ik maak grappen zoals ik dat wil. De vrijheid van meningsuiting moet ongeschonden blijven, alleen middels deze weg is een vrije samenleving mogelijk.

 7. Wie zijn dan dat groepje mensen die denken dat ze voor anderen kunnen bepalen wat allemaal wel en niet leuk is?
  Als ik een bepaald soort humor leuk vindt, ga ik me niet aanpassen omdat een paar zeikerds misschien beledigd zouden kunnen zijn. Je kunt erom lachen of niet.

  Er bestaat niet zoiets als het recht om niet beledigd te worden, en als mensen zich beledigd voelen, betekent dat nog niet dat ze gelijk hebben en beschermd moeten worden.
  Ik hoor dagelijks dingen die ik niet leuk vindt, maar ik weet dat de wereld niet om mij draait, en dus verwacht ik ook niet dat iedereen zich aan mij aanpast.

 8. Idd, de wereld verandert. Klimaatproblematiek, energietransitie, digitalisering van de arbeidsmarkt, virussen die vaker de kop op gaan steken……..Maar de dinosauriërs van Onzinnig Nederland hebben het niet door. En we weten wat er met de dinosauriërs is gebeurd. Survival of the fittest jongens, kwestie van tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *