Geen widgets gevonden in de zijbalk

Voor tickets om dit evenement bij te wonen ga je naar https://www.studioparadiso.tv/event-details/de-veroordeling-debunked-sneak-preview-interview-met-maurice-de-hond-q-a

Interview

Flavio Pasquino interviewde Maurice de Hond over de speelfilm ‘De Veroordeling’ n.a.v. de Deventer Moordzaak. Maurice stelt dat de verkeerde man is veroordeeld en debunked de film in de marathonuitzending, die na de vertoning live zal gaan op blckbx.tv. Na het bekijken van het interview is er een Q&A met Maurice en Flavio.

Tijd en locatie

13 mei 2024, 19:00 – 23:30
Studio Paradiso, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Het betreft géén filmvertoning van de speelfilm ‘De Veroordeling’! We gaan een eerder opgenomen interview in de blckbx studio bekijken, dat als ‘sneak preview’ zal worden vertoond in ons filmtheater. Dus ja, je gaat wel een bijzondere beleving krijgen op het grote doek, maar het is de bedoeling dat je de film ‘De Veroordeling’ zelf al hebt bekeken, zodat je de vertoning van het ‘debunk’ interview goed kunt volgen qua argumentatie.

Flavio Pasquino interviewde Maurice de Hond uitvoering over de film ‘De Veroordeling’ die werd gemaakt n.a.v. de Deventer Moordzaak. Het interview – dat kan worden gezien als een debunk van de film – zal kort na deze avond worden uitgezonden op de kanalen van blckbx.tv. Jij kunt er dus als eerste naar kijken. Stel je vragen aan Maurice de Hond en aan Flavio Pasquino, die er ook de hele avond bij is.

Over de speelfilm ‘De Veroordeling’:

‘De Veroordeling’ is een Nederlandse film uit 2021 die werd geregisseerd door Sander Burger. De film is gebaseerd op een boek van journalist Bas Haan en gaat over de omstreden Deventer moordzaak en de behandeling hiervan in de Nederlandse media. Journalist Bas Haan is in eerste instantie overtuigd van de onschuld van de fiscaal-juridisch adviseur Ernest Louwes, die vastzit voor de in september 1999 in Deventer gepleegde moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg. Succesvol stelt Haan de aanvankelijke bewijsvoering aan de kaak. Maar als Louwes alsnog wordt veroordeeld op basis van omstreden DNA-bewijs, gaat mediapersoonlijkheid Maurice de Hond zich vanaf 2005 met de zaak bemoeien en wijst via een breed uitgemeten media-offensief ‘klusjesman’ De Jong als alternatieve schuldige aan. Bas Haan besluit uit te zoeken hoe volgens hem de vork in de steel zit.

Ontwikkelingen:

Intussen is De Jongs leven door de aantijgingen van De Hond ernstig beschadigd, aldus de makers van de film. Tot op de dag van vandaag heeft Maurice de Hond zijn tanden niet losgelaten uit het roemruchte moorddossier waarvan hij nog steeds stelt dat de verkeerde man is veroordeeld. 19 Maart jl. kwam er weer beweging in de zaak. Advocaat Geert-Jan Knoops bereidde opnieuw een herzieningsprocedure voor maar de Hoge Raad heeft het verzoek van Knoops onlangs afgewezen.

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

12 gedachten over “'De Veroordeling Debunked' | Sneak Preview Interview met Maurice de Hond incl Q&A!”
 1. De onderste steen moet boven? BLCKBX bedelt om geld en aandacht bedoel je? En opiniepeiler Maurice de Hond laat zich hiervoor graag gebruiken! Hij heeft de rechtszaak rondom de vertoning en verspreiding van een film en podcast over de Deventer moordzaak overduidelijk verloren, deze verslaafde aan het eigen 'gelijk', cq aandacht.

 2. Ik zag het direct aan de reactie van de veroordeelde Ernest. Hij had het niet gedaan! Zijn reactie in de rechtzaal was authentiek oprecht! Dit was geen toneel!

 3. De zaak Vaatstra .
  In het huis van Marc Dutroux zijn er in de jaren 90 veel verschillende haren verzameld door het onderzoeksteam.
  Maastricht ligt op circa 30 km van dat horrorhuis.. .
  De Nederlandse politie heeft recentelijk een deel van die haren voor verdere analyse overhandigd gekregen van de Belgische justitie.. .

 4. Niet eens hoogste tijd dan om Huig Plug ook eens uit te nodigen Flavio, ipv hem te negeren? Of durf je dat niet aan en ben je bang dat de corrupte justitie je gaat censureren?

 5. Interessant, ik wacht af wanneer het interview online komt! Heb de film nog niet gezien! Zal is uitzoeken of deze ergens online staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *