Geen widgets gevonden in de zijbalk

NOTE: Het fragment van het interview met Henri Bontenbal bij Nieuwsuur (NTR) op 57:06 mogen wij niet op Youtube gebruiken vanwege vermeende schending van het auteursrecht. Vandaar dat dit fragment op YouTube eruit is geknipt. De volledige uitzending inclusief dit fragment is wel te zien op https://www.blckbx.tv/binnenland/de-verkenners-8

In de politieke podcast De Verkenners verkennen Bert Brandsma en Bas Reijnierse in de nieuwe studio samen politieke gebeurtenissen en volgen ze de ontwikkelingen richting de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023.

In de aflevering van vandaag onder andere:
– VVD begaat een blunder met de campagnespot met Rico Verhoeven
– Is het normaal dat zoveel mensen weg zijn gelopen bij JA21?
– Het is alles of niets voor Timmermans en Wilders.
– Wat is het bestaansrecht van het CDA naast BBB en NSC?

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

20 gedachten over “De Verkenners #8: De blunder binnen de VVD – De leegloop bij JA21”
 1. Stemmen is voor de domme slaven die niet door hebben dat ze slaaf zijn. Strak weer nieuwe plantagehouders kiezen en snel weer aan het werk. Vooral veel belasting betalen aan de slavendrijvers, die zelf het geld drukken en uw geld echt niet nodig hebben. Belasting is om u aan het werk te houden, zodat u nooit vrijheid zak ervaren en geen tijd heeft om over dingen na te denken.

 2. PvdD: Ik denk dat veel mensen denken dat ze op deze partij moeten kiezen omdat ze zo van hun huisdieren houden. Maarrr.. deze partij wil de veeteelt zo goed als afschaffen. Gevolg is dan wel dat de honden- en kattenbrokjes peperduur worden :p

 3. Jammer dat Bert haast niet aan het woord kan blijven en steeds wordt onderbroken. De obsessie met Bontebal is overrated, het CDA is nog maar een splinterpartijtje😵‍💫. Er spelen bovendien interessantere ontwikkelingen dacht ik.Ik dacht alternatieve en scherpe analyses te horen, maar helaas. Ik kan net zo goed naar Nieuwsuur kijken volgens mij. Het zijn niet bepaald baanbrekende analyses met alle respect. Misschien als we Bert meer horen wel…

  Ps. Waarom dat akelige mens Vera Bergkamp nog steeds het einde van de podcast in laten luiden…

 4. Jullie zouden goed bij de SGP horen. Alleen jammer dat jullie de kleine partijen niet noemen. Oa FVD BVNL. Die zouden jullie moeten promoten.

 5. Ik vind de partij van omtzigt heel vaak gezegd worden, hebben jullie soms belang hierbij of zijn jullie ook al omgekocht net als NPO, tenslotte is het ego het grootste kwaad in de mens samen met geld.
  Ik vind jullie niet eerlijk over jullie discussies over partijen ???? riekt naar ???? corruptie????

 6. Bert goed uitgelegd en dank voor je antwoord op mijn vraag….toch blijft het onduidelijk voor mij of de telling ook plaats vindt op 22nov en wie dat dan doet ?
  Als dat een clubje mensen is die op 1 lijn zitten is het makkelijk om bepaalde partijen uit te sluiten. Bij de vorige verkiezingen bleek dat er duizenden buitenlandse stemmen niet waren meegeteld….vandaar mijn zorg hierom!
  Verder weer interresant om vanuit de zon jullie te volgen !
  Ps- kon de link niet vinden.

 7. Ieder mag stemmen op wie hij wil, begrijp echter die persoon niet, die een Timmermans of zo'n andere groene neus kiest! Als je toch eens kijkt naar de schade, die is aangericht door deze linkse onbenullen, kun je toch niet meer met een goed geweten zo'n onbenul kiezen!
  De enige partij, die grote veranderingen teweeg kan brengen is FvD.
  Met Pieter en Caroline blijft ook alles bij het oude, hoe sympathiek ze ook zijn!

 8. Bas je moet wel objectief blijven als journalist.
  Peilingen zijn nog geen uitslag. En laten we hopen dat deze peilingen ook niet overeenkomen met de werkelijke uitslag.

 9. @Bert De uitslag wordt met de hand in het gemeente huis in een computer ingevoerd om naar Den Haag te sturen. Die data verbinding schijnt niet encrypted te zijn en daar zit het grootte beveiligingslek. Dus ja leuk dat er op de stembureaus extra controle is, maar ga jij elk stembureau nakijken?

 10. In iedergeval niet stemmen op 1 van de hudige machtspartijen. Ze liegen, bedriegen en werken allemaal onder 1 hoedje. FVD / PVV / Van Haga worden bij voorbaat al uitgesloten door de macht, dus ik denk dat ik daar voor ga. Puur om ze huidige macht te pesten. BBB en Omzicht zijn ook niet te vertrouwen helaas.

 11. Ik merk dat jullie eigenlijk helemaal geen aandacht besteden aan partijen die momenteel geen zetels hebben, zoals de Libertaire Partij.

  De vorige verkiezingen hadden we de (voor velen) onvoorziene zetel van de nieuwe partij BBB.

  Misschien is het een beetje kort dag, maar is er nog een mogelijkheid voor een special (of een blok in een uitzending) met aandacht voor partijen waar je wel landelijk voor kan kiezen, maar die nu geen zetel hebben?

 12. Die jonge gozer is helemaal hotel-de-botel van Omtzigt ?!? Wat 'n mafkees. En de verkiezingen waren helemaal niet betrouwbaar er waren GROTE gaten die FVD uiteindelijk heeft gedicht. Wat is er mis met deze mensen,ze liegen gwn keihard. Ze praten als DEBIEL-LINKSE mafkezen. Want 'n stembureau gelegen in TOTAAL linkse buurt waar de meesten LINKS stemmen kan er PRIMA gesjoemeld worden want dat linkse-tuig werken allemaal samen !! STEM RECHTS als je het ANDERS wilt !! Met OMTZIGT is het nog steeds LINKS zie zijn STEMGEDRAG bij de moties. Is idententiek aan GL/PVDA/D66 !!! #STEMFVD

 13. Dank jullie wel om de vraag te beantwoorden bij jullie uitzending, ik zou zeggen ga vooral door met jullie mooie uitzending, met heel veel plezier kijk ik ernaar .Ook hoop ik dat jullie door gaan na de verkiezingen. (eerst als verkenners, daarna misschien onder een nieuwe naam als er een nieuw kabinet is, om bij voorbeeld de dagelijkse/wekelijkse onder de loep te leggen enof te analyseren wat er zoal gebeurt in de 2e kamer.) p.s ik ben geen fam van Kees van der Staaij.😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *