Geen widgets gevonden in de zijbalk

De burger betaalt belasting over belasting, daardoor wordt de basisprijs verhogen met een driedubbele hefboom afgewenteld op de portemonnee van de burger.

Uit vragenuur van 31 mei 2022.

23 gedachten over “De SP wijst er op dat de hoge brandstofprijzen ook komen door de heffing van BTW OVER de accijns”
 1. Weten ze zelf wel hoelang we al belasting over belasting betalen??? Brussel??? Hoe lang bepaald Brussel eigenlijk al????

 2. Ik kan het wel bepleiten (maar heb daar eigenlijk geen zin in.)
  EU richtlijnen samengesteld door een stel uitnemers.

 3. Wacht, dus onze overheid mag niet zelf bepalen wat ze de burgers opleggen. Dat doen die ongekozen commisarisen daar in Brussel. Maar beste mensen, zijn we nu eigenlijk helemaal gek geworden? Waarom maken we daar geen eind aan? Regels opleggen, en niet aansprakelijk zijn.

 4. Het klopt niet het is verboden om belasting over belasting te heffen.
  Hetzelfde gaat op over de aanschaf van bv een auto je betaald BPM en over de BPM betaal je om nog eens BTW. Terwijl precies dezelfde auto in Nederland daardoor €50000,00 kost en in Belgie die auto €38000,00 en laat het verschil nu juist hetzelfde bedrag (€12000,00) zijn als de BPM.
  Want in Belgie en Duitsland en de rest van de EU kennen ze geen BPM.

 5. Deze minister is nog minder waard dan een verwend kind , die zegt ook namelijk overal nee op🤡🤡🤡🤡🤡

 6. Beste staatssecretaris lijkt best langzaam met het verwerken van vragen/informatie. In ieder geval komt het zo over door zo'n oppervlakkige antwoord. Als je accijns 1x kan verlagen dan ook twee keer. Je kunt je beroepen op uitzonderlijke omstandigheden om BTW op accijns tijdelijk vrij te stellen.
  Een meer cynisch georiënteerde persoon zou vermoeden dat het eerder onwil dan onvermogen is. (Bijv. om misgelopen inkomsten uit box 3 te compenseren)

 7. Ben benieuwd hoeveel mensen dubbele btw willen betalen, want dat is natuurlijk democratisch besloten neem ik aan.

  Oh nee! Er zijn helemaal geen Europese verkiezing… damn

 8. 'Wat gebeurt er als de bezineprijs weer $1,50 is? Serieus?
  Dan kunnen we weer leven en ademen, wereldvreemd walgelijk onmens!

 9. Het westen is failliet. Er is massaal geld in het systeem gepompt tijdens de corona plandemie. Daar betalen we nu de prijs voor.
  Iedereen diep in de schulden en dan een economische crash om alles te kunnen collectiviseren. Mensen willen het zo. You will own nothing and you will be happy.
  Sterkte.

 10. Brussel is de grootste fout. De prijzen zijn omhoog gegaan omdat we omkomen in de vluchtelingen. 10.000 zenden……vluchtelingen hebben geld nodig om te leven. Huizenbouw probleem. Komen 70.000 huizen tekort. Stikstof probleem waar de rest van Europa schijt aan heeft. Duizenden boeren moeten worden uitgekocht. Gasprijs en Benzine prijs wordt daar om kunstmatig omhoog gehouden om alles te kunnen betalen. En ze willen ons allemaal aan de warmtepomp hebben. 1.500.000 huishoudens zitten al in de problemen. Alles naar Spanje, Italie en de rest van de Bubs. Dank je wel Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *