Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk het interview ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/de-kleine-overwinningen-geven-hoop-zegt-een-openhartige-prof-dr-cees-hamelink

Hij is 82 jaar oud, doceerde ruim dertig jaar aan de Universiteit van Amsterdam, schreef twintig boeken en droeg maar liefst 53 columns op voor ons platform. Prof. dr. Cees Hamelink, emeritus hoogleraar Mensenrechten en Communicatie, heeft een indrukwekkende staat van dienst. In een openhartig interview met programmamaker Flavio Pasquino blikt hij terug op de afgelopen drie jaar, waarin ze samen een bijzondere reis maakten.

“De kleine overwinningen die we bewerkstelligen overal in de wereld, dat geeft hoop en uitzicht. Ook al kan ik niet empirisch bewijzen dat het realistisch is te geloven dat de effecten er echt zijn, toch hecht ik eraan met die droom op pad te gaan”, opende de altijd optimistische denker prof. dr. Cees Hamelink.

Tijdens deze bijzondere uitzending delen Cees en Flavio niet alleen de ervaringen van hun gezamenlijke reis, maar komt ook de levensloop van Cees aan bod. Wat was zijn rol bij de Verenigde Naties? En hoe was zijn periode bij de Universiteit van Amsterdam? Daarnaast gaat hij uitvoerig in op zijn nieuwste boek Communication & Human Rights: Towards Communicative Justice.

Samen blikken ze ook vooruit, want er is een toekomst. Een toekomst waar we naar uit mogen kijken en waarin Cees interessante dingen gaat doen in de nieuwe studio die momenteel in aanbouw is. Dingen die de wereld misschien wel een klein beetje mooier maken. Benieuwd naar welke dingen dit zijn? Bekijk het anderhalf uur durende interview met Cees, waarin realisme en optimisme hand in hand gaan.

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

29 gedachten over “‘De kleine overwinningen geven hoop,’ zegt een openhartige prof. dr. Cees Hamelink”
 1. Wat een bijzonder mooi gesprek! Het raakte mij hoe mooi Cees Hamelink uitlegde dat de joodse profeten in het oude Israël al tegen machthebbers ageerden. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook nog zulke profeten. Blckbx geeft ze podium! Ontzettend bedankt heren.

 2. Dr Cees Hamelink blijft toch politiek correct. Juist bij het FvD zitten uitstekende parlementariërs, zoals Gideon Vermeieren, Pepijn van Houwelingen en Marcel de Graaf. Hamelink laat doorschemeren dat hij het FvD ondemocratisch vindt. Jammer… Te veel belangen in de " nette" wereld

 3. Hoop is psychisch belangrijk voor de mens maar of er daadwerkelijk hoop is tegenwoordig? Hoop kan ook valse verwachtingen scheppen en misleiden = valse hoop. Als hij geen "ondermijning van de democratie" heeft gezien, lijkt me dit naïef. Sorry.

 4. Heel interessant. Het enige waar ik twijfels bij heb is het voedselbos. Dit is wederom natuur omvormen tot iets waar we rendement uit willen. Beter de boeren respecteren en van intensief naar extensief terug te begeleiden. Zeggen dat we het in de jaren zeventig tm nu fout hebben gedaan.

 5. Cees heeft veel mooie gedachte-lijnen. Hij begrijpt echter de boodschap van het verhaal van Eva niet. Eva's ongehoorzaamheid aan God mag gezien worden als hoogmoed van de mens het beter te weten dan schepper God. Dat was geen zet van 'menselijkheid' Dat was dom en slecht. De mens moet gaan erkennen dat we God nodig hebben. (En Jezus is de Weg) Intussen redt de liefdevolle Vader één voor één mensen uit deze duisternis om in Zijn licht te gaan leven. Dat licht zal overwinnen. [ mensen- ] Offers aan Gaia, moeder aarde, de god van de ongelovigen – helpen niets. Dat is wat die 'Naties' vroeger deden …. en waar zijn ze ? We need to humble ourselves before our maker!

 6. Genoten van de wijsheid van deze man en fijn om de oprechte betrokkenheid en bezorgdheid over de huidige situatie van Flavio te zien.

 7. Geweldig wat een mooie interessante, veelzijdige, unieke wijze man!
  Heerlijk om naar hem te luisteren.
  Ik wens u nog vele goede toe waarin u uw wijsheid met velen kan delen.

 8. Dus het bestaan is absurd, en daarom zou iedereen er een eind aan moeten maken? Als je dat niet doet, dan heb je de morele plicht om je in te zetten voor een betere wereld die nooit gaat komen….?Wat een afschuwelijke levenshouding, om depressief van te worden. Ik ben blij dat de bijbel echte hoop biedt. Er komt een nieuwe hemel en nieuwe aarde, en de mens verdwijnt niet.
  Verder wel een mooi interview.

 9. Calergieplan is van voor de tweede wereld oorlog. We zitten in de uitvoering van het calergiplan bedacht ingezet en bewaakt door zionisten.

 10. Wauw!! Wat een gesprek!! Zonder Flavio absoluut een 8, maar met (de vragen) van Flavio een dikke 10.
  Wat een zegen om naar erudiete mensen te luisteren,zoals Cees Hamelink, Kees van der Pijl, Karel van Wolferen of Pierre Capel.

 11. pieter omtzigt hij heeft wel een grote mond
  'maar stemt gewoon braaf met het kartel mee
  een stem op bbb of omtzigt is dezelfde stem als vvd, cda, pvda, groen-links enz enz
  als je echt tegen alle belachelijke maatregelen wilt stemmen
  stem dan echt oppositie dus fvd

 12. ik onrmoet zoveel mooie mensen hier in Flores, Indonesia. Onze homestay. Er is hoop. 1 op de 50 is een klootzak (incl. women). Het komt wel goed.

 13. macht corrumpeerd
  ik houd me aan geen enkele maatregel
  ik ben een trotse wappie
  ik kijk absoluut geen mainstream meer
  ik draag nooit een mondkap'
  ik lach elk dom schaap recht in zijn bek uit
  nog nooit zoveel domme mensen gezien echt niet te geloven
  vooral de jeugd die helemaal gehersenspoeld is

 14. Dat is toch een gegeven dat het altijd goed komt na als er iets niet goed was!!
  Daarin hoef je niet te geloven dat is een feit!!
  Al dat denken verkeerd leren en aanleren van verkeerd gedrag denken dat men een professor is of geleerde arme mensen zijn het zich verschuilend achter titels zal je niet helpen ook niet met macht of welke ideologie ook en met welke Staat of Koninkrijk in deze materialistische wereld.
  Als je weet wie jezelf bent heb je altijd en overal controle met je gevoel met je ❤ je kan niets leren alles is al aanwezig in jezelf.
  Dat zeggen of willen mensen je alleen maar laten geloven of met het onderdrukken dat deze maatschsppij Staat of Koninkrijk
  Wij daaraan moeten gehoorzamen HAHAHA wat een zieke beperkte fascisten zijn dat.

 15. Wat een gezag en wijsheid heeft deze man. Al zouden we maar een kleine deel hiervan in de politiek terugzien…

  Veel dank aan Cees én Flavio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *