Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #281 van vrijdag 23 februari 2024 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-02-23

Windmolens zo hoog als de Eiffeltoren. Burgers en gemeenten komen steeds vaker in verzet tegen de bouw van deze mega-windmolens. Wat is de impact? Vliegtuigbouwkundig ingenieur Bert Weteringe schijnt zijn licht op dit dossier.

Desk: auteur en journalist Ab Gietelink, blckbx-journalist Laura Oorschot en vliegtuigbouwkundig ingenieur Bert Weteringe.
Presentatie: Erwin Taams

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

27 gedachten over “De impact van mega-windturbines”
 1. Schone windenergie = vervuilde grond + vervuild water + zieke mensen.
  Dit is een veel te lang doorgevoerd, onlogisch, experiment. Naar de negatieve uitkomsten willen deze
  mega-bouwers maar niet kijken. Was dit experiment opgezet voor een sterkere economie of een schoner milieu ? In beide gevallen heeft het experiment dan gefaald.En zelfs Greenpeace steekt zijn kop in het beton.

 2. Belangrijker nog is dat een megaturbine dus een lullige 12MW opwekt op ongeveer 1 vierkante kilometer (misschien zelfs nog wat meer oppervlakte wil je die lucht erachter niet meer turbulent hebben om de volgende er achter te plaatsen). Bouw ik een kerncentrale of 1 vierkante kilometer kan ik zo 700MW opwekken wellicht zelfs 800MW. Dus het is een extreem inefficiënte manier van gebruik van schaarse en dure grond. En kerncentrales hebben geen negative invloed na de bouw op de biodiversiteit. In Dungeness in Kent staan 4 enorme reactoren en dat is een beschermd natuurgebied met unieke planten.
  Ik heb daar 12 jaar terug gefilmd en ik sprak wat mensen die daar wonen en allen zeggen: “wij zijn niet bang. Het zijn geen mooie gebouwen maar het is lekker stil en we hebben een prachtig uitzicht over de zee en het is betaalbaar”. Ik zou er zelf zo gaan wonen. Maar ik zou niet onder een windturbine gaan wonen. Dat geluid en die slagschaduw verschrikkelijk! En dat voor een lullige paar MW!

 3. Los van alle argumenten of het wel of niet "duurzaam" of rendabel is vind ik dat het eerste argument is dat de hele wereld verkracht wordt door deze gedrochten. De behoefte aan rust en schoonheid wordt door veel mensen niet gezien maar blijft er wel. Als je tegenwoordig ergens ver uitzicht hebt staan er bijna altijd wel wat van deze gedrochten.

  Het zijn voor mij de symbolen van bedrog en teloorgang…

 4. Wind op zee is nog veel duurder.
  De aanleg van een stroomnet in de Noordzee kost de belasting betaler honderden miljarden!
  Ik kan het op een bierviltje uittellen dat die wind waanzin reeds honderd miljard heeft gekost.

 5. Wat is de brandstofbesparing van de elektriciteitscentrales gecombineerd met windmolens, gemeten over een heel jaar?

  Die brandstofbesparing is dan de verdienste van de windmolens.

  Wat blijkt: de brandsstofbesparing is heel gering en daarom is geen enkel windpark rendabel. Meer argumenten heb je niet nodig.

 6. Goedzo Bert! (Namens een deelnemer van de appgroep omwonenden windparken nederland). Bedankt dat je het opneemt voor omwonenden en voor toekomstig omwonenden en ook dat je blootlegt hoe schadelijk deze industrie is voor de gezondheid en hoe toxisch windmachines zijn voor onze leefomgeving. Gezondheid is niet te koop.

 7. Overigens had men in het wereldrijk Tartarie of hoe het dan ook heette, beschikking over vrije energie kennelijk. Wanneer dat weer beschikbaar wordt voor de bevolking zullen er veel problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen

 8. Vliegtuigen vliegen behalve bij het opstijgen en landen op niet op brandstof maar luchtdruk heb ik ontdekt. Wat heeft deze vliegtuigbouwdeskundige ingenieur hierover te zeggen? Verder heb ik ook ontdekt dat er veel gelogen wordt over vluchten. Wat weet deze ingenieur hierover? Stel hem daar eens vragen over aub. Er is nl 12 uur gestolen van de Atlantische oceaan en toegevoegd aan de Pacifische oceaan door de Pytagorasbeweging en anderen waardoor er 2 continenten verborgen konden worden. Nl Atlantis tussen Cuba, Noord Afrika in de Atlantische oceaan en Lemurie naast Zuid Amerika in de nep PAC cific. De aarde is plat en hoogstwaarschijnlijk ook vierkant zoals beschreven in Henoch1, het allereerste boek van Henoch wat gratis te downloaden is in zeker 1 van de Enoch1 flat square earth Facebookgroepen. Ga naar buiten om de hemellichten te bestuderen en water en lees Henoch1. Ga ook naar Mono Ganie's youtube kanaal en de Enoch1 flat square earth Facebookgroepen om meer te leren.

 9. Electriciteit opgewekt door windmolens op zee moet naar land komen en verdeeld worden.
  Hier in Vlaanderen zijn de hoogspanninslijnen niet voorzien om dit doen slagen.
  Daarom komt er een lijn bij… voor 90 procent bovengronds.
  Wanneer gaat een medium het nu eens over de aankomende kunstmatige electromagnetische (micro golf)-straling-regens hebben.
  SMART/Self Monitoring Analysis Reporting Technology-grid-dust , 5 Hé , hoogspanning , WiFi.. .

 10. om de discussie zuiver te houden, het opwekken van een kwh met fossiel kost ca 4 ct met wind op zee ongeveer 5 ct, echter die inkoop van fossiel is de instabiele factor, lees die gaat nog wel duurder worden, een energie bedrijf zal dus nooit meer zijn geld geven voor de nieuwbouw van een nieuwe fossiele centrale

 11. Mijn vader zij 30 jaar geleden, die dingen draaien op subsidie.
  Toen stonden er 5 in Noord Holland op weg naar groot ouders, nu staan er honderden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *