Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/trias-politica

“De controlerende taak is zoek!”stelt Rechtsfilosoof Raisa Blommenstijn in een analyse…

“De vraag rijst, wat kunnen we als burger nog doen? Als we kijken naar de Trias Politica, de uitvoerende macht die deze maatregelen uitvoert op basis van adviezen van het OMT, de wetsprekende macht, de tweede kamer die de controlerende taak heeft en grotendeels buitenspel is gezet, dan is dat weinig hoopgevend. Ook de rechter die in het vonnis zegt; ik ga geen battle of the experts beslechten” opent rechtsfilosoof Raisa Blommenstijn haar juridische analyse. Dit doet ze n.a.v. het verloren kort geding tegen de Staat, ter opheffing van de lockdown waar wij op 28 december live verlag van deden. In haar analyse bekijkt ze de Trias Politica breder en constateert dat de controlerende taak in ons land zoek is maar ze eindigt met een hoopvolle boodschap.

Niet plausibel

Een hoger beroep van het kort geding inzake de opheffing van de lockdown lijkt niet plausibel aangezien 12 januari al een nieuwe persconferentie volgt (waar wij uiteraard een live nabeschouwing van verzorgen vanaf 20:00 uur) en de kans aanwezig is dat de lockdown geheel of deels wordt afgeschaald nu Omikron (zoals verwacht) toch een stuk milder uitpakt.

Hoger beroep Corona Toegangsbewijzen

14 januari zal er wel een hoger beroep plaatsvinden van het eerdere kort geding op 24 september 2020 tegen de invoering van de Corona Toegangsbewijzen (CTB), waar Bart Maes nu betere papieren lijkt te hebben. Ook deze zitting zenden we op die dag LIVE uit op ons kanaal. De tijd volgt spoedig.

De link naar de uitzending van 24 september vind je hier: https://www.blckbx.tv/videos/promo-kortgeding?rq=maes

Wil je Maes Law / Bart Maes financieel steunen om dit soort zaken te kunnen voeren, dan is hier de link: https://www.gofundme.com/f/teambartmaes

De link naar het vonnis van de Rechtbank Den Haag vind je in het bericht op onze site:

https://www.blckbx.tv/videos/trias-politica

Bekijk de livestream van het kort geding waarna Raisa Blommenstijn verwijst hieronder:

https://www.blckbx.tv/videos/rechtzaak-opheffing-lockdown

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

18 gedachten over ““De controlerende taak is zoek!”stelt Rechtsfilosoof Raisa Blommenstijn in een analyse…”
 1. Het OMT. Een paar nuttige idioten en gekochte specialisten. Staan nu hoger dan een grondwet of de mensenrechten?
  Maar grondrechten zijn geen grondrechten als de rechter ze zo flauwtjes weg rationaliseert.

  Gleichgeschaltet. Zoals Hanna Arendt al zei het zijn met name de academici en intellectuelen die dat doen.

 2. Vandaag lees ik Amos uit het OT van de Bijbel en ik weet zeker dat het ook over deze tijd gaat. Ben benieuwd wat jullie hiervan herkennen.
  Amos 5:7 Ik straf jullie, want jullie veranderen recht in onrecht. En jullie haten eerlijke rechters.’
  10 De Heer zegt: ‘Er zijn eerlijke mensen in de stad. Maar jullie hebben geen respect voor hen. Er zijn mensen die de waarheid spreken. Maar jullie hebben een hekel aan hen. 11Jullie onderdrukken arme mensen, en pakken hun koren af.
  12 Ik weet hoe slecht jullie je gedragen hebben. Jullie misdaden zijn niet te tellen. Jullie maken het leven voor eerlijke mensen onmogelijk. Jullie laten je omkopen. En jullie geven arme mensen geen eerlijk proces.’
  13 Ja, het is een slechte tijd.

 3. we hebben huis arrest van papa rutte en de jonge ik wil allimentatie ze zijn mij dit al 2 jaar verschuldigd. want papa rutte en de jonge willen graag papa spelen dus moeten ze ook alimentatie betalen

 4. De lockdown werd ingesteld om de ziekenhuisbezetting omlaag te brengen, daar begon het mee.
  Met de lockdown zoals die er nu is willen ze het aantal besmettingen omlaag brengen tegen ziekenhuisopnames zonder dat ze weten of zo'n hoge besmettingsgraad normaal is of niet (bij andere virussen).
  Nu blijven mensen thuis omdat ze besmet zijn met covid, terwijl ze nog gewoon van allen deden toen ze besmet waren met een gevaarlijke virus. Maar daar werd nooit op getest, nu enkel op een bepaald virus van de vele aanwezige.

 5. Het is niet verwonderlijk dat de media het bewijsmateriaal van bezorgde medische deskundigen negeert of “factcheckt”. Het is aan burgers overal ter wereld om de poortwachters van de informatie – de media en politici verantwoordelijk te houden door transparantie te eisen.

 6. Slechte burgers , die zelf graag zo slecht mogelijk zijn , en een zondebok in de overheid zoeken , walgelijk , zijn dat nou die ondankbare nederlanders

 7. As ik de antwoorden op gegeven reacties wil bekijken door op de bijbehorende driehoekjes te klikken blijkt het veld leeg, alle antwoorden lijken verwijderd te zijn ….

 8. Beste mensen, het wordt alleen maar erger. Vandaag kunnen we op teletekst lezen dat het OMT wil dat mondneusmaskers ook in drukke publieke buitenruimtes moeten worden gedragen (jaja, we hebben er een nieuw woord bij, het heet nu voortaan geen mondmasker meer maar mondneusmasker). Denk aan winkelstraten, drukke markten en demonstraties. Ook in een publieke binnenruimte zoals een universiteit, sportinstelling of bedrijf. Alleen bij eten en drinken of sporten mag het mondkapje (minimaal type 2) af.
  Kapjes in buitenruimtes ?? Wat een waanzin, deze mensen gebruiken hun gezond verstand niet meer. En volgens mij is er maar 1 buitenruimte in de gehele wereld en dat is wat we in de volksmond gewoon "buiten" of "in de open lucht" noemen ! Willen ze de buitenlucht nu ook gaan indelen in "verschillende ruimtes" ? Wat kan een zinnig mens hier nog over zeggen ? In ieder geval niets zinnigs. I rest my case.

 9. En weer zijn alle sleutelposities in handen van de zelfde corrupte witte boordencriminelen die banden hebben met het W.E.F.!
  Alleen hebben deze oude Ministers die afgetreden zijn na meerdere affaires (schandalen) geen eed afgelegd bij de Koning, omdat zij niet kunnen beloven en zweren dat ze geen andere deals of afspraken hebben lopen bij andere buitenlandse (criminele/terroristische) organisaties!
  Hebben deze nieuw benoemde Ministers wel op de kieslijst gestaan!?!?

 10. Een land waar de macht geconcentreerd is in de tertiaire sector, verborgen in bureaucratie, commissies en advies organen waarbij een overheid en parlement zich structureel verschuilt achter adviezen, rapporten en onderzoeken, is simpelweg een land dat op drijfzand is gebouwd. Macht is dermate gefragmenteerd en verhuld dat het een totalitaire systeem is met het een poging om het masker van democratie op te houden.

 11. Piassen Kabinet Rutte IV is vandaag geboren
  10 Jan 2022
  De Piassen hebben trouw gezworen aan de Koning en de Grondwet.
  Ze hebben de eed of de belofte afgelegd.
  De eerste leugen van dit Piassen Kabinet is dus een feit.
  Ze plegen in feite meineed.

 12. Kleine tip Raisa: iets minder het woord 'eigenlijk' gebruiken, het ondermijnt de stelligheid van je betoog. 'Eigenlijk' brengt twijfel en onzekerheid over de gesproken woorden.

 13. Iets vreselijks is gebeurt. Jullie media expert is weg, help me hem terug te vinde, de held.
  Just wanted to thx my great example of the north, the one that teached me +30%communication skills, thats 600%more then his ancestors.

  Yet his youtube-channel taken down.

  I can cry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *