Geen widgets gevonden in de zijbalk

“Crypto’s maken Machthebbers nerveus” legt expert uit in een fascinerende crypto-crash-course…
https://www.blckbx.tv/videos/crypto-maken-machthebbers-nerveus

Op 11 juni 2021 verscheen Pieter Hasekamp, de directeur van het Centraal Planbureau (CPB), in het nieuws met het idee Bitcoin en andere cryptocurrencies te willen verbieden. Een opmerkelijk idee nu in andere delen van de wereld crypto aan interesse lijkt te winnen. Zo heeft El Salvador onder leiding van president Nayib Bukele recentelijk als eerste land ter wereld een wet aangenomen die Bitcoin als officieel betaalmiddel erkend en overwegen meer landen dit ook te gaan doen.

Een viertal jaar geleden noemt Jamie Dimon, CEO van een van Wallstreet’s grootste banken JPMorgan Chase, tijdens een financiële top meeting terwijl hij naast Larry Fink, CEO van Blackrock zit, Bitcoin oplichting vergelijkbaar met de tulpenmanie. Ook deze opmerking is interessant te noemen nu blijkt dat notabene JPMorgan Chase zelf niet uitsluit een positie te willen nemen in Bitcoin. Wat is hier aan de hand?

“Het grote verschil is wel dat overheden en banken aansturen op FIAT-crypto-currencies. Dit lijkt op crypto maar is feitelijk een door de overheid gereguleerde digitale munt die wederom gekoppeld is aan de dollar of een andere dominantie munt. Hierdoor verdampt het voordeel van non-FIAT-crypto geld want dat is nou juist niet gekoppeld aan een dollar en daarmee waardevaster en vrij van censuur” legt crypto-expert Patrick Savalle uit.

Waar eerst cryptocurrencies werd bestempeld als iets onveiligs en crimineels heeft de cryptomarkt in januari 2021 een gezamenlijk marktwaarde overstegen van 1 biljoen dollar. Niet lang daarna oversteeg het in mei 2021 al de 2 biljoen dollar marktwaarde.

Maar wat is überhaupt een Bitcoin of cryptocurrency? Wat zouden we met de blockchain technologie kunnen doen? Waarom heeft het iets van waarde? En hoe zit het met het verbruik van energie? Dit en meer bespreekt programmamaker Flavio Pasquino met onderzoeksjournalist Patrick Savalle. Savalle is een man met vele talenten want naast zijn indrukwekkende dossierkennis over onder andere SARS-Cov-2 en PCR-testen is Patrick van beroep een IT-architect. In deze hoedanigheid is hij met zijn brede interesse ook een early-adapter van blockchaintechnologie. Zo begon Savalle in 2011 de start-up Mobbr, Nederlands eerste betaalplatform dat Bitcoin accepteerde.Ook is Patrick een graag geziene gast voor keynote presentaties over blockchain.

In deze uitzending wordt Flavio Pasquino door blockchain-expert Patrick Savalle in minder dan een uur via een crash-course op de hoogte gebracht van de mogelijke revolutionaire toepassingen van diverse cryptocurrencies.

Klokkenluider

Sinds kort hebben we een klokkenluider project gelanceerd. Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!

Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire. Wil jij dat wij slagen in onze missie? Ga dan naar onze crowdfundpagina en steun dit project zodat we zo spoedig mogelijk voor jou aan de slag kunnen.

https://www.blckbx.tv/nextstep

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

25 gedachten over ““Crypto’s maken Machthebbers nerveus” legt expert uit in een fascinerende crypto-crash-course…”
 1. Sla dit op onder het kopje financiële educatie en begin vandaag nog met crypto kopen. Al is het 10 of 20€ per maand. Over x jaar heb jij of je kinderen er meer aan dan krasloten kopen.

 2. Super goede aflevering, veel geleerd en het geeft mij hoop! Er zou een super promotie team op moeten worden ingezet, dat iedereen hier meer over leert en men weet hoeveel (wereld)problemen het kan oplossen voor ons 99% van de bevolking! Ik hoop dat dit gaat doorzetten. Let’s unite and power to the people!! Ga zo door Flavio, echt top!

 3. Oproep aan alle blckbox luisteraars: wisten jullie dat youtube meer betaald voor het afkijken van advertenties? Klik dus de advertenties niet na 3 seconde weg, maar gun blckbox meer inkomsten door de advertentie "af te kijken". Zo helpen we het kanaal ook aan meer inkomsten en kost dit weinig moeite!

 4. Take your financial freedom back.
  Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks

  These
  words are taken from the well-known newspaper, The Times. After the
  global financial crisis in 2008, the mysterious person/ group known as
  ‘’Satoshi Nakamoto’’ created the idea of surpassing the third party
  organizations via using cryptocurrencies. To realize this purpose,
  Bitcoin was created and the idea behind the revolution.

 5. Reuze interessant verhaal! Met name dat stuk over The Internet of Things met al die sensoren oa, die allemaal met elkaar waarde moeten afrekenen. Dan is crypto echt geniaal inderdaad!

 6. Machthebbers nerveus door crypto's? Eerder het omgekeerde is het geval. I.t.t. wat algemeen wordt aangenomen kan IEDERE blockchain transactie getraceerd worden. Centrale banken en overheden vinden deze crypto's geweldig, want het geeft hen totale controle over UW uitgaven, en gegarandeerde belastinginkomsten waar in een cashloos systeem niemand aan zal kunnen ontkomen (denk bijvoorbeeld aan toeslagen op iedere uitgave, of automatische rente betaling als u te lang een bepaald bedrag op uw rekening hebt staan.) En ze hebben het zó weten te spinnen dat zelfs de grootste systeemcritici dit nu als 'de' oplossing zien om financieel onafhankelijk te worden. Terwijl het juist is opgetuigd als een wereldwijde waterdichte digitale financiële gevangenis.

 7. Beste BLCKBX, hebben jullie monero al eens onderzocht? Bitcoin is niet langer censuur bestendig, voornamelijk dankzij bedrijven als cyphertrace en chainalysis.

 8. Wat is de weg om een crypto munt op de markt te brengen? Dit systeem is gebouwd dat je met je patenten naar een instantie moet gaan om het te notuleren, wat betekend dat? Dat de zittende macht inzicht krijgt in je "product/idee" en dan ga je al tegen gewerkt worden.

  Dit is 110% zeker een product van dezelfse clubje maarja we zullen zien.

 9. Tussen de bitcoins zit geen bank tussen maar je heb wel een bankrekening nodig, hoe open je een bankrekening bij een bank dan?
  En accepteert een bank dat hun overgeslagen worden of verstrekken ze een bankrekening aan je terwijl ze zelf overgeslagen worden?

  Ik weet zeer weinig over crypto geld, en ik vertrouw er geen reet van.

 10. Wat ik wel gemist heb is de reactie op de stelling dat het geld uit je wallet zomaar kan worden gestolen. Als het algemene idee gaat ontstaan dat dat zomaar kan gebeuren, dan komt dat de acceptatie van crypto's niet ten goede.
  Voor de goede orde: als de private key in handen komt van iemand anders dan kan die persoon inderdaad je rekening plunderen. Hetzelfde geldt nu ook als iemand je pincode van je bankpas weet.

 11. Mensen haal alle crypto van een online cloud af en plaats het op een offline schrijf binnenkort gaat wss het hele netwerk plat

 12. Als crypto ineens wereldwijd DE currency wordt, dan blijven die grote jongens die aan de top zitten toch nog steeds de dienst uitmaken en hun macht uitoefenen? Of zie ik dat verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *