Geen widgets gevonden in de zijbalk

Beluister de hele podcast:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe/67971/14-nederland-is-een-narcostaat-podcast-ongehoord-nieuwscafe

Vanaf nu zijn wij iedere dinsdag en donderdag live te zien op NPO1 met Ongehoord Nieuws.

Luister ook naar onze podcasts op Spotify:
Ongehoord Nieuwscafé:
https://open.spotify.com/show/1hsyYQAj5ZB3mnVuvldFtC
Ongehoorde Verhalen:
https://open.spotify.com/show/5Ri4ve652g280X0MvRWeP9

Of via de NPO:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
En doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

18 gedachten over “Criminoloog bespreekt vraag: "Waarom zijn Marokkaanse jongens een probleem in de misdaad"”
 1. Ik zie het anders. De Marokkaan is zijn identiteit kwijt. Ze voelen zich geen Nederlander omdat ze Marokkaan zijn. Maar ze zijn ook geen Marokkaan omdat ze hier geboren zijn. Dan is er het kip en ei-verhaal. Worden ze door de Nederlander met de nek aangekeken simpel omdat ze Marokkaan zijn of is hun afwijkende en vaak criminele gedrag als Marokkaan er de oorzaak van dat ze nu door de Nederlander met de nek worden aangekeken. Ik denk het laatste want een dergelijke houding van de Nederlander naar andere groepen toe zoals Surinamers en Chinezen is er niet of veel minder.

  Dan gaan ze zoeken naar een eigen identiteit. Die vinden ze dan in straatbendes of in het geloof, ook wel radicalisatie genoemd en dan krijg je …… dit!!

  En het intelligente deel daarvan weet zijn weg nog wel te vinden in de gehele samenleving. Het minder intelligente deel niet.

 2. Het probleem is er al vanaf de jaren 80, kijk naar de eerste uitzending opsporing verzocht 15 november 1982 en de laatste. Generatie op generaties. Dit zal altijd blijven door het softe optreden van onze linkse politiek.

 3. Wat een domme vergelijking, Turkse met Marokaanse jongeren vergelijken.
  Turken zijn europeanen met een veel meer cosmopolitische kijk op zaken en ze zijn zich veel meer bewust van hun rijke cultuur. En ze hebben over het algemeen meer fatsoen.
  En ze janken niet over “wit” en “zwart”.

  En ze zijn veel beleefder.
  Turkije heeft ongeveer als eerste land ter wereld Nederland als souvereine staat erkend in 1612.

  We hebben al meer dan 4 eeuwen diplomatieke betrekkingen met Turkije.
  Trouwens, het weerzinwekkende goorlapje Rutte zal dat wel in een klap verneuken.
  Daartoe acht ik hem zeker in staat.

  Maar goed, linkse fascisten hebben Marokanen hierheen gehaald.
  En nu zitten we er mee. Dat land heeft geen ene fluit gedaan om zichzelf te ontwikkelen, de afgelopen 40 jaar.

 4. Met alle respect, het waren toch "gastarbeiders" waarom gedragen ze zich dan niet als gasten? Komt door de politiek, alles wat "wij" als kritiek op ze hebben werd meteen als racisme afgedaan en dat was dan ook meteen het eerste wat onze lieve brave buitenlandertjes als eeste in hun bek hadden als iets ze niet beviel.

  Jij als hardwerkende en belastingbetalende Nederlander mocht geen kritiek hebben alhoewel de meesten van de eerste generatie op onze zak geteerd hebben en misschien nog wel? Zonder zelf enige bijdrage geleverd te hebben.

  Ik ben 57 jaar, ik heb in mijn jonge jaren op de kok school gezeten. In mijn laatste jaar werden we in de gelegenheid gesteld om stage te lopen bij Mövenpick in Zwitserland. Maar daar zat wel een kontrakt aan vast. Zolang je werk had mocht je blijven, na beeindiging kontrakt mocht je nog max. 3 maanden blijven en daarna moest je weer terug naar huis.

  Zo'n soort kontrakten hadden wij hier in Nederland ook moeten maken met de buitenlanders die hier naar toe kwamen. Maar nee, gezinshereniging en ja wat nog meer allemaal op de zak van de Nederlandse belastingbetaler. Zeg je er wat van ben je de slechterik, de kwaaie peer. Maar wel van mijn en jouw centen!

 5. Staat je wiegje in een achterbuurt, dan sta je 10-0 achter! Kom dan nog maar eens terug naar 10-10 of nog beter, naar winst.

 6. Dat is discriminatie, de regering hoeft zich niet aan de wet te houden en die Marokkaanse jongeren moeten dat wel? Laat ze toch hun gang gaan

 7. Marokkanen? Waar heb je het nou over lul al die " marokkanen" waar je t over hebt zijn allemaal geboren in nederland net zoals iedereen die daar aan tafel zit.. vooral blijven meedoen aan de verdeel en heers politiek van het partijkartel.

 8. Nee bla bla iets bla bla bla .ben naar 30 jaar maar verhuis en naar mij nog 3 andere gezinnen uit de zelfde straat. Wegens twee moskeeën. Ik kan één echt boek schrijven over de Marokkaanse jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *