Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het vertrouwen in de verkiezingsuitslag neemt af, volgens Police For Freedom-oprichter Dennis Spaanstra. Daarom werd Controle Verkiezingen opgericht, om de resultaten beter te kunnen controleren. Deze organisatie hield afgelopen zondag een bijeenkomst in Driebergen. Verslaggever Erwin Taams was erbij.

In de kieswet is geregeld dat het volk gerechtigd is om de verkiezingen waar te nemen. Dit is nog nooit grootschalig georganiseerd. Controle Verkiezingen heeft inmiddels een database van 1.700 vrijwilligers opgebouwd. Verder is er een onafhankelijk systeem opgezet om gefotografeerde processen-verbaal en cijfers te verzamelen. Deze data willen zij centraal inzichtelijk maken, in tegenstelling tot de overheid die dat decentraal doet per gemeente.

Ondersteund door gastsprekers, zoals journalist Rico Brouwer en Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD), presenteerde de organisatie een plan aan een groep potentiële waarnemers. Zij trekken er op 22 november op uit om de verkiezingen te controleren. Het fotograferen van de processen-verbaal is een van hun belangrijkste taken. Hiervoor werd tijdens de bijeenkomst dan ook veel tijd uitgetrokken. Ook werd aandacht besteed aan de kieswet en de houdbaarheid van stembiljetten.

Hoewel alle politieke partijen door de organisatie waren uitgenodigd, zorgde de aanwezigheid van FVD’er Pepijn van Houwelingen voor enige ophef. Een van de aanwezigen sprak zijn zorgen uit over de mogelijk dominante rol van FVD binnen het initiatief.

Verslaggever Erwin Taams was erbij en ging in gesprek met sprekers en gasten, onder wie Jacqueline Mulders. Als civiel expert voor het ministerie van Buitenlandse Zaken deed zij ervaring op in verkiezingswaarnemingen. Denkt zij dat er genoeg waarnemers zijn om de verkiezingen betrouwbaar te kunnen controleren? En is het risico op stemfraude niet veel groter bij de transitie van de lokale naar de landelijke database?

Mulders was woensdag 1 november 2023 te gast bij blckbx today om te praten over het verkiezingsproces en -waarnemingen.
Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

13 gedachten over “Controle Verkiezingen: 'Gaan voor volledige transparantie'”
 1. Maar er van uitgaande dat de stemming en telling eerlijk verloopt, dan nog zitten we met het probleem van coalitie vorming. Door dat proces krijg je soms een coalitie van partijen die niet de meeste stemmen kregen of je krijgt helemaal niks nieuws (2021). Zolang zo'n coalitie een meerderheid vormt, kunnen ze nog steeds alles doordrukken. Hoe houdt je een land bestuurbaar terwijl tegelijkertijd niet alles wordt bepaald door de gevestigde orde? Er moet echt nodig een alternatief worden ontwikkeld voor het systeem democratie. Er moeten toch betere systemen te bedenken zijn?

 2. De mogelijkheden voor fraude bij stemmen zouden vooral liggen bij data verzameling van stemmen en de mainstreammedia die de huidige macht beschermt.

 3. "Als volk vinden wij"…. zegt dat Dennisje.
  De peilloze domheid van dit menneke.
  "Wakkerheid". Hij zegt het echt.
  En Van Houwelingen. Ooit een PhD behaald en dan zo terechtkomen.

 4. Waarom niet bij de telling gewoon Live…filmen ,zodat iedereen kan zien wat er gebeurt in de zalen ,alles wie er in komt en gaat ,met wat en waar. Dat had 1 bezorgde burger gedaan ,bij de telling in Suriname ,afgelopen keer ,hij bleef zelfs overnachten in de tellingszaal ,dat was geweldig ,iedereen steunde hem ,om elke minuut te filmen …

 5. Onlangs gaf Hugo de Jonge te kennen, als minister van binnenlandse zaken, dat hij het telsysteem ook wilde veranderen c.q. wijzigen. Komt niet bepaald vertrouwelijk over deze uitspraken van hem. Minister Volksgezondheid, minister volkshuisvesting, minister van binnenlandse zaken. De welvaart van ons Nederland geeft de praktijk weer van zijn beleid. De indruk wordt gewekt dat de onderwijs sector dus de juiste opleiding/kennis weergeeft voor de Nederlandse politiek. Onvoorstelbaar !

 6. Uiteraard ondersteund door Pepijn van H., inhoudsloze rechts-nationalistische populist, die als een soort slap aftreksel van Trump, straks gaat roepen dat de verkiezingsuitslag niet klopt. Immers, die ene zetel van FvD op 22 november kan natuurlijk niet. Dan moet er wel gefraudeerd zijn🤥🤥🤥

 7. Ik ging ook vrijwel nooit stemmen. Dennis legde uit dat in maart 2023 2,4 miljoen mensen NIET gingen stemmen. Dit zijn wel 34 zetels! Deze niet-stemmers zijn voornamelijk tegen het kartel en kunnen dus een verschil maken. 😇

 8. Het probleem ligt bij de kiesraad. Daar is geen controle, hun noemen zichzelf onafhankelijk echter ze zijn in dienst van de zittende kabinet en worden door hun gekozen om de doorslag keuze te maken. Dat is super fraude gevoelig. Plus er is niemand in de kiesraad van de oppositie partijen. Gek he…..al 70 jaar dezelfde partijen onder nieuwe namen….

 9. Het Oude systeem van 180 jaar geleden en oude ideologische idioten met hun oude manier van hoe met goed geschoold Nederland moet omgaan,laat mij nu even😂😂😂😂geef niks schapen gaan zeker weer voor de grooste rukker die 1,5% belasting verlaging beloven fantastische master bombastys😂😂😂😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *