Geen widgets gevonden in de zijbalk

Benieuwd hoe lang ze het volhoudt?
Conny Helder heeft de functie van Minister van langdurige zorg. Dat is in zekere zin een nieuwe ministersfunctie, kan indirect gezien worden als een soort opvolger van de Minister van medische zorg, dat waren Bruno Bruins, die afhaakte toen de Corona maatregelen van kracht werden, volgens de officiële opgave van reden wegens oververmoeidheid.
Die werd opgevolgd door Martin van Rijn, een opmerkelijke situatie omdat van Rijn van de oppositie was!
Na 3 maanden puinruimen werd hij opgevolgd door Tamara van Ark, die ook wegens gezondheidsklachten moest afhaken. Ze kreeg geen directe opvolger, dat moest toen de Minister van VWS er weer bij doen.
Nu dus toch weer een tweede minister op gezondheid. Succes!

Debat uit: Hoofdlijnendebat VWS
17 maart 2022

22 gedachten over “Conny Helder is de Minister van Langdurige Zorg.”
 1. Cultuursensitieve zorg, wat is dát precies.
  Phil Bosmans/Belgische pater en schrijver 1922-2012
  “Er is maar één weg naar de medemens. De weg van het hart. Alle andere wegen zijn omwegen.”
  In de toekomst heeft 1 op de 3 mensen in Nederland een andere culturele achtergrond. Een veranderende samenleving heeft natuurlijk ook invloed op de zorg. Meer en meer komen nu ook ouderen met een niet-westerse achtergrond in de ouderenzorg terecht. Dat betekent dat het kunnen leveren van cultuursensitieve zorg steeds belangrijker wordt. Wanneer je cultuursensitief bent, ben je je bewust van je eigen normen en waarden en weet je hoe je rekening kunt houden met de normen en waarden van een ander.
  Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg
  Cultuursensitief werken is eigenlijk ‘gewoon’ persoonsgericht werken, waarbij de cliënt als mens‼️ het uitgangspunt is met aandacht voor alle levensdomeinen die voor de cliënt van belang zijn.
  Héél bijzonder om deze omschrijving te lezen. Als ik naar de afgelopen periode kijk kan ik alleen maar concluderen dat ‘de mens’ helemaal niet dé aandacht🥰 kreeg die het nodig had. Géén familieleden op bezoek, zwaaien achter glas 🤷🏻‍♂️🤷🏼‍♀️, afstand houden!?, het verzorgend personeel onherkenbaar ingepakt 😷in witte pakken, gewapend mét 💉💉, géén duidelijke uitleg, de bewoners werd géén keuze gelaten, angstzaaiende verhalen werden er verteld, tja…..het was allemaal voor de eigen bestwil….deze kwetsbare mensen zijn gestorven aan een 💔!! Langdurige zorg?? Véél te duur, niet te betalen met dé vergrijzing in aantocht….het meest effectieve medicijn om dit in de hand te houden is : 💉🦠💉🦠💔

 2. Waar komt dit gedrocht vandaan ???? WEER zo'n totaal onbekende idioot. Lullen , lullen en NIETS zeggen. Nederland is DOODZIEK. Neergezet door DICTATOR Rutte die alleen maar bezig is om de langstzittende premier te worden.

 3. Het is niet voor niets dat debiel en beleid uit dezelfde letters bestaan.
  Doe niet alsof je van niets weet, daar hebben we politici 🤥🤫voor.

 4. Vreselijk genderneutraal .. post menopausaal. Op “ persoon”, dit wauwelend oerkuiken. Uit welke vrieskast in n bioloab ? la trekt de VVD dit soort gender neutrale propaganda spuiende hybriden? Dit hebven we nodig? Deze post? Landurige zorg? Of deportatie richting “eurthanasie pod” kies een snelle aangename dood, stations? Is Dat het? zij gaat als eerste. Zet n goed voorbeeld.

 5. Gendersensitiviteit??? Is dat als je tegen een man zegt 'je bent een l.l' en hij voelt zich meer vrouw of ezel of……..whatever en voelt zich dan op z'n p.k getrapt? Nooit van dat woord gehoord, ze verzinnen ook van alles in Poppenkast D.Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *