Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het kabinet Rutte – Kaag is van plan oudere mensen keihard in hun portemonnee te treffen door ridicuul hoge bezuinigingsacties.
Eerst lag er al het plan om de AOW niet mee te laten stijgen met het minimumloon. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in een eerdere video, waar Sophie Hermans (VVD) geen enkel benul heeft hoe laag een AOW eigenlijk is. Waar moeten mensen die in die situatie zitten eigenlijk van rondkomen, met de torenhoge inflatie die aantoonbaar is aangewakkerd door het regeringsbeleid?
Daarna uitte D66 de suggestie om de belasting te verhogen voor ouderen, die zouden ca. 17% MEER belasting moeten gaan betalen.
Een schandalige en respectloze operatie.

Van der Plas vraagt hier ervaringsdeskundigen naar hun situatie.

Uit: Koopkracht van ouderen
10 maart 2022
Vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

26 gedachten over “Caroline van der Plas vraagt over de armoedeval door bezuinigingen op AOW door Rutte/Kaag”
 1. Is het niet.gewoon tijd om denhaag de middelvinger.te.geven en desnoods ons.bij rusland aan te sluiten? Een rus in orkraine wordt beter behandeld dan een nederlander in nederland.

 2. Omtzigt zei het enige juiste, In plaats van miezemuizen over 0,4 % moet heel simpel de zaak worden omgedraaid. Wat is het minimum dat iemand in Nederland nodig heeft om te leven op een humane manier. DAT moet de basis zijn, niet redeneren vanuit de huidige situatie, want als het inkomen nu al te weinig is maakt die procent geen verschil en blijven mensen op een armoedeniveau in Nederland. Dat moet echt niet mogen. 23 miljard naar ouderen in Italie en wij laten onze ouden stikken? SHAME ON YOU

 3. Die irritante telefoon bel mag van mij gevoed worden door 380 V. Tot en voorbij de beller. Een grote plop in de digitale regelkasten.

 4. Fijn dat Rutte met dit ministerschap eigenlijk toegeeft dat Rutte 1, 2, en 3 zo hebben gefaald dat hij in Rutte 4 een minister nodig heeft om de door hem gecreëerde armoede te bestrijden. Maar Rutte kennende gaat hij zijn best doen om zo veel mogelijk anderen de schuld te geven.

 5. De Globalisten met hun verheven doelen worden hier niet warm of koud van: mensen zijn een last voor het milieu: hoe minder hoe beter, behalve zij zelf dan.

 6. Zij dumpen de ouderen liever.
  Ouderen opsluiten ..is heel gewoon voor de politiek
  Kaal plukken is ook heel gewoon…
  Alles sluiten wat met ouderen te maken heeft ….veel betalen voor onderleggers..incontinentie
  Ect ect…
  Maw ze zijn hun (politiek )tot last …..

 7. 12 jaar lang is het regime Rutte ons geld aan het wegsluizen en ons aan het leeg stelen. Rutte zijn zijn criminele vriendjes van de EU hebben de pensioen pot leeg geroofd.
  Het Rutte regime zijn GEEN volksvertegenwoordigers omdat ze niet voor het volk werken dat is een theater stukje om het volk in slaap te houden. Daarom heeft Rutte ook helemaal NIKS gedaan voor het volk in 12 jaar tijd. In America is het max 8 jaar om geen dictator aan de macht te krijgen en onze dictator Rutte blijft maar aan de macht terwijl hij terroristische organisaties heeft gefinancierd en de toeslagaffaire en Rutte is een veroordeelde misdadiger voor discriminatie en hij liegt en bedriegt elke dag en toch kan zo iemand blijven zitten omdat het een corrupt systeem is.

 8. Mijn man is 17 jaar geleden met pensioen gegaan, ABP !! wij hebben nu NETTO € 50 MINDER MINDER dan 17 jaar geleden!!! AANTOONBAAR want heb alles bewaard. Fijn hé die overheid. HET ABP DENKT ME U MEE!! De pot stroomt over het is gewoon ordinaire DIEFSTAL gelegaliseerd door onze leugenachtige overheid. Grootste boosdoeners zijn VVD CDA CU D66 , dus lieve mensen Even aan denken als u weer gaat stemmen.

 9. Mevrouw van der plas dat heb je met zo'n corrupt kabinet die hebben het zelf allemaal nodig om hun plannetjes en terroristen te sponsoren dan sluist er zeker geld van ons belasting geld in hun eigen zak en er is niemand die daar iets aan kan doen zolang dat klootjesvolk op die partijen blijven stemmen ik zou zeggen Mevrouw van de plas haal ze op alle mogelijke manieren onderuit weg ermee

 10. Tja, de enige manier om daadwerkelijk iets te veranderen is door vandaag massaal te stemmen op de lokale ouderenpartijen én later op de landelijke partijen die het goed met de AOW-ers voorhebben. En krasse knarren kunnen ook demonstreren, toch?

 11. Belachelijk. Het hele plan is volslagen idioot. En we zien de ministers steeds minder. Op de achtergrond beraden ze veel meer afbraak. En wanneer alles kapot is zal de machtsovername enorm zijn. Waarom slaapt Nederland? Waarom gaan we niet met een miljoen of 2 hard protest voeren? Zoals vroeger..

 12. De slot-woorden van meneer Slingenberg, spreken boekdelen. Want inderdaad, INEENS hebben we een minsister van ARMOEDE in kabinet Rutte 4. En dat is GECREEERD met VOORBEDACHTE rade.

 13. Lekker op het kartel blijven stemmen oudjes dan kan je straks je eigen stront nog vreten ze zijn er niet voor ons alleen voor het buitenland lopen ze hard wat denk je van je klein kinderen dat zijn straks helemaal slaafjes van ze belasting betalen en het liefst voor je pensioen dood gaan zo hebben ze het liefst de schoften

 14. dat komt omdat de kartel partijen, ouderen als last zien die niets bijdragen aan de economie.. maar als je dan een gelukszoekende nietsnut van een nep immigrant bent word je letterlijk in de watten gelegd… en dat mag MILJARDEN kosten! de keuzes en richtingen die gemaakt worden door de huidige kartel partijen zijn er alleen voor het verrijken van hun achterban en hun zelf over de rug van alle werkenden in Nederland.. die partijen zouden ontbonden moeten worden en de bestuurders van de afgelopen 20 jaar verbannen moeten worden uit de politiek!

 15. Wellicht gaat men richting het Amerikaanse systeem. Zelf voor je pensioen zorgen. De AOW systeem werkt niet meer. Teveel ouderen en te weinig jongeren. Een miljonair krijgt dezelfde AOW als iemand die niets heeft.

 16. Die irritante bel vaak….
  De ouderen die de economie / het land na de oorlog hebben opgebouwd, worden kaalgeplukt.

  Er wordt hen geadviseerd om geregeld een zgn " booster" te nemen, vallen ze vanzelf eens om….
  Probleem opgelost toch?
  Of ben ik een te erge "zwartkijker"???
  Wel weet ik al langere tijd dat de roverheid er niet voor ons zit, voor oud én jong niet.
  Maar wij mogen hen wel betalen met, voor ons veel te hoge belastinggelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *