Geen widgets gevonden in de zijbalk

Uit het debat over: Invoering van een vuurwerkverbod voor consumenten
8 juni 2022
Plenair debat

Caroline van der Plas ziet de invoering van een algeheel vuurwerkverbod voor consumenten totaal niet zitten.
Ga gewoon de bestaande regelgeving handhaven, is haar mening.

10 gedachten over “Caroline van der Plas over voorstel verbod op consumentenvuurwerk Dit was mijn laatste compliment”
 1. eerst een preek houden hoe het mes niet zelf uit de la springt om iemand neer te steken maar dat het mens dat doet en vervolgens komt alle schade door het "illegale" vuurwerk.

 2. We hebben de overheid niet nodig om alle facetten van het leven te bepalen. Weg met al die verboden en vergunningen. Mensen behoren vrij te zijn te doen wat ze willen tenzij ze anderen daarmee beschadigen. Het gaat al heel lang zoals het gaat e4n zo hoort het ook te zijn. Ik ben wel tegen vandalisme. Pak dat aan.

 3. Ja joh schaf het legale vuurwerk af! Dan gaan ze nog meer illegaal verkregen spul afsteken. Er staat nu geen enkele agent bij de grenzen te controleren op vuurwerk (dat doen ze alleen rond de jaarwisseling) dus kun je nu alvast inslaan. Dat blijft wel een half jaartje goed. En dan? Je zag hoe goed het verbod werd nageleefd de afgelopen jaren en er mocht niks verkocht worden. Handhaving erop is onmogelijk met honderdduizenden/miljoenen die het overtreden en maar een paar honderd/duizend handhavers. Dan gaat ook dit in een Europese wetgeving geregeld worden dat kun je nu al aan zien komen.

 4. Tot hier en niet er verder.!, laat het kleine beetje wat we nog hebben met rust, en zorg er voor dat er op europees niveau een lijn getrokken wordt wat wel en niet mag volgens de regelgeving.

  Mijn voorkeur is en blijft dat de hoeveelheid kruid en vuurwerk opties via duits model de norm moet worden, en dat we daar door dus ook zonder gezeik en gezeur in Duitsland en België kunnen halen als men dat zou willen.

 5. Het klinkt alsof vd Plas tegen een kinderklas staat te praten!
  Het nivea van de haagse linkse wef politiek!!
  Daarbij mogen nederlanders GEEN plezier meer benevento…of t nu vuurwerk is, vakantie of ander vernier!
  YOU OWN NOTHING AND WILL NOT BE HAPPY!!!

 6. over propaganda gesproken,
  mijn zoon, destijds 14 jaar, was op straat eenvoudig vuurwerk aan het afsteken met zijn buurjongen en zus.
  In de verte kwam mijn overbuurvrouw aanrijden op haar paard. mijn zoon stopte met het vuurwerk afsteken. Hij weet dat paarden daarvan kunnen schrikken. Wij hebben zelf ook paarden. Toen de buurvrouw ruimschoots voorbij was, gingen ze weer verder. De overbuurvrouw belde intussen de politie. De politie kwam. Ze spraken de kinderen aan. Mijn zoon werd gevraagd naar zijn persoonsbewijs. Die had hij bij zich. De agent noteerde zijn naam. Waarom doet u dat? vroeg mijn zoon. Ze hadden alles uitgelegd en hadden niets onwettigs gedaan.
  Hij kreeg een waarschuwing…
  Hij is tot op de dag diep geschokt door wat er gebeurde. En aangetast in zijn gevoel voor rechtvaardigheid.
  Ik denk dat wij een veel veiliger maatschappij creëeren als we wat meer vertrouwen in elkaar gaan uitzenden en niet in de aanname verstrikt raken dat mensen altijd maar snode plannen hebben.
  En laten we bij de jeugd beginnen.
  Als je mensen maar steeds op hun vermeende slechte gedrag aanspreekt, zouden ze wel eens aan die "wens" gehoor kunnen gaan geven namelijk.
  en mijn dank aan Caroline, dat zij dit altijd zo mooi kan benoemen,
  💙💙💙🕊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *