Geen widgets gevonden in de zijbalk
19 gedachten over “Caroline van der Plas met Mark Rutte in debat over boerenprotesten en voedselzekerheid”
 1. Tegenvoorstel: Vanwege de ontwrichtende werking op de maatschappij van dit kabinet en de aantasting van het leefklimaat, moesten we in de kamer maar eens flink gaan snoeien 75% van de aan het pluche geplakte volk moet nu maar eens een andere baan gaan zoeken (ZONDER wachtgeld). Gewoon een paar mensen met dossierkennis en verstand van zaken (zodat je krijgt dat mensen die over iets beslissen ook een klein beetje begrijpen hoe dingen in de praktijk werken), om het fort te bewaken en te zorgen dat de rekeningen betaald worden. En die in het bezit van algemeen verstand, zodat ze geen domme dingen doen zoals een frontale aanval op een beroepsgroep die een belangrijk deel uitmaakt van de cultuur van Nederland. Water en landerijen, dat is wat wij altijd hebben gedaan. En ondanks dat we dat "kenniseconomie" een tijdje geprobeerd hebben (alhoewel er ook op onderwijs stevig is bezuinigd "du moment" dat ik de term voor het eerst hoorde, in het kader van de "kenniseconomie", want wij willen een kenniseconomie, en willen daar niet voor betalen, dus gaan we heel hard roepen dat we dat willen en tegelijkertijd er alles aan doen om het te saboteren, en het dan raar vinden dat het niet wil lukken. Hoezo "out of touch" met de realiteit? Of het was sowieso nooit je bedoeling dat het ging lukken.). Land- en waterbouw (en handel maar dat gaat beter als je nog wat in de melk te brokkelen hebt in de wereld, zoals Nederland dat ooit ook had), dat is de Nederlandse cultuur historisch gezien. En als we het dan toch over waterbouw hebben, wordt het niet ook eens tijd om met het oog op de stijgende zeespiegel en dergelijke toch eens te gaan kijken of we Zeeland ook in de toekomst droog kunnen houden. Want waterbouw is ook al sinds het eerste paarse kabinet volslagen genegeerd. Infra is ook nog nooit zo slecht geweest… Dit land raakt langzaam in verval, en de oplossing van het kabinet is: "Als ik nu de andere kant op kijk zie ik het niet, hoef ik er ook niks mee"
  Schiphol ooit een van de belangrijkste luchthavens van Europa, ik hoef niet uit te wijden over hoe het daar nu mee staat, toch?
  Dat zijn allemaal symptomen van 12 jaar Rutte en 8 jaar Balkenende!
  Of anders gezegd 20 jaar van mismanagement… Om Rutte te quoten: "Dat is onacceptabel"

 2. Als Rutte dat begrijpt, dan is het probleem dat hij met zijn kabinet MAAKT, opgelost.

  Maar hij begrijpt het NIET. Let maar op.

 3. Hoe bestaat het dat je dit eerst ongefilterd over de schutting flikkert, en dan, als de boel ontploft, pas gaat nadenken. Misschien had je alternatieve ideeën onderzoeken, en nadenken over wat je nu eigenlijk precies voorstelt, eerst binnenskamers moeten doen. Voordat je de hele maatschappij ontwricht en een hele beroepsgroep in de bestaansstress jaagt. Of had je een andere reactie verwacht van de boeren. Zo ja?, kom eens uit die ivoren toren en plaats die bordeelsluipers eens in de modder.. Dat is waar het zich afspeelt. Je weet wel, datgene wat jullie proberen te besturen. Maar blijkbaar niet meer mee verbonden zijn.

 4. Tja, deze mensen verdienen geen mededogen. Het enige wat ze doen is hun shit terug de maatschappij ingooien. En da's allang; vandaar dat deze generatie politici geen greintje verstand heeft.

  En echt grappig als Rutte zijn authoritaire houding aanneemt. Welke boekje zou die daar voor gebruikt hebben? Die is nog een stuk onbetrouwbaarder dan zijn andere petten.

 5. “When you see that in order to produce, you need to obtain permission from men who produce nothing; when you see that money is flowing to those who deal not in goods, but in favors; when you see that men get rich more easily by graft than by work, and your laws no longer protect you against them, but protect them against you. . . you may know that your society is doomed.”

  Ayn Rand

 6. Rutte de grootste Maffia baas van Nederland !!! En Maffia moeten we opruimen 🧹 👊🏻💪🏻 en niet de hardwerkende mensen die voor voedsel en drank op onze tafel zorgen !!!!

 7. Wat een gelul weer, denkt Caroline dat met gesprekken alles in orde komt.??? Hoe naif. Iedereen zei toch dat er niet wordt gesleuteld aan het doel wat er nu ligt !! Waarover praten dan ?? EEN OPLOSSING BLIJFT…ALLES PLATGOOIEN, ZONDER AARZELEN. HET IS NU ECHT OORLOG.!!

 8. ook een beetje boer stemt op fvd, elk weldenkend mens trouwens👌 ik mis trouwens de vraag: waarom verbranden wij nog steeds afval van andere landen in ons land? als de natuur zo belangrijk is voor de overheid? waarom importeren wij zoveel containers vol? wordt er teveel aan verdiend? bullshit toch allemaal. wat een waanzin bestaat er toch🤦‍♂️🤦‍♀️

 9. Joh als je denkt dat alleen de boeren straks problemen hebben…. ondertussen wordt alles doorgedrukt waar we jaren lang tegen waren.. europees leger, massa imigratie, pensioenfondsen worden geplunderd door brussel en wat er over is wordt door zogenoemd afgestuurden economen vergokt op de aandelenmarkt, en nu weer rekening rijden.. ondertussen begraven we oude wieken van windmolens, worden de generatoren voor demontage verscheept naar 3e wereldlanden, gaan afgekeurde accupakketten regelrecht de oven in en worden oude zonnepanelen straks het nieuwe asbest.. palmolie was fantastisch en nu 5 a 10 jaar later hebben volledige oerwouden plaats moeten maken voor palmolie plantages….. De NAM wordt nu aangeklaagd voor vergoeding van de schade in groningen.. terwijl dezelfde nam voor de geforceerde privatisering waar mevr jorritsma geen actieve herrinnering meer aan heeft al miljarden heeft afgestaan aan de overheid voor een soort verzekering/fonds voor eventuele schades als gevolg van winning… jaren geleden miljoenen aan doses vaccinatie spaanse griep vernietigd na jaren lang gekoeld opgeslagen te liggen en nu weer coronavaccinaties jegens houdbaarheidsdatum… families die jarenlang hebben gespaard voor een vakantie horen dat ze door de chaos op de vliegvelden kunnen fluiten naar hun centen omdat ze hun vlucht hebben gemist… nee is overmacht zegt het vliegveld, reisorganisaties verzekerings, creditcard, maatschappijen geven niet thuis en komen ermee weg.. oh en dan de fyra troep, floriade en niet te vergeten limboland waar verzekeringen tot op de dag van vandaag niets uitkeren aan schade door overstromingen omdat ze zulke fantastische clausules mogen hanteren.. den haag, brussel, eu, navo en zelfs het koningshuis geeft echt niet om ons. Veteranen worden eerst mentaal kapot gemaakt door foute beslissingen van de overheiden. Deze gasten denken dat ze met het toewijden van enkele woorden en lintjes het toegebrachte leed compenseert.. zo kunnen we over de afgelopen 20 jaar nog wel even doorgaan. Feit is en blijft dat oNze boeren als een van de weinige ruggegraad toont. Maar houd vol… rest volgt eerdaags

 10. En dat krijg je dan beste Caroline wanneer je meegaat in het verhaal! ER IS GEEN STIKSTOF PROBLEEM! Zolang Caroline dat soort dingen blijft erkennen, dan is iedere stem verloren aan haar.

 11. Ik beschouw boeren die onze voedselvoorziening bedreigen of dreigen te saboteren als terroristen, en die moeten wat mij betreft als eerste onteigend worden. Hard aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *