Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de video ook via:
https://www.blckbx.tv/klimaat/cancel-the-climate-crisis-zegt-natuurkundige-steven-koonin

Op een symposium over de energietransitie betwistte de gerenommeerde natuurkundige Steven Koonin de angst voor een zogenaamde ‘klimaatcrisis’, terwijl organisator Theo Wolters een pleidooi hield voor kernenergie. Verslaggever Erwin Taams sprak uitgebreid met hen!

Hoe kunnen we een betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energiesysteem ontwikkelen, terwijl we rekening houden met de basisprincipes van demografie, technologie, economie, regelgeving en gedrag? Donderdag 28 september kwamen gasten en sprekers bijeen om deze prangende vraag te beantwoorden. Het decor was het schilderachtige kasteel Groeneveld in Baarn, waar het symposium ‘Our Energy Transition’ plaatsvond. Een van de voorgestelde antwoorden op deze complexe kwestie kwam van Theo Wolters, voorzitter van de Stichting Milieu, Wetenschap en Beleid en tevens de organisator van dit evenement.

Zijn boodschap was glashelder: ons huidige energienetwerk staat niet in verhouding tot de ambitieuze doelen die we stellen voor zonne- en windenergie. Met een gebrek aan capaciteit en torenhoge systeemkosten dreigen we zowel economisch als maatschappelijk vast te lopen. Zijn berekeningen laten geen ruimte voor twijfel. En hij betoogde dat kernenergie op dit moment de enige uitweg is, mits we jaarlijks de capaciteit weten uit te breiden. Dit sombere vooruitzicht contrasteerde sterk met de zonnige omgeving van het prachtige kasteel, dat opvallend vrij was van zonnepanelen, die volgens Wolters een buitensporige belasting vormen voor ons huidige energienetwerk.

Ook aanwezig was de natuurkundige Steven Koonin, die heeft gediend als adviseur van Barack Obama op het gebied van klimaat en energie. Koonin is een fel criticus van het invloedrijke Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Hij schreef het boek ‘Unsettled’, dat in de VS al meer dan 200.000 keer is verkocht en onlangs naar het Nederlands is vertaald onder de titel ‘Onbeslist’:
https://www.succesboeken.nl/book/9789492665768?pc=4F791C1E

Naast Wolters, nam ook Koonin uitgebreid de tijd om blckbx-verslaggever Erwin Taams te woord te staan. Hij herhaalde zijn boodschap dat er helemaal geen sprake is van een klimaatcrisis. De enige naderende crisis komt volgens Koonin juist door het geloof in een klimaatcrisis, met als mogelijke gevolgen: economische verstoringen, angstgedreven depressie onder burgers en schendingen van de mensenrechten in onderontwikkelde landen. Koonin benadrukte: “De wereld heeft energie nodig.”

De grote vraag is of de inzichten van deze sprekers het tij kunnen keren, aangezien hun boodschap maar weinig aandacht kreeg in de media. Gelukkig waren de camera’s van blckbx aanwezig om vast te leggen wat veel mensen misschien niet willen horen!

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

Door Larry Cobb

30 gedachten over “‘Cancel the climate crisis!,’ zegt natuurkundige Steven Koonin”
 1. Ik vind dat de discissie veel meer zou moeten gaan over de natuurvervuiling die we veroorzaken met de dingen die verantwoordelijk zouden zijn voor de klimaatcrisis. Neem auto's, de grootste bron van microplastics in de natuur door de slijtage van autobanden. Wat zijn de gevaren hiervan? Kunnen we hier wel mee door blijven gaan met dat vele rijden? Moeten we daarom wel al die elektrische auto's produceren? Kunnen we niet beter inzetten op meer thuiswerken via IT zoals tijdens de coronacrisis? (Kunnen we misschien daar toch nog iets positiefs uithalen…). Als we dan toch bezig zijn met de interconnectivieit van het ecosysteem te onderkennen laten we het dan ook onze gehele impact hierop meenemen in het beleid.

 2. Niet falsificatie doet paradigma’s verschuiven, maar de autoriteit van de zittende macht.
  Zolang die zijn misvatting niet in wil zien, zullen sceptici niet slagen in het omverwerpen
  van de bestaande theorieën door middel van contrabewijzen en falsificaties.
  Aldus de psychologen Kruger en Dunning

 3. Ze zullen nooit toegeven en stoppen, leugenaars vertellen dat ze niet eerlijk zijn is zinloos, dat weten ze zelf ook. Het gaat ze natuurlijk niet om het klimaat, ze hebben een verdienmodel gecreëerd om de agenda uit te rollen.

 4. Komt dichtbij een PUTSCH!
  Is ook de enigste manier en uitweg.
  Demissionair kabinet en de politie doet zijn werk niet.
  Gideon van Meijeren zei het al he OPSTAAN, BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID.
  Nu is het de hoogste tijd en het klusje zal dan snel klaar zijn want WIJ Nederland zijn met veeeeeeeel meeer.
  Snappen jullie dat!
  Pak je moed en ballen bij elkaar en schop SAMEN de rotzakken eruit, en creeeren we een nieuw verdrag!
  Eigen land eerst, make holland great again SAMEN.
  Marsh rebel PUTSCH 🇳🇱⚔️
  Pak je land terug want het is van jouw.
  Ga je mee?
  Dan krijgt iedereen een huis van mij GRATIS.
  Want als we het voor het zeggen hebben dan luistert denpolitie de banken etc naar ons dus.
  PUTSCH 🇳🇱⚔️
  Aanvalluh op zijn hollands witte wel

 5. Studie gepubliceerd in 2005: "Semantic Scholar Glacier and lake-level variations in west-central Europe over the last 3500 years".
  Tijdens de Romeinse tijd waren er in de Alpen vrijwel geen gletsjers, terwijl ze in 1859/60 dankzij de Kleine IJstijd hun maximale uitbreiding van de afgelopen 3500 jaar bereikten.

 6. Ik vind het fijn dat klimaatsceptici op geruisloze wijze verschoven zijn naar het standpunt dat de atmosfeer en oceanen inderdaad opwarmen, en dat menselijk handelen daarin een rol speelt. Hoe anders was dat 10-15 jaar geleden!

  En nu zeggen ze dat het allemaal wel zal meevallen. Maar wat als ze ook daarin ongelijk hebben?

  Neemt natuurlijk niet weg dat AGW gekaapt is door het systeem zodat niemand het in z'n hoofd krijgt dat er misschien iets aan het systeem zal moeten veranderen. Welk systeem? Het systeem dat oneindige economische groei voor staat ten gunste van ongebreidelde accumulatie en concentratie van welvaart. Daar mag helemaal niets aan veranderen.

 7. Ik vind Blckbx al vanaf het begin zo veel meer toevoegen aan de bewustwording van mensen, dan de gevestigde MSM (NOS vooroplopend).

  Ga zo door, Team Blckbx. Mijn onvoorwaardelijke (financiële) steun hebben jullie!!!

 8. De interviewer zit zo'n beetje op schoot bij deze man die van schrik helemaal achterover in de bank duikt, hahaha

  Daar houden Amerikanen helemaal niet van, veel te intiem voor iemand die je helemaal niet kent!

 9. Wetenschap (fake ) mensen worden belazerd op alle fronten ze zijn in dienst van BlackRock Vanguard Rockefeller Rothschild nato WEF

 10. 14:57 'systeemkosten' iets duidelijker graag 🙂 systeemkosten zijn niet een keuze maar onmisbaar bij de implementatie van zon en wind. het is vanzelfsprekend dat je ze meerekent

 11. 14:33 waarom gebruik je het woord "duurzaam" als je panelen en molens bedoelt!? kèrnenergie is duurzaam! zon en wind niet. met het gebruik van het woord duurzaam als synoniem voor zonnepanelen en windmolens draag je bij aan de mythe.

 12. De vernietiging van economieën en dominanten landen dat is heel lucratief. En dan kunnen ze een nieuw systeem oprichten en goed koop alles opkopen. Dit is een trucje dat elite families al heel lang gebruiken.

 13. Mooie uitzending wat het debat moet kunnen starten en/of gaande houden. Wat mij blijft verbazen dat er nergens gesproken wordt over het kantelen van de planeet aarde…

 14. U wordt niet gehoord bij de mainstream wetenschappers, prof Wolters/Koonin,
  niet omdat uw stem niet gehoord mag worden,

  maar omdat uw publicaties van bedenkelijke kwaliteit zijn..

  kijk bijvoorbeeld eens naar de onvoorstelbare output die de meest recente mega- windmolens in Denemarken produceren (opgeleverd in 2023)

  Als we daar een 20tal van in NL zetten, is de energie-productie al bijna opgelost,
  enkel nog opslag- en transport- capaciteit creëren,
  en we zijn reeds klaar met de energie-transitie.
  Dat laatste zou nog 10 a 15 jaar kosten, maar dat doen nieuwe kerncentrales ook.

  Bovendien is de rest van de wereld (frankrijk, USA, UK, China) al bezig met kernenergie.
  Het is zeker een goede strategische keuze (qua economische diversificatie)
  om voor 2 miljard mensen ter wereld goedkope zonne/wind-technologie te produceren…
  (die om geo-politieke redenen niet aan kernenergie kunnen doen)

  Dan spreken we nog niet over de kolen, olie, gas -industrie in die ontwikkelingslanden.
  Wanneer die binnen 15 jaar spotgoedkope groene energie kunnen gebruiken, vaart de hele planeet daar wel bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *