Geen widgets gevonden in de zijbalk

Volg het boerenprotest op de voet bij blckbx!
Vanaf 12:30 uur verwachten we weer live te gaan met een nieuwe livestream bij het provinciehuis in Haarlem 👨‍🌾 🎬

Ga naar het liveblog voor nog meer (video)updates: https://www.blckbx.tv/livestreams/boerenprotest-2022-07-04

Terwijl het kabinet Johan Remkes (VVD) naar voren schuift om vanaf augustus te gaan ‘bemiddelen’, spreken de boeren en steeds meer sympathiserende burgers zich vandaag opnieuw uit tegen de ingrijpende stikstofplannen. Naar verwachting zullen er overal in Nederland protestacties plaatsvinden. Verslaggever Erwin Taams reist per motor door het land om de hele dag live verslag te doen.

Ga naar het liveblog voor nog meer (video)updates: https://www.blckbx.tv/livestreams/boerenprotest-2022-07-04

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews

28 gedachten over “Boerenprotest #3 maandag 4 juli 2022: LIVE verslag vanaf de motor (deel 3)”
 1. Wáár is Rutte in deze hele discussie, zijn afwezigheid is tekenend voor de kloof tussen politiek en maatschappij 🤷🏻‍♂️. Hij is bang dat hij letterlijk én figuurlijk een bak stront 💩 over zich heen krijgt? Rutte’s strategie is de boze boeren negeren om ze daarna ‘tuig’ te noemen! ‘Ik ben wel dé baas👊🏼van alle Nederlanders, maar ik kan niet over álles een mening hebben’. Ik heb het al druk genoeg met mijn 🌐clubje. Dus…..Nederlandse boeren stoten al jaren minder stikstof uit dan EU-norm
  – Minder stikstof & fosfaat in dierlijke mest. De uitscheiding van stikstof in dierlijke mest bedroeg 471 mln kg in 2021. Dat is ruim 18 mln kg MINDER dan 2021 en bijna 7% ONDER het stikstofplafond dat de EU heeft vastgesteld voor de NL veestapel.

  De volledige Nederlandse veestapel stootte vorig jaar 471 miljoen kilogram stikstof uit via zijn mest. Dat is 7 procent onder het Europese stikstofplafond, meldt het statistiekbureau CBS donderdag. Het is het vierde jaar op rij dat de uitscheiding van stikstof via dierlijke mest onder het stikstofplafond zit en het vijfde jaar op rij dat de uitstoot daalt.
  
Rutte stuurt Remkes erop af. Een 'gespreksleider' noemde premier Mark Rutte hem, want een 'bemiddelaar' zou de schijn wekken dat er over de streefdoelen onderhandeld kan worden. Maar die staan in steen gebeiteld, zei Rutte vrijdag nog eens: 50 procent minder stikstofuitstoot en driekwart van de Natura 2000-gebieden op een gezond niveau in🌐 2030.
  Dit zegt VU-wetenschapper Jaap Timmer, die al decennia onderzoek doet naar veiligheidsvraagstukken. ,,Je kunt een ME-bus tegenover een trekker zetten, maar uiteindelijk wint die trekker. En wat ga je dan doen als politie? Schieten? Dat lijkt me bij deze protesten niet van toepassing."

  “De politie moet de langste adem houden, totdat op de boerderij moeder de vrouw zegt: blijf nu maar thuis, het is genoeg geweest zo."
  Onvoorstelbaar deze opmerking Anno 2022 ‼️

 2. Een Advies is aan iedereen niet meer met radio tv journalisten praten zo lang de journalistiek de Boeren in een kwaad daglicht zetten….smeerlappen de meesten burgers geven hier al gehoor aan….WIJ STAAN ACHTER JULLIE….Boeren Als schuldhulpverlening Schuldhulpverlener 💪💪💪💪💪💪🚜🚜🚜🚜🚜

 3. prachtig om alles mee te krijgen! fantastische leuzen bij de boeren, super creatief en ik ben jullie ontzettend dankbaar! ga zo door. deze figuren moeten opstappen. Burgers aan de macht met verstand van zaken ipv corrupte politici

 4. Eendracht maakt macht!

  Schaar je massaal achter alle protesten, demonstraties en onvrede die er massaal zijn in het Land!

  Beste burgers van Nederland, mensen van de hulpdiensten,politie agenten, mensen van de ME ,Boa’s , marechaussee,soldaten van het Nederlandse leger,brandweerlieden,ambulance personeel, zorgmedewerkers, zorg cliënten, huisartsen, verpleegkundigen, chirurgen, studenten, woningzoekende, pech generatie, energie gedupeerden, toeslagen ouders, uit huis geplaatste kinderen, AOWers , WAO ers, gepensioneerden , gedupeerden uit Groningen, Boeren, consumptie gedupeerden, benzine gedupeerden, stikstof gedupeerden, statushouders, asielzoekers winkeliers, horeca personeel en andere vrijheidsstrijders!

  Wanneer bereik jij jouw moment dat jij opstaat en van je laat horen, dat jij inziet en durft te erkennen dat de het beleid en maatregelen van het kabinet Rutte niet kloppen en niet meer accepteerbaar zijn en ook jouw grens bereikt is .

  Het wanbeleid van de overheid, waardoor jullie werkzaamheden en leven onhoudbaar zijn geworden!
  Dat Nederland steeds verder afbrokkelt, door het wanbeleid van het kabinet Rutte 4, al 12 jaar lang, en steeds meer desastreuze gevolgen heeft voor de samenleving en de maatschappij!

  Het gaat om jullie en onze toekomst,
  Als bewakers van de democratie, luister naar je geweten.
  Wanneer staan jullie op tegen de buitenproportionele maatregelen en het beleid van het kabinet Rutte4!?

  Sta jij op en laat jij van je horen als jouw collega, je vriend(in), je partner, je vader,je moeder, je medestudent of bekende het allemaal niet meer aan kan en ,door het wanbeleid van kabinet Rutte, uit het leven stapt?

  Sta jij op en laat jij van je horen als jij, jouw collega, je vriend(in), je partner, je vader, je moeder, je medestudent of bekende geen woonruimte meer kan krijgen, de werkdruk te hoog is, geen boodschappen meer kan betalen, geen auto meer kan rijden, geen energierekeningen kan betalen, uit huis geplaatst word, onterecht als fraudeur bestempeld word, geen of te laat zorg krijgt, niet meer kan studeren of niet meer naar school kan, het huis onbewoonbaar verklaard word, het bestaan en het leven afpakken, kinderen zomaar ontvoert worden door de staat en uit huis gerukt worden.

  Jaren en jaren is er bezuinigd op de hulpdiensten, op de zorg, op de politie, defensie enz enz door het slechte beleid van de overheid, en het kabinet Rutte!
  Iedere keer mogen de hulpdiensten en de gewone man de rotzooi van het wanbeleid en geen actieve herinneringen van de overheid opknappen en de kastanjes uit het vuur halen!
  Wijkburo’s van de politie wegbezuinigd, waardoor de politie totaal de grip en het overzicht heeft verloren wat er in een wijk, de samenleving speelt en vroegtijdige deëscalaties niet meer uitgevoerd kunnen worden.
  De politiek moet zich schamen, zij hebben boter op hun hoofd!

  Sta op tegen het wanbeleid van de overheid en Schaar jullie achter het volk!

  Eendracht maakt macht!

  Genoeg is Genoeg!

  Motie van wantrouwen Rutte IV
  Teken de petities
  op petities punt nl

  Een samenleving is een volwaardige democratie als ze op correcte wijze met haar opposanten omgaat.(Nelson Mandela)

 5. Stikstof is niet het probleem, OVERBEMESTING is een probleem. Zoals ik al eerder ergens heb geplempt, kunstmest is zo verschrikkelijk stikstofrijk, dat er… tsja, het is niet anders…. veel meer stikstofverbindingen in de bodem terecht komen dan bij natuurlijke mest (en dan heb ik het niet over varkensgier uit de megastallen, want dat is OOK vergif)

 6. En toch… die boeren hebben er ZELF op gestemd, op die verschrikkelijke K*Tparttj! Dit stikstof geneuzel en de gevolgen daarvan is hun straf. Toch maar FvD volgende keer? Daar schieten jullie meer mee op.

 7. Het dierenleed dat de veehouderij veroorzaakt is al genoeg reden om ze niet te steunen. Daarnaast is het ontzettend kortzichtig aangezien binnen 10 jaar het overgrote deel van de bevolking kweekvlees zal eten.

 8. Geen nanogram toegeven als het om stikstof gaat, de groene agenda is de implementatie van een abjecte marxistische ideologie!

 9. Er wordt naar niemand geluisterd, dus alle disciplines moeten op de been inclusief burgers en buitenlui
  Dit elite systeem is vastgelopen en het volk is de dupe
  Dus…stand up, get up, stand up for your rights

 10. Wat bijna geen enkele Nederlander lijkt te beseffen is dat Nederland (binnen Europa/EU) fungeert als een proeftuin voor het internationaal grootkapitaal, waaronder de banken. De pensioenpot van 1600 miljard euro is volkomen leeggeplunderd om liquiditeitstekorten bij banken in heel Europa op te vullen (in Griekenland/Italie/Spanje). Gelijktijdig wordt een demografische oorlog gevoerd middels massa immigratie om er zeker van de zijn dat de inheemse/autochtone Nederlanders zich nooit meer kunnen verweren tegen het beleid van de banken en multinationals die hier de dienst uit maken. Er woedt een demografische, psychologische en economische oorlog tegen autochtone Nederlanders die zijn weerga niet kent.

 11. Gaat helemaal nergens over dit, waarom ook nog de rest van het land ermee lastigvallen? Wat mij betreft is het nu genoeg geweest. Alles in beslag nemen en flinke boete.

 12. Ik zou als boer een goede prijs bedingen en vertrekken uit NL; en ergens anders beginnen. De wereld is groot. Extensief boeren en bio boeren heeft in NL OOK geen toekomst. Iets nieuws doen voelt positief en geeft energie. Ik ben ervaringsdeskundige. Ik rijd nu in de Limoges op een Amerikaanse trekker uit 1945 die rijdt op frietenolie. Dat is nog eens milieuvriendelijk. Haha. En goedkoop. Want ook in France is de benzine duur.

 13. Overheid wil hun grond. Stikstof is het middel om dat voor elkaar te krijgen.
  Laten we nu niet doen alsof het om milieu gaat. Anders zouden ze wel inzetten op innovaties.

 14. Dit heeft allemaal NIETS met "stikstofbeleid" te maken. Dit is the UN Agenda 21-2030, die dicteert dat voor 2030 alle natuurlijke biologie op de hele planeet vervangen moet zijn door de technocratie die het globalisten cabal aan de hele wereld wil opleggen, en waarin het globalisten cabal ALLES tracked, traced, monitored, controleert en bepaalt, voor iedereen die dan nog in leven is. En dat zullen er vele miljoenen minder zijn dan nu. Dit is de vervulling van het Vatican Unam Sanctam plan voor een totalitaire globale slavernij, waar het crime syndicate dat wel met "elite" aangeduid wordt, bepaalt of je wel braaf en gehoorzaam genoeg bent, en of jij nog wel mag eten. DAT IS WAT IEDEREEN MOET BEGRIJPEN!! Het heeft geen enkele zin om acties te voeren voor zaken die alleen maar aangewend worden, om de aandacht van iedereen af te leiden en weg te leiden, van waar het WERKELIJK om gaat!!

 15. Ik heb natuurbeheer, natuuronderzoek en natuureducatie gegeven in de regio Haarlem/Zuid-Kennemerland. En ik heb natuurbeheer gedaan in het Veenweidegebied (Zeevang, Beemster, Schermer) en boeren geholpen met hun dieren. In de AWD gaat het goed met de natuur, maar dat is waterwingebied. In de duinstreek gaat het niet goed. Dat heeft te maken met een gebrek aan beheer en het vliegverkeer vanaf de zee. In het veenweidegebied gaat het niet goed met de boeren omdat de regels voor natuurbeheer steeds strenger worden. Elk gebied is anders. Feit is dat burgers het niet alleen kunnen. Er zijn te weinig burgers die met hun handen willen werken. Ook missen ze de expertise. Boeren hebben die wel. Boeren hebben het allebei in zich. Bovendien zijn het ondernemers. Op heide en bladeren: daarop draait geen economie. In arme landen is natuur eten. Natuur bewonderen is luxe. Nederland verarmt in rap tempo. Waar gaat de economie op draaien? Op big tech. Want het internet is in NL het beste van de hele EU. Als je al jaren geen steun krijgt, moet je je toch afvragen: heb ik op de juiste partij gestemd. En ook: is hier in Europa niet meer aan de hand.

 16. STEUN VOOR DE BOEREN 100%
  Een land moet ten ALLE tijden voedsel onafhankelijk zijn dus overtollig voedsel wordt geexporteerd tot er een tekort onstaat in NL dan wordt export stop gezet…simpel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *