Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #309 woensdag 1 mei 2024 is te bekijken via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-05-01

Terwijl duizenden boeren al geruime tijd wachten op een vergunning voor extra stikstofruimte om hun bedrijven te behouden, werden de stikstofregels voor Schiphol versoepeld. Landbouwkundig ingenieur Irene van der Marel legde uit hoe verkeerd overheidsbeleid ten grondslag ligt aan deze ongelijke behandeling.

Desk: landbouwkundig ingenieur Irene van der Marel, emeritus hoogleraar Rechtswetenschap Paul Cliteur en opiniepeiler Maurice de Hond

Presentatie: Ancilla van de Leest

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #schipholairport #boeren #stikstof

17 gedachten over “Boeren vs. Schiphol: ongelijk stikstofbeleid”
 1. Pak een kinderboek uit jaren 60 en 70 en doe een topic over stikstofkringloop in de natuur , ons gemak in de natuur vinden wij belangrijker dan zelfregulering natuur waardoor onze inzichten net zo beschadigd zijn als de natuur ..

 2. De randmeren zijn mooi voorbeeld van vrije gezonde en slechtere natuur , vroeger stonk het naar bagger en moest veel gebaggerd worden .
  Vier jaar werd water helder doordat glanzend fonteinkruid de bagger wat rottende vegetatie is opat en nu zijn door geïrriteerde watersporters de planten weer weggehaald en komt stank van bagger weer terug .
  Wilde natuur is niet prettig voor de mens maar geeft een krachtige gezonde stikstof kringloop , zwaar onderhouden natuur geeft een beschadigde stikstofkringloop wat schadelijker is dan boeren en Schiphol.
  Een gezonde stikstofkringloop van voldoende formaat kan overweg met boeren en Schiphol, stoppen met onderhoud van natuur geeft irritatie voor de mens maar helpt ons gratis met onze economische activiteit

 3. Er is geen klimaat crisis. Er is geen stikstof crisis. Waar we vanaf moeten zijn de psychopaten en infantiele meelopers in Den Haag.

 4. Er is uit gezegd dat de NOX niet uitgewisseld met NH3. Dus de boeren uitkopen door Schiphol kan dus eigenlijk niet. Maar dat zijn we weer vergeten.

 5. Hoe lang gaat dit onzin-beleid nog door? Er komt in het totaal niet meer stikstof in de atmosfeer! Ik hoop dat het gehele systeem snel totaal in elkaar stort.

 6. 5:59 We willen graag blijven vliegen maar we hoeven niks te eten?
  🤞🏻gelukkig is de kans op een oorlogssituatie op het moment erg klein🤡

 7. Hoe zit het eigenlijk met het Europese stikstofbeleid in een oorlog? Ik vrees dat 'we' daar de norm niet gaan halen. Sterker, ik vermoed dat de uitstoot enorm is. Tijd om daar in te grijpen en te stoppen met oorlog voeren. Oh wacht. Meten met 5 maten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *