Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #220 van woensdag 20 september 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-20

Moeten Oekraïense mannen die naar Nederland gevlucht zijn terug naar Oekraïne om voor hun land te vechten? En wanneer is het genoeg?

Desk: publiciste Sietske Bergsma, kandidaat-Kamerlid René Dercksen en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

30 gedachten over “Blijven er nog Oekraïners over om de oorlog tegen Rusland vechten?”
 1. Die man praat alsof het onze schuld is dat de oorlog lang duurt . Maar Rusland zit hier fout en Oekraïne heeft groot gelijk dat ze vechten voor hun land en vrijheid . Ik heb echt een hekel aan zulke lui die daar nooit zijn geweest. Geen idee hebben wat daar speelt of hoe het voelt als je bevolking word afgeslacht. Laffe mensen deze gasten en host.

 2. Ik ken alle leiders die deze misdaden uitvoeren en als ze hier niet mee stoppen eens verantwoording hiervoor af moeten leggen,geloof Mij zij dit word geen vakantie tripje .het tij is nog te keren wand Ik ben vergevend gezind.maar aan alle goedheid komt eens een einde CHRIST.

 3. Denk je eens wat dat betekent de uitspraak ,,Oekraine moet winnen ,, dat betekent dat Rusland moet verliezen en dat betekent dat Rusland vernietigd moet worden en dat betekent WW3 en dat betekent het einde .

 4. Al die gene die oorlog willen voeren zouden zelf naar het frontlinie worden gezonden,en niet vanaf een schermpje kijken hoe mensen zinloos worden vermoord.Als dit van toepassing zou zijn zouden oorlogen onmiddellijk stoppen.CHRIST.

 5. Ja wel , de vluchtelingen, maar de waarheid is dat Zelenski wel door moetgaan met deze oorlog want anders staat er een burgeroorlog voor de deur. Het leven van de meeste mensen in de Oekaraine was rond uit slecht. Daar komt de corruptie boven op en de ontvoering en misleiding van vrouwen en meisjes, die in bijna elk hoerenhuis ter wereld te vinden zijn. Alle lopen gericht op de Russen zullen ooit omdraaien en richting Kiev gaan en de corrupte elite. De geestis uitde fles de bevolking getraind. het leger zal NOOIT op haar eigen bevolking schieten na dat ze samen zij aan zij vochten. De elite en de regering gaan down, na deze oorlog!

 6. Er gaan altijd graag soldaten naar het front als kanonnenvlees om afgeslacht te worden voor het land. Maar eigenlijk moet je tegen ze zeggen je sterft voor een nutteloze oorlog het is allemaal voor niets geweest. Maar dat zeggen die hoge pieten niet, die denken dat ze aan de oorlog kunnen verdienen, die hoge heren maakt het niet uit hoeveel er sterven.

 7. Al die jonge Oekraïnse mannen moeten gewoon worden teruggestuurd. Dat zijn deserteurs. Daar wisten ze vroeger wel raad mee. Als de Oekraïners zelf niet willen vechten voor hun land, waarom zouden anderen dan wel ervoor willen vechten?

 8. Ruim 58k gesneuvelde US soldaten in Vietnam…150k gewond…en nu al rond de 300k slachtoffers in Oekraine…hmmm…ik zou zeggen…die Donbas mag je hebben…

 9. Die blonde dame weet wanneer te spreken en wanneer niet wat sta jij toch veel te lullen en vooral als onderbreker lult letterlijk overal door heen 🎉

 10. Wat een schandelijke journalistiek van Nieuwsuur. Maar ja, dat heb je, als je het bed deelt met de NL regering. Waarom zou je voor nazi's moeten gaan vechten? "Fatsoenlijk NL" is echt de weg kwijt. "Vingertje wijzend NL" is echt de norm. Er zijn miljoenen Vietnamezen, Laotianen, Cambodjanen vermoord door de Amerikaanse oorlogsmachine tijdens de Amerikaanse oorlog in Vietnam.

 11. Westers racisme van Milley! Oekraïners die sterven, tellen we niet! Typisch Amerikaans, eens een racistische regering, altijd een racistische regering. NL regering, kan jij het beter?

 12. Ik vervloek Nieuwsuur, dat ze precies mogen krijgen wat ze die jonge Oekrainse knul van 19 toe wensen. Wat een totale barbaren. Ik was ooit 19, wilde ik studeren en sporten, en zeker niet sneuvelen in een kansloos oorlogsfront. “Nieuwsuur” g@tverdamme.

 13. Mee eens! Enige feitelijke correcties. In de laatste 3 maanden zijn meer doden aan Ukrainse zijde gevallen (71.000) dan Amerikanen (52.000) gedurende de hele Vietnamoorlog in 20 jaar. Het totaal aantal gedode Oekrainse soldaten nadert dit jaar bij extrapolatie bijna de 500.000 en staat nu op 472.000, tegenover 52.000 gedode Russische soldaten vanaf het begin van de invasie in februari 2022 (bronnen ingewijden Pentagon en inlichtingendiensten, waaronder de briljante Kolonel Douglas MacGregor). Het is dus nog veel erger. Dit komt door de enorme overmacht aan Russische artillerie 1 op 8 en de superieure luchtmacht, naast het feit dat Rusland een formidabele verdediging heeft opgebouwd en Ukraine bewust laat aanvallen en keer op keer in de val lokt. Rusland is in deze fase helemaal niet uit op snel gebied veroveren, maar op het uitschakelen van zoveel mogelijk vijandelijke troepen waarna zij als het Oekrainse leger instort kunnen wandelen naar Kiev, Odessa en Charkiv. Wat Zelenski bevrijden noemt is in feite de grond bezetten en etnisch zuiveren want de meeste mensen in Oost-Oekraine willen helemaal niet onder het juk van het regiem in Kiev komen. Die Oekrainse jongen is slim want aan het front heb je een kortere levensverwachting dan een fruitvliegje en daarnaast is het niet motiverend om je oom of neef te doden want de meeste Oekraïners en Russen zijn familie van elkaar. Omdat ook onze regering, MSM en "militaire experts" ons bewust 1,5 jaar vals hebben voorgelicht, haat hebben gezaaid en indirect mede een half miljoen dode Oekraïnse soldaten op hun geweten hebben is het juridische instrument van een tribunaal wel degelijk een passende optie. Dit zijn misdaden tegen de menselijkheid omdat zij Oekraïne gepusht en voorzien hebben van enorme hoeveelheden wapens om zichzelf te vernietigen. Nog steeds wordt er schaamteloos gelogen over de enorme verliezen van het Oekraïnse leger. Zonder accountability is er geen democratie!

 14. In Vietnam oorlog sneuvelden er meer dan 2 miljoen Vietnamezen, maar die tellen jullie niet mee… alleen de Amerikanen zijn belangrijk🙄.

 15. Ruimt lekker op, komen de woningen in ons land weer vrij. Sowieso bespottelijk dat Oekraïne misbruikt wordt voor een door de US gefinancierde proxi oorlog.

 16. Zolang landen als o.a. dit landje wat ooit Nederland heette zich in blijft mengen om geld en wapens te leveren zal er nooit vrede en rust komen te ontstaan. Eigenlijk zit het zo! zolang al die idioten met die posities en die macht wat ze daarin hebben zal er nooit vrede en rust heersen.

 17. Deze generaal functie elders, liegen. Oekraïne is een verloren zaak. Zelensky vraagt wel om alle dienstplichtigen terug te sturen voor kanonnen voer.
  Amerika en de EU zijn al failliet.
  Waarom worden 3 journalisten bedreigd als ze met de waarheid naar buiten komen.

 18. Uiteraard houdt de oorlog aan. Oekraïne blijft hun mannen naar de gehaktmolen sturen. Ondertussen is de VS druk doende om een oorlog met China te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *