Geen widgets gevonden in de zijbalk

Regelmatig verschijnen er berichten in de media die de wenkbrauwen doen fronzen van totale verbazing. Zou dit écht waar zijn? Enerzijds ziet de wereld er ook met de dag gekker uit, en anderzijds geven veel media een gekleurd beeld van de werkelijkheid. Daarom zijn we gestart met een nieuwe rubriek: blckcheck, waarin we de feitelijke van de gefabriceerde gekkigheid onderscheiden.

In deze blckcheck nemen we een bericht onder de loep dat onlangs verscheen bij de NOS: Italianen verbouwen hun huis met ‘coronabonus’ van de overheid. Klopt dit, of worden Italianen hier onterecht in een kwaad daglicht gezet?

De redactie dook erin en het bericht blijkt te kloppen. Van de 190 miljard euro die naar Italië is gegaan, is inderdaad ongeveer 14 miljard euro bestemd voor het verbouwen van huizen. Onze blckckecker ontdekte bovendien dat van het totale bedrag slechts 15 miljard is bestemd voor gezondheidszorg; de rest gaat naar zaken als verduurzaming, inclusiviteit en gendergelijkheid (samen 20 miljard) en digitalisering van de economie.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van vrijdag 25 februari 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-02-25

Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blck…

9 gedachten over “blckcheck: Verbouwen Italianen hun huis met ‘coronabonus’?”
  1. En het is inderdaad ook hun huIs , dus eigendom terwijl de meeste Nederlanders een hypotheek hebben die vaak nog even over 30 jaar betaald moet worden

  2. Het Marshall plan werd ingezet om het Amerikaans kapitalisme en de consumptiemaatschappij in Europa te pushen, om de Amerikaanse afzetmarkt te vergroten.

    Het coronageld wordt ingezet om de WEF doelen te pushen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *