Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk deze blckcheck ook via: https://www.blckbx.tv/buitenland/blckcheck-kun-je-weer-zorgeloos-op-vakantie
Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck


Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren

Het voorjaarszonnetje schijnt uitbundig en volgens veel media is de coronacrisis voorbij. Daarom worden er volop vakantieplannen gemaakt, maar in hoeverre kunnen de koffers zorgeloos worden ingepakt?

De reisadviezen die de Rijksoverheid (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies) geeft, zijn voornamelijk gebaseerd op de veiligheidssituatie van een land. Landen zonder veiligheidsrisico’s zijn groen en landen met veiligheidsrisico’s zijn geel, oranje of rood. In die kleurcodering wordt geen rekening gehouden met aan corona gerelateerde inreisbeperkingen, zoals vaccinatie-, test- en quarantaineplichten.

Voor veel mensen vormt dat soort beperkingen echter wel een belemmering om zorgeloos op vakantie te kunnen. De reiswebsite Ongevaccineerd op Vakantie (https://ongevaccineerdopvakantie.nl/) geeft landen een groene, gele of rode kleur op basis van de ernst van de inreismaatregelen.

Sommige landen krijgen van de Rijksoverheid een groene kleur, maar zijn rood volgens Ongevaccineerd op Vakantie, omdat er bijvoorbeeld een vaccinatieplicht geldt. De situatie is dus complex, maar wij zochten het voor je uit. Dat deden we op grond van de situatie zoals deze was op 27 mei 2022. Omdat de regels kunnen veranderen, raden we je wel aan om bovengenoemde websites te checken, voordat je een reis boekt.

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 27 mei, waarin de reismogelijkheden voor deze zomer werden besproken.

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-27

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

18 gedachten over “blckcheck: Kun je weer zorgeloos op vakantie?”
 1. Met andere woorden er is nog niets veranderd met deze gekheid,voor opgezet plan,de mensheid te onderdrukken en verdeeldheid te zaaien,aan de mensheid heb ik maar een boodschap blijf op je hoeden.CHRIST.

 2. De kleuren van het kaartje van de Rijksoverheid zegt alleen wat over de veiligheid van het land, zo is het altijd geweest. Het is niet bedoeld om te weten of er nog coronamaatregelen gelden of niet.

 3. Ben dit jaar al 2 keer in Portugal geweest, 0 regels hoor en ik ben uiteraard niet geprikt, nu niet nooit niet. Mensen laat je niet bang maken je kunt gewoon op vakantie. Wil je helemaal geen controle ga dan met de auto, vorigjaar zomer stond helemaal nergens controle in West-Europa. Blckb doet zijn best door te checken maar de realiteit is compleet anders 😎💪🏻

 4. Ga lekker naar Gambia kan je zonder al dat gezeur lekker van je vakamtie genieten en gegarrandeerd mooi weer en niet duur.

 5. Waarom wordt Hongarije niet genoemd? Je kan daar al geruime tijd zonder mondkapje en QR code naartoe. Mooi weer, goedkoop en dichtbij.

 6. En natuurlijk even adempauze voor de pogingen t geplande gedonder weer door te zetten..
  Alles zal goed komen, maar in t najaar wrschl. nog erg grimmig.. Hoop dat er telkens meer ongeloofwaardige "spookgrappen" verzonnen worden, zoals nu 🌭🐵❌😆

 7. Hoewel in Frankrijk officieel jr n bewijs moet hebben, wordt er nergens naar gevraagd – zelf gemerkt en van meer mensen gehoord.; wel in t OV nog n muilkorf plicht..

 8. Er moet weer overheids steun naar de KLM (van de belasting betaler) omdat vakantiegangers een vliegticket voor een bodem prijs willen!
  Maak het maar zo duur dat het personeel behoorlijk betaald kan worden en dan neemt het vlieggedrag ook af , beter voor het milieu , en we moeten om olie te besparen daar zo is zo eens over nadenken of we wel zonodig op vakantie moeten!

 9. In Duitsland moet je in het openbaar vervoer, inclusief de trein ook nog steeds een mondkapje op , dan ga ik toch liever met de fiets !

 10. Het overgrote deel van de Nederlanders gaat op vakantie in ons EIGEN LAND en zoals we allemaal weten gelden er geen enkele beperkingen in Nederland. Volledige vrijheid. Daar hoor je BB weer niet over. Zo jammer dat ze ons de burgers weer bang probeert te maken.

 11. Eurocommissaris Frans Timmermans werkt aan een plan om vanaf 2027 elektrificatie van kleine bedrijfswagens te verplichten in alle lidstaten. Grote bedrijven en overheden krijgen waarschijnlijk als eerste te maken met een plicht om het wagenpark te vernieuwen met elektrische leaseauto’s en dienstvoertuigen. De stikstofuitstoot moet rond sommige kwetsbare natuurgebieden met wel 80 procent teruggebracht worden. Daardoor is het massaal uitkopen van boeren in die gebieden ’bijna onoverkomelijk’. Die aankondiging zorgt voor grote onrust in de agrarische sector.

  Zo bijzonder, stopt alle vervuilde lucht dan ook bij onze buitengrenzen !?

  Laat het duidelijk zijn : Dé Europese Unie is er niet vóór de burgers maar ter meerdere eer en glorie van hét W€F regime 🤫, blinde gehoorzaamheid.

  Het is duidelijk, de ministers gedragen zich als trouwe volgers van hét WEF. Er is duidelijk sprake van kadeverdiscipline. Eerst corona 🦠 en de klimaatcrisis, nu de 🦍scam de Rusland/olie scam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *