Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 31 maart hield de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een toespraak in de Tweede Kamer. Hij sprak onder meer zijn wens uit om Oekraïne toe te laten treden tot de Europese Unie. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, beloofde onlangs dat het land versneld kon toetreden tot de EU. Maar volgens weekblad Elsevier kan zij daar helemaal niet over besluiten. Klopt dat?

Om deze vraag te beantwoorden, zocht de redactie uit aan welke voorwaarden kandidaat-lidstaten moeten voldoen en hoe de EU vervolgens tot een besluit moet komen.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van woensdag 13 april via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-13

Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blck…

20 gedachten over “blckcheck: Kan Von der Leyen besluiten dat Oekraïne bij de EU mag?”
 1. Schandalig dat we naar dit misbaksel luisteren. Genoeg te zien via telegram kanalen wie de misdadigers zijn. De 30 iger jaren zijn zich opnieuw aan het manifesteren. Azov etc is als een kanker gezwel. Als he er niets aan doet is het zo maar te laat.

 2. Minister-president Rutte neemt dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2022 in het Zwitserse Davos deel aan het World Economic Forum (WEF). Ook minister Kaag van Financiën, minister Ollongren van Defensie, minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat reizen af naar Davos🌐. Volgens Rutte is deelname van groot belang aan het jaarlijkse World Economic Forum in Davos voor de Nederlandse regering. Door de jaren heen hebben we een sterke relatie opgebouwd, zoals ook blijkt uit de substantiële Nederlandse delegatie op de jaarlijkse bijeenkomst
  De wereldtop komt bijeen in het Zwitserse dorp Davos om te praten over economie, duurzaamheid en armoede. Het World Economic Forum 🌐 wordt ook bezocht door koningin Máxima en een topzware kabinetsdelegatie. Hoe democratisch is dit exclusiefste netwerkevenement eigenlijk? „De bedoelingen klinken nobel.” Maar wat heeft de gewone man aan dit ’vrij invloedrijke’ wereldcongres?

 3. Weg met de eu. Liever nu dan straks.
  En VDL samen met haar minions en corrupte vent in een stalen kooi voor de rest van haar miserabele bestaan.

 4. Is bij ukraine niet aan aan de hand met hun onderdrukking van een bevolkingsgroep en om van de corrupte bende nog maar niet te spreken…

 5. Even een stapje terug nemen en dan nog een keer kijken. Er is geen macht apparaat op deze wereld die 1 persoon zulke ingrijpende beslissingen in haar eentje laat nemen. Het gaat hier om een land die twee wereldmachten uit elkaar houdt, het Oosten (Rusland) en het Westen (Amerika). Von der Leyen zou willen dat ze zoveel macht had om hier zelf in te mogen beslissen. Sowieso, in Duitsland is zij mislukt als minister van defensie. Ze heeft geen idee waar ze het over heeft. De EU heeft zelf gezegd dat het hier om een corrupt land gaat. Von der Leyen wordt niet gehinderd door enige kennis. Ik zou haar nog niet eens voor een boodschap sturen.

 6. Sowieso zijn er meerdere redenen om Oekraïne niet toe te laten treden tot de EU. #1 is het inderdaad zo dat alle landen binnen de EU moeten meestemmen met een JA om een land te kunnen laten toetreden. Dat is altijd al zo geweest en dus niets nieuws. Nederland heeft destijds sowieso NEE gestemd, dus dat is dan ook je antwoord. Dit juist om een oorlog met Rusland af te wenden. Niet alleen vanwege Oekraïne, maar ook omdat wij in Europa geen oorlog met Rusland willen. Nu Nederland opnieuw gaan laten kiezen zou ik oprecht frauduleus willen noemen. Het moet toch niet zo zijn dat we net zo vaak verkiezingen gaan houden totdat ze in het EU-parlement het gewenste resultaat bereikt hebben? Dat hebben we ook al bij Brexit al gezien. Het is crimineel en oneerlijk. Wil je intrede dan wordt er niet moeilijk gedaan, maar wil je uittreden dan wordt het je onmogelijk gemaakt en tevens de economische oorlog verklaard door de EU. Trouwens, van een stabiele economie is in Oekraïne totaal geen sprake op dit moment, dus argument #2 waarom dit absoluut onmogelijk is, laat staan dat ze opgewassen zijn tegen de EU. Europa probeert deze oorlog gewoon te misbruiken om hun macht uit te breiden. Het kan toch sowieso niet zo zijn dat wanneer er een crisis of een oorlog aanbreekt, opeens maar even tussen neus en lippen door een toetreding plaatsvindt. Daarnaast zou dit alleen maar olie op het vuur gooien zijn. Kijk niet raar op wanneer Putin een paar atoombommen gooit op Oekraïne als vergelding. Al die slachtoffers en het drama wat daaruit voortkomt zijn dan niet te overzien. En regelrecht de verantwoordelijkheid van Ursula von der Leyen en de rest van het hele kliekje daar in het EU-parlement. Het zou de meest domme beslissing zijn sinds mensenheugenis. Het feit dat ze dit al zomaar een bespreekbaar punt maakt tijdens oorlogstijd, en dan toont op de camera aan de hele wereld laat al zien hoe ontzettend gevaarlijk en incompetent deze vrouw is. Ze neemt gewoon puur een risico ten kosten van alle mogelijke slachtoffers. Want blijkbaar neemt ze die dus gewoon op de koop toe. Eigenlijk zou je haar voor het Europese hof moeten slepen vanwege het rancuneuze provoceren wat ze hier doet, en het in gevaar brengen van het land en de mensen in Oekraïne. Hiermee laat de EU (en Amerika die hier niet op reageert) zien dat de westerse leiders van deze generatie compleet incompetent zijn. Ze zijn rancuneus en gevaarlijk omdat ze serieus de indruk wekken, en denken hiermee succesvol een psychopaat te kunnen tarten. Alsof hij tot bezinning zal komen, en zich dan terug zal trekken. Of juist iets niet zal doen omdat hij bang is voor de mogelijke consequenties. Laat me je 1 tip geven: Je moet nooit een zieke aap in de kont kijken.

 7. EU houd zich wel vaker niet aan de regels en poppetjes zo als Rutte tekenen gewoon bij het kruisje want hij is GEEN volksvertegenwoordiger omdat hij voor een buitenlandse organisatie werkt net als de rest van het Rutte regime.

 8. De tweede kamer stelt niets meer voor, een lekker verontwaardig doen en daarna een glas plas was en nederig doen door de bewindslieden te bedanken voor hun aanwezigheid. Het gaat alleen nog maar om beeldvorming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *