Geen widgets gevonden in de zijbalk

LET OP: Om deze uitzending censuurvrij te verzorgen, is de YouTube-livestream eerder beëindigd.

De volledige uitzending van blckbx today #213 maandag 4 september 2023 is daarom te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-04

Maandag 4 september 2023
– Onlangs zochten journalisten van NPO-programma Zembla zogenaamde ‘online hufters’ thuis op in het kader van online bedreigingen. Hoe zit dit?
– De ESG (Environmental, Social and Governance)-normen worden steeds minder populair. Waarom is dat?
– Ondanks een tegenvallend offensief en een corrupte legertop blijft Oekraïne burgers naar het front sturen.

Desk: redacteur David Boerstra, econome Jelena Postuma en journalist Ab Gietelink
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-04 (na afloop van de uitzending)

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#zembla #oekraïne #oorlog #esg #environmentalsocialgovernance #poetin #npo

26 gedachten over “blckbx today: Zembla zoekt 'online hufters' thuis op | ESG uit gratie? | Eindeloze oorlog Oekraïne”
 1. Ik heb nog steeds ptss van het boek Tirza waarin Grunberg het hoofdkarakter zijn buitenlandse huishoudelijke hulp anaal laat nemen, waarna hij de huishoudelijk hulp zijn 'toverstok' vol overgave laat schoonlikken. Een groot denker die Grunberg.

 2. Wat een lachwekkend stelletje non- experts. Alleen de allerdomste wappen/wetenschapontkenners/Poetin-goedpraters nemen dit serieus.
  Die comments hieronder, wat die oliedomme wappen er allemaal uitkramen. Ik kom niet meer bij.
  Ik denk dat ik hier vaker kom kijken. Topentertainment.

 3. Fijn om weer oprecht nieuws te zien 🙏 want de tell lies a vision staat voor altijd uit nu omdat mijn onderbewustzijn niet geprogrammeerd hoeft te worden Amen 🙏

 4. Wat vertoont Ab irritant gedrag wanneer Jelena aan het woord is. Kijk maar eens goed. Jelena heeft daar zichtbaar last van. Niet doen Ab, neem een voorbeeld aan David.

 5. Ik neem aan dat Zembla de ernstigste bedreigingen aanhaalt als voorbeeld? Dan is het wat mij betreft wel wat hyper gevoelig om daar een docu aan te wijden. Zijn er geen ernstigere misdaden meer ofzo? De brandstapel uitspraak is ook duidelijk een reactie. Ik ben heel benieuwd wat de uitspraak was die deze reactie uitlokte. Ik vind dat deze mensen Zembla zouden moeten aanklagen bij de rechter.

 6. Walgelijk die framing over d66ers op de brandstapel,terwijl het gaat om d66. Maar 2 miljoen kijkers? Volgens mij gaat het om een paar duizend kijkertjes die uit gewoonte hun tv afstemmen op de zogenaamde kwaliteitsprogramma's, maar ondertussen gewoon uit het raam kijken en hun dag herbeleven.

 7. Complimenten voor Ab dat hij de situatie in de oorlog zo op recht belicht. ik zou persoonlijk nog veel verder gaan in mijn opvattingen . <3

 8. Tegen Zembla kan ik alleen maar zeggen , jullie weten niet wat de Corona maatregelen voor leed veroozaakt hebben bij miljoenen mensen in Nederland door toedoen van het D66 VVD, CU, CDA kartel

 9. Eerste de samenleving zo inrichten dat een carrière belangrijker is dan het gezinsleven en om dat te stimuleren even de belasting flink omhoog zodat je wel moet werken en u klagen over vergrijzing waarbij de oplossing is omvolking. Zorg dat er een gezin weer op 1 salaris kan leven en stimuleer dat, ben je zo van de vergrijzing af. Gaat dan wel ten kosten aan het loon voor nietsnutten zoals politici.

 10. Figureren als Arnon Grunberg hebben hun kop in het zand. We zien allemaal wat een veranderende bevolkingssamenstelling met de samenleving doet. Frankrijk en Zweden lopen voorop en dat is niet een geheel plezant beeld. Daarnaast, wat als de migranten ouder worden, halen we dan nog meer migranten op? Het is zulke korte termijn politiek.

 11. Arnon Yasha Yves Grünberg kan niet schrijven en is daarbij een oerlelijke kerel, maar dat maakt niet uit want hij behoort tot de 'stam der uitverkorenen'. Uitverkoren Arnon is een über fascist in schaapskleren, en alleen om die reden is hij rijk en bekend. Ugly Arnon heeft riant veel privé ruimte; hij maalt er niet om dat Nederland helemaal vol loopt met immigranten die grotendeels illegaal zijn, en daar totaal aan onderdoor gaat. Ugly but "chosen" Arnon heeft de allergrootste schijt aan het gewone goyim klootjesvolk, waar dan ook, een volk zonder huisvesting of voedsel, want uitverkoren Arnon is erg 'internationaal ingesteld', zoals de meeste van zijn stam leden. Volgens de uitverkoren stam is de hele planeet van hen, en moet de rest zo spoedig mogelijk onder de zoden. Zij vertegenwoordigen de meeste extreme vorm van fascisme en racisme. Internationaal fascisme en racisme anno 2023 heeft dus een gezicht, het is de tronie van Arnon Yasha Yves Grünberg.

 12. Wat een dom gelul.
  Het Westen levert wapens, maar dat is niet de reden waarom er slachtoffers vallen in Oekraïne. Oekraïne wil niet onderdrukt worden door Rusland en vecht voor haar vrijheid. Rusland zou misschien kunnen winnen als we geen wapens zouden leveren, maar zelfs dan zouden ze het land niet kunnen bezetten. Als Rusland Oekraïne zou veroveren, zouden ze de orde moeten handhaven, en dat zouden ze niet kunnen. Dit zou leiden tot een guerrillaoorlog met nog veel meer slachtoffers tot gevolg. Bovendien heeft Nederland in een referendum tegen militaire samenwerking met Oekraïne gestemd. Als dat niet was gebeurd, zou Oekraïne lid zijn geweest van de NAVO en zou deze oorlog misschien nooit zijn begonnen. Rusland is Oekraïne binnengevallen, maar als het een NAVO-lid was geweest, zou Rusland dat nooit hebben durven doen. Dat betekent dat iedereen die tegen militaire samenwerking heeft gestemd in dat referendum medeverantwoordelijkheid draagt voor dit conflict.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *