Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de uitzending full screen via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-03-02

Uitzending begint bij 4:10

Woensdag 2 maart 2022
Met in deze eerste woensdageditie van blckbx today onder andere aan tafel milieu- en klimaatjurist professor Lucas Bergkamp en Frans van der Werf, initiatiefnemers van het platform Bezorgde Energiegebruikers. Na de Urgenda- en Milieudefensiezaak, waar de rechter in beide gevallen de overheid en Shell dwong tot het harder naleven van klimaatdoelstellingen, willen zij zelf naar de rechter om de overheid te dwingen het algemeen belang van de burgers te dienen, die straks letterlijk in de kou komen te staan. Helemaal nu de gasprijzen vanwege de sancties tegen Rusland de pan uitrijzen en energie schaarser en duurder wordt dan ooit.
Gevaren persoongebonden C02-budget

Bergkamp laat zijn licht schijnen over het persoonsgebonden CO2-budget, dat hij een groot gevaar noemt voor de persoonlijke vrijheid van mensen. “Als we toegaan naar een systeem waar rijken meer budget kunnen kopen, gaat dat ten koste van arme mensen, die als ze hun budget verkopen minder ontplooiingskansen hebben.” Ook legt hij uit hoe momenteel een crisissfeer gecreëerd wordt, zodat de overheid steeds verdergaande maatregelen kan rechtvaardigen.
Prof. dr. Mattias Desmet

Verder in deze uitzending licht klinisch psycholoog prof. dr. Mattias Desmet tegenover blckbx zijn boek toe ‘Psychologie van het totalitarisme ‘. Sinds het begin van de coronacrisis ziet hij tekenen van een ontluikend totalitarisme in de westerse maatschappij. Volgens Desmet een gevaarlijk probleem voor iedereen, maar gelukkig is er een uitweg, zo zegt hij.
Parallellen met situatie in Iran

Ook komt uitgebreid aan het woord schrijfster Shohreh Feshtali, auteur van het boek Gesluierde jaren. Feshtali hekelt de ‘incompetentie van onze huidige volksvertegenwoordigers’ en ziet verontrustende parallellen tussen de situatie in Iran vanaf de jaren tachtig en de situatie zoals die in onze samenleving aan het ontstaan is. Van het censureren van onwelgevallige meningen tot schaarste als gevolg van persoonsgebonden ‘levensmiddelen- en brandstofbudgetten’.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

14 gedachten over “blckbx today – woensdag 2 maart 2022: Lucas Bergkamp, Frans van der Werf en Shohreh Feshtali”
  1. Voormalige US President Trump was er jaren geleden niet mee eens dat de EU Gas van Rusland kocht en tevens dat EU verwacht dat ex President Trump de EU beschermd tegen een eventuele oorlog🤔.

  2. De mensen veranderen het klimaat niet !!!!!!!!!!!!!
    Maar het klimaat zal de mensen veranderen. KIJK : SOMETHING IS EFECTING THE ENTIRE SOLAR SYSTEM.

  3. Echt bewijs wil ik zien dat co2 de oorzaak is van opwarming van de aarde. Geen computer modellen en doorrekeningen en gemanipuleerde waarnemingen. De aarde heeft nog nooit een constante temperatuur gekend. Er is geen enkel bewijs dat co2 de oorzaak is van opwarming. Wel waterdamp zorgt voor hogere temperatuur, ontbossing door biomassa en verstedelijking. Rest is politieke manipulatie voor een persoinlijk controle systeem.

  4. Ik ben verbaasd hoeveel mensen voor de CO2 tax zijn. Wij zijn een mega bewust land maar de corporaties hebben vrij spel bij alles. Juist bedrijven moeten hiervoor opdraaien, maar we weten allemaal waarom het is, en het heeft niks met klimaat te maken. Het wordt tijd om te emigreren

  5. Klimaat !! Wij worden de meeste.dagen besproeid met chemtrails op onze hoofden ,ik geloof niet zo in klimaat in de wereld, het kan gemanipuleerd worden ook met HAARP !! In Alaska!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *