Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de uitzending full screen via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-03-04

blckbx today is het gloednieuwe LIVE actualiteitenprogramma van blckbx, vanuit de nieuwe studio. Presentator Flavio Pasquino praat je samen met interessante en deskundige gasten bij over de actualiteit in Nederland en in de wereld.

Vrijdag 4 maart 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– De mogelijke nieuwe wet transgenderidentificatie (ook wel bekend als de transgenderwet)
– Psychiater Bram Bakker die jaren werkzaam is geweest bij de genderpoli van het UMC Amsterdam
– Student Grace de Boer die van man naar vrouw transformeerde in haar paspoort
– Nucleair geneeskundige dr. Hanneke Kouwenberg die vindt dat artsen een rol moeten krijgen in het genderdebat
– Nieuwsblok met Sanae

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Kijken dus en deel blckbx today met jouw eigen omgeving!

Over stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Door Helen Aoki

10 gedachten over “blckbx today – vrijdag 4 maart 2022: met o.a. Bram Bakker, Grace de Boer en Hanneke Kouwenberg”
 1. Het meest trieste in het hele transgender verhaal… is dat iemand zijn/haar gezonde lichaam laat besnijden om aan het gewenste stereotype te voldoen wat men in zijn/haar hoofd heeft. Wanneer mensen echt zichzelf kunnen zijn, zonder hun lichaam te hoeven veranderen, dan hebben we een inclusieve staat van de maatschappij bereikt. Daarnaast, als je ziel gekozen heeft om met een bepaald geslacht door het leven te gaan, aanvaard je eigen gekozen leerproces.

 2. De enige die ik reëel vind overkomen is Grace. Wat ze zij zegt dat er van een mier een olifant wordt gemaakt.
  Het is een relatief kleine groep wat allemaal vergroot wordt door buitenstaanders.
  Ik vind persoonlijk prima dat een transgender dat in zijn paspoort wil. Ik hoop alleen dat in mijn paspoort gewoon "vrouw" staat. En dat ik ook als zodanig aangesproken wordt. Kortom ik ben het met Grace eens. Die andere 2 vind ik voor die arts zeer irritant.

 3. Al sinds jaar en dag is lesbisch/ homo, en transgender zijn o.a. vw. familieleden voor mij vanzelfsprekend… Toch krijg ik intuïtief n bijsmaak, waar "1/3 alfabet" in de politiek, media en op school zo gepropageerd lijkt. Voor mijn gevoel heeft dit weinig te maken met gelijkwaardigheid, en het kunnen manifesteren van wie je voelt te zijn. Fijn voor Grace dat zij haar weg gevonden heeft, ik wens haar alle geluk! 
  Goed dat in deze pittige discussie nogal wat kanten kritisch belicht worden. Ik heb n belangrijk aspect helaas gemist :  
  De verborgen agenda, die zich in de afgelopen jaren uitte rond n zg. "oorona" ; in feite n dynamiek over totale controle en dehumanisering, waar naast andere aspecten dmv. t genetisch experiment nogal wat vrouwen ( en ook mannen) verminderd of on-vruchtbaar zijn geworden.
  De menselijke waarden waar ik sinds jaar en dag voor mezelf voor sta: gelijk- /waardigheid, waarheid, waarde, eerlijkheid en integriteit, naast zorgzaamheid en oog voor kwetsbaarheid, zie ik in de praktijk keer op keer op zijn kop of zelfs verkracht in de politiek of heersende organisaties en status quo. Daarmee steeds weer shockerend hoe vaak ik heel alert en wantrouwend tegen t heersend narratief moet zijn. Toch lukt t me juist om in De Kracht van mijn Hart te blijven.. 
  Daarom ook erg blij met de nieuwe, onafhankelijke media zoals Blckbx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *