Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #210 maandag 28 augustus 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-08-28

Maandag 28 augustus 2023
– Bij de hersteloperatie van de toeslagen zijn onrealistische beslistermijnen gehanteerd, zo oordeelde de bestuursrechter vorige week. Het kabinet en de Tweede Kamer zouden bewust onhaalbare beloftes gedaan hebben aan gedupeerde ouders.
– Op welke wetten en dossiers gaat het kabinet doorregeren ondanks dat ze demissionair zijn en kan dat wel zomaar?
– Terwijl verschillende boerenbedrijven op de nominatie staan om uitgekocht te worden vindt verantwoordelijk minister Van der Wal de stikstofplannen van de provincies te duur.

Desk: politiek verslaggever Bert Brandsma en programmamaker Erwin Taams
Presentatie: Sanae Orchi

Inhoudsopgave
0:00 Intro
4:15 Nieuws van de dag
9:47 Doelbewuste hantering van onhaalbare beslistermijnen in afhandeling toeslagenaffaire?
31:15 In hoeverre mag een demissionair kabinet nog doorregeren?
48:08 Stikstofplannen provincies ‘te duur’ volgens Van der Wal

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-08-28 (na afloop van de uitzending)

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#toeslagenaffaire #demissionair #tweedekamer #kabinet #boeren #stikstof #klimaat

20 gedachten over “blckbx today: Toeslagafhandeling onhaalbaar | Jetten: 'Klimaat wacht niet' | Stikstofplannen te duur”
 1. De groteske narcistische zelfverheerlijking van deze sadistische Jetten en de haat die hij uitbraakt over de slachtoffers van toeslagen affaire is verschrikkelijk!

 2. Het feit alleen al dat er aan jullie tafel gesproken wordt dat Pietertje Omtzicht een belangrijk man binnen de politiek is en jullie daar kennelijk achter staan en in geloven geeft mij het idee dat jullie zelfs de huidige politieke club of leden daarvan dus enigzins ondersteunen!!! Snappen jullie je eigen complotwereld nog wel of zijn jullie een gecontroleerde club die wel iets kritisch mag uitkramen als het maar past binnen het narratieve gedeelte? Ik begin aan jullie toch ook een beetje te twijfelen als nieuwe media…. sommige uitspraken staan namelijk haaks op het géén wat jullie zouden moeten afkeren!!! 🤔🤨

 3. Dat beroepsverbod is gewoon van de pot gerukt. Het is natuurlijk chantage. Dat zou juridisch niet standhouden. Het is ook schandalig dat gemeenschapsgeld gebruikt wordt om boeren uit te kopen en de bevolking voedsel met krekelmeel opgedrongen krijgt. Ik vind dat er wel diervriendelijker en circulair moet worden gewerkt in de veeteelt/ landbouw maar dit beleid nee😱

 4. Het zou zo mooi zijn om de moties eens op een rijtje te zetten in een programma. Een eerlijk overzicht op verschillende onderwerpen. Dit helpt de luie mensen om een echte goede keuze te maken. Een overzicht om met iedereen te delen. Is dat een idee? Build Back Better, nieuw sociaal contract, het zijn allemaal WEF termen. Omtzigt kiezen is m.i. geen goed idee.

 5. Ik zie het vooral als een Nederlands probleem. Oost-Europeanen, Moslims en Hindoestanen gaan niet zomaar kinderen scheiden van hun ouders. Het zit niet in hun cultuur. Uitzonderingen daargelaten. Zolang Nederlanders een meerderheid zijn zullen zulke problemen blijven bestaan.

 6. "We hebben allemaal deze zomer gezien…" is geen argument, zelfs al hadden we het kunnen zien, wat niet zo is. Die Jetten; ik wou dat we dat soort lui met zn allen mochten opheffen…

 7. Tja,
  KPN heeft Telfort,
  Tmobile heeft Ben
  en het CDA heeft Omtzigt.
  Het zijn een soort satellieten.
  Los-vast.
  VVD heeft BBB?

  Er moet geen nieuw sociaal contract komen.
  Het moet hersteld worden.

  Het sociaal contract is iets van ongeschreven reciprociteit.
  Je betaalt je blauw aan de belasting, maar dan heb je ook wat.
  De boel is geregeld en je betaalt uiteraard morrent maar toch je belastingcentjes.

  Maar op dit moment iser geen sprake van reciprociteti.
  Van wederkerigheid.
  Je kunt je niet eens meer een dak boven je hoofd veroorloven.
  Gederaiillererde bewindslieden die klaar staan om in grove bewoordingen
  de burgerij te bedreigen.
  Het is te gek voor woorden.
  En dan heb ik nog niet eens over die kinderen van wie schijnbaar
  niemand weet waar die gebleven zjin.
  Wat is dit?
  Waarom betaal ik belasting?

 8. Er is grond nodig om te bouwen voor mensen
  die helemaal niet meer nodig zijn in 2030.

  Als je dik automatiseert, waarom zou je dan nog
  bakken goedkope arbeid klaar hebben staan en
  dan ook nog in een soort van Mega Tri State City?

  Klinkt naar Bijlmer, Blade Runner dystopie.

  Iemand riep de toekomst is aan Big Tech Food en Pharma?

 9. Ik ben al 2 jaar lid van het WEF en zij weten NIET waar ze over praten! Het zijn domme communisten die willen leven als in China!!! Net als Canada!

 10. The post office in England blamed hundreds of small shop owners who had a post service in their shop. Many did time in prison. It was a computer software glitch . Maybe it's the same computer software used by the belasting dienst. Just a thought.

 11. Even over die belastingschuld. Laten we hierover wel eerlijk blijven. Elke ondernemer die hier gebruik van heeft gemaakt wist dat ze het een keer moeten betalen. Er is voldoende tijd geweest om hiervoor te anticiperen en alternatieve financiering te vinden of om afspraken met de Belastingdienst te maken. Ook nu is er gerust te praten met de fiscus. Ik heb nog niet meegemaakt dat er echt onwil was bij ze. Ik heb ook een advieskantoor met zulke klanten. Meestal werkt het tegen je als je zelf geen actie onderneemt na vele berichten die naar de ondernemers zijn gestuurd over de openstaande schuld.

 12. De boeren moeten niet zo janken. Jullie stemmen massaal op bbb of welke andere nep wef partij. FvD vocht al in het begin voor jullie maar jullie blijven op rare wef partijtjes stemmen. Dus nu niet gaan janken. Je oogst wat je zaait naïeve boer.

 13. Blckbx mag best wat eerlijker zijn over de dystopische plannen van het WEF. Daar hangt alles mee samen. Iedereen die v.a. het begin v.d. "coronacrisis" zich verdiept heeft in de (geo)politiek weet dit. Blckbx wordt steeds voorzichtiger.

 14. Compliment Senna. Je doet het altijd goed. Groot compliment ook voor de sides. Jullie kennis is echt heel erg goed. Heel veel respect voor. Voor de mensen die werken aan de video's, live gebeuren en audio. Pro werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *