Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van vrijdag 13 mei 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-13


Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren

Vrijdag 13 mei 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– Het debat over uithuisplaatsingen in de toeslagenaffaire riep veel woede op bij de gedupeerden én diverse Kamerleden. Verslaggever Erwin Taams was hierbij en staat aan tafel.
– De stijgende olieprijs stabiliseert, maar een dieseltekort dreigt. Hoe hard gaat dit ons raken?
– Afgelopen maandag was “De Dag van Europa”. Ondertussen zwelt de macht van Ursula von der Leyen steeds verder aan. Er is nu het “Child Sexual Abuse” wetsvoorstel aangenomen waarmee alle chats van burgers gecontroleerd kunnen worden.
– Het stikstofbeleid in België wordt gelijk getrokken met dat van Nederland. Hiermee wordt lokale voedselproductie steeds lastiger.
– Uitgelichte artikelen van de Andere Krant
– Aan de desk staan wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, redacteur Bas Reijnierse, verslaggever Erwin Taams en marktanalist Frank Knopers
– Presentatie: Bjorne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-13 (na afloop van de uitzending):

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

26 gedachten over “blckbx today: terugblik toeslagendebat over uithuisplaatsingen, dieseltekort op komst? en meer…”
 1. Beetje kort door de bocht dat verhaaltje over koeien en “de Volkerts” ik proef hier hetzelfde vooroordeel als al die vooroordelen waar jullie juist zo tegen ageren. Weinig feiten, totaal geen diepgang, jammer. Dit moet beter kunnen.

 2. Dat diesel tekort snap ik, in o.a. Indonesië wordt heel veel "kelapa sawit" verbouwd. Daar wordt bio diesel van gemaakt. Ik heb gehoord van mensen die ik daar ken en kelapa sawit bossen hebben, dat hun handel ingestort is omdat Jokowidodo (president van Indonesië en bevriend met ome Klaus) het verboden heeft dat het geexporteerd word. Dus ja het één leid tot het ander hè

 3. Argentinië; '1976-1983' regime Vidéla.
  Tienduizende dierbaren verdwenen op misterieuze wijze.
  'De Dwaze Moeders' (zoals ze zichzelf noemen) protesteren nog steeds elke donderdag op 'Plaza de Mayo' in Buenos Aires.
  Nu na veertig jaar blijkt het in Nederland niet anders te zijn.
  Ik heb toch de indruk dat de kwaadaardige genen van Rutte zijn opa 'Klaas Dilling', een grote rol spelen bij het opereren en handelen van Mark Rutte zelf.

 4. Sinds wanneer is Omtzigt oppositie? Heeft dit kabinet door dik en dun verdedigd dit jaar op andere onderwerpen. En dat met de wetenschap dat hij dit alles, wat hij naar boven gebracht heeft al wist en jullie bij blckbx ook toch!?

  En waar komt het optimisme vandaan dat al onze appjes pas na dit wetsvoorstel niet meer prive zouden zijn? Dit is per definitie nu al niet meer zo.

 5. Die EU gekken hoeven niet in whatsappjes te kijken als ze kindermisbruik willen opsporen !!
  Ze hoeven maar even te kijken naar de minimaal 1675 kinderen die door de nederlandse staat zijn ontvoerd

 6. Je kan over die 1% ook zeggen dat slecht 1% van de europesche bevolking hen steunt gezien jij je kon aanmelden om mee te denken aan een europesche unie terwijl 99% er niet aan mee deed en dus het EU peralement totaal niet steunt
  Tijd voor een opkomstdrempel voor elk doel die de EU wil !!

 7. Het is natuurlijk leuk dat je herkent wordt? Maar ik won vlakbij Oostermeer; Weet je wel wie je mee gesproken hebt in het cafe? Geen idee? Dat was dus de moeder van. Voor ons is dit een plek waar je een boot kunt hebben liggen, of een plaats waar je langs komt als je binnendoor naar Burgum wilt. (wat ook een plaats is waar de vrouwelijke bevolking prettig is om naar te kijken).

 8. erwin taams lult uit zijn nek over dat de oppositie niks doet en met geen oplossingen komt
  er zijn genoeg oplossingen aangedragen !!

 9. Zouden de uithuisplaatsingen soms iets te maken kunnen hebben met het rituele kindermisbruik bij justitie? 1 Van de samenzweringen die klokkenluider H.Plug in een recent verleden te vergeefs heeft aangekaart en een noemenswaardige prijs voor heeft moeten betalen.

 10. De hele samenleving wordt kapotgemaakt door rechts kapitalistisch beleid gefinancierd door multinatonals en rijke mensen, maar gelukkig is Rypke daar om de schuld hiervan aan de socialisten en communisten te geven…

 11. Dan ga je je toch afvragen wat deze kinderen meemaken, waar ze gebleven zijn en waarom terugkeren daadwerkelijk wordt afgeremd.

  Erg zorgelijk voor deze kinderen en hun ouders.

 12. Erger nog van Agenda WEF 2030: vervroegd naar 2025. Ze hebben nog meer haast dan de haast die ze al hadden. Haastige spoed, zelden goed.

 13. Ik merk in mijn omgeving dat steeds meer mensen het Blckbx nieuws volgen.
  Het toneelstukje van het complete mediakartel met "hun vaste gasten" wordt al lachwekkend ervaren. Kortom: De waarheid wint !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *