Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van vrijdag 3 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-03

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur David Boerstra gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv


Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren

Vrijdag 3 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– De Tweede Kamer heeft grote bezwaren tegen de plannen van de Europese Commissie om alle EU-burgers een Europese Digitale Identiteit te geven. De bezwaren blijven echter beperkt tot datadiefstal en privacyschending. Een eID lijkt op zichzelf geen probleem te zijn.
– In het oeroude Reinhardswald in Duitsland komen achttien windturbines van maar liefst 240 meter hoog te staan. Onder de noemer ‘klimaatbescherming’ worden er honderden hectares van het bijzondere bosgebied gekapt!
– Met het inmiddels zesde sanctiepakket tegen Rusland worden o.a. import, export en bankverkeer met Rusland nog verder ingeperkt. Met het ‘REPowerEU’ pakket heeft de Europese Commissie de ambitie om te stoppen met Russische fossiele brandstoffen en de ‘groene energie’ transitie te versnellen.
– Uitgelichte artikelen van de Andere Krant
– Aan de desk staan publicist Sietske Bergsma, wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker en redacteur Bas Reijnierse.
– Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-03 (na afloop van de uitzending):

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Inhoudsopgave:
0:00 – 12:22 Nieuws van de dag
12:23 – 14:46 Nieuwsoverzicht van David
14:47 – 30:21 6e EU-sanctiepakket tegen Rusland aangenomen / REPowerEU-plan
30:22 – 46:30 EU Digital ID: Aangenomen motie uitstel van executie?
46:31 – 49:56 Uitgelichte artikelen De Andere Krant
49:57 – 52:42 Windpark zet bijl aan de wortel van Duits oerbos
52:43 – 1:02:33 De kijkersvragen

11 gedachten over “blckbx today: Strijd EU vs Rusland escaleert | Bomen kappen voor klimaat | Bezwaren Kamer tegen eID”
 1. Klimaatwetenschappers waarschuwen ons sinds 50 jaar maar al die tijd was de klimaatverandering met het blote oog niet zichtbaar, niemand nam het serieus. Nu is het hier en het is te laat om het te stoppen. Politici willen jou stem en jou geld om het "klimaat te redden" maar dat is allemaal oplichterij. We zien nu al dat werelwijd oogsten verloren gaan door extreme weersomstandigheden. 12.000 jaar hadden we een stabiel klimaat waarin landbouw mogelijk was, dat is nu voorbij.

 2. Ik lees : “De gierend hoge inflatie duwt de Nederlandse economie in een recessie, zo vrezen economen en het bedrijfsleven. „Er komt behoorlijk zwaar weer aan.” Wat zijn de gevolgen voor de werkloosheid, de huizenprijzen, de overheidsbegroting en ondernemers?” Einde citaat.
  Déze door WEF-Haag 🌐🤷🏻‍♂️gecreëerde inflatie is gebaseerd op de allergrootste leugen 2022 ! Met goede moed op naar 2030
  💉✅😷🇪🇺, is hét motto🤷🏻‍♂️🤷🏼‍♀️van Rutte én Kaag!

 3. Putin, China en Azie en de rest van de wereld lachen zich een breuk om de ruggengraatloze politici in de VS en EU met hun WOKE GO BROKE leiderschap

 4. Eva Karin Bartlett is een onderzoeks journaliste die het volgen waard is! Een schokkend verhaal over Ukraïne dat een kompleet ander verhaal leverd over de oorlog daar, de reeds jarenlange inzet van het Azov batalion met medeweten van Zelensky, ook niet vrij van corruptie met geld in offshore adressen, en gericht tegen pro Russische oost ukrainers zelf, nazi symbolen hanteren zelfs! Even volgen of er niet toch een andere “waarheid” is!

 5. '⚠️☢️ let op !!!!!'
  Het volgende kan kwetsend zijn, en is niet geschikt voor kinderen en zeer gevoelige mensen.
  *
  Een mop voor Hugo de Jonge (alias: "Bob de Bouwer"), een fervent kijker van Blckbx;
  *Vraag; Wat is de overeenkomst, tussen een vrouw, en een tornado ?
  *De clou; Het is eerst nat en hevig, en daarna ben je, je huis kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *