Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #204 maandag 14 augustus 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-08-14

Maandag 14 augustus 2023
– Ondanks het reces gebeurt er veel in politiek Den Haag. Wat ligt er verscholen achter de Haagse uittocht van politici die na de komende Tweede Kamerverkiezingen niet meer terugkeren?
– Enkele weken geleden vond in Niger een militaire coup plaats waarbij de zittende president Bazoum werd afgezet en het nieuwe militaire regime afscheid lijkt te nemen van oude koloniale invloeden.
– Rechtszaken domineren komend jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Is dit een teken van een goed functionerende rechtsstaat of van een bananenrepubliek?

Inhoudsopgave
0:00 Intro
5:15 Nieuws van de dag
15:02 Wat zit er achter de zomerse exodus in Den Haag?
31:07 Niger volhardt na coup en krijgt toenemende bijval van buurlanden
44:57 Rechtszaken domineren Amerikaanse presidentsverkiezingen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-08-14 (na afloop van de uitzending)

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#politiek #tweedekamer #verkiezingen #niger #coup #bazoum #verenigdestaten #amerika #trump #biden

29 gedachten over “blckbx today: Schoon schip Den Haag | Trump opnieuw aangeklaagd | Exit Westen door coup Niger”
 1. Ik hoop dat Afrika zichzelf weet te ontworstelen aan de extreme uitbuiting door enkele vooraanstaande westerse landen die zich bedienen van gecorrumpeerde puppet regimes om deze praktijken in stand te houden zodat de bevolking nooit uit de armoede zal komen. De BRICS leveren meer kansen op op een menswaardige en onafhankelijke toekomst voor Afrika ❤❤

 2. Gebeurt al jaren in California, die natuurbranden.
  Nu ze het in een kleine gemeenschap hebben gedaan valt het meer op.

  Wereldwijde ontbossing is het grootste probleem.

 3. De jeugd is nog niet genoeg gealarmeerd met name in Nederland,ze zijn nog steeds behoorlijk gemanipuleerd, zoveel studies maar durven zich niet vrij te maken

 4. Als de Nederlandse staat?De vaccinschade overneemt ,dan ben je net zo ver,nergens dus ,dit is al vanaf het begin zo gepland vertrouw altijd op jezelf

 5. shalom . parlemantaire onschendbaarheid is zo mooi , als rechtgeaard nazi , wil ik er dan wel even op wijzen dat je bij het begin moet beginnen en hitler vrij spreken . : – D

 6. Ik raad Mensen aan de Bijbel te lezen waar diverse onderwerpen in terug komen die nu plaatsvonden en vinden. De Nag Hamadi Geschriften kan ook dat zijn gedeelten van de eerste echte Christen Religie die ontstond door de Arameese bevolking die toen woonden waar het huidige Irak Sirie Iran en een stukje Turkije liggen. Het Evangelie van Christus dus 🙏❤️ Ben zelf Katholiek en er zijn zoveel dingen die niet kloppen. De Astrologie en Horoscopen etc. Teveel om op te noemen maar je gaat goed zien wat er hier op Aarde werkelijk plaats vind.

 7. Jullie waren weg maar de 2 afleveringen met Scott Ritter waren van grootse klasse om de mensen met eigen ogen te laten kijken wat er echt gebeurt. Wie kijkt er nu nog Tv als de leugen regeert? Was ooit een uitspraak van een Koningin die over de Mainstream TV media ging. Het is ook allemaal zo logisch he wat er allemaal gebeurd 😜 Zo logisch dat de kinderen het al helemaal niet snappen!

 8. Dit is een perfect moment om die wachtgeld scam te laten stoppen , dit kost klauwen met geld en we krijgen er niks voor terug :stoppen met die onzin ,ze hebben zelf hun baan opgezegd dus geen geld, want als de burger ontslag neemt krijgt hij/zij ook niks!!!

 9. De ratten verlaten het schip, hun taak zit erop… Ze geven het stokje door aan de volgende ratten die nu aan boord zullen klimmen. Die gaan gewoon verder met het uitvoeren van de agenda, let maar op!

 10. De meeste slachtoffers op Maui waren kinderen..omdat heel "toevallig" net die dag de scholen gesloten waren..Het aantal slachtoffers ligt tussen de 500 en 1000 nu!!

 11. Is u een goed mens? Goed genoeg zodat u in de hemel word binnengelaten? Velen van ons antwoorden op deze vraag bevestigend. Maar wat is dan echt goed? Wat is de hoogst morele standaard waaraan we ons kunnen meten? Die van uzelf, of die van mij, of… Kijk aub eens naar deze test (en houd het lezen vol tot het einde want daar staat zéér goed nieuws). Hoeveel leugens heeft u verteld in uw leven? Heeft u wel eens iets gestolen (ook al was het klein en van heel weinig waarde)? Heeft u gehaat? Heeft u begeert wat niet van u was? Wij allen hebben zeker 1 van deze dingen wel eens gedaan. Dit laat zien dat wij zondaars zijn: dit toe te geven is niet makkelijk voor ons mensen. Maar God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis – geen kwaad, geen zonde. God is de heilige Geest, Hij is 100% Liefde, maar ook 100% Rechtvaardig. Omdat Hij dus ook een 100% Rechtvaardig Rechter en Heilig is moet Hij niet alleen moordenaars en verkrachters veroordelen, maar ook Godslasteraars, leugenaars, dieven, afgodenaanbidders, echtbrekers en sexueel immorele mensen. Doet Hij dat niet dan is Hij corrupt. Maar dat is Hij niet. De hemel was op aarde bij de eerste mensen, maar die werden ongehoorzaam en begonnen te zondigen (slecht te doen). Wij allen zijn afstammelingen van die eerste mensen. God zegt dat het loon van de zonde – in ons gekomen door die eerste ongehoorzaamheid en die wij allemaal in meer of mindere mate doen – de dood is, en daarom sterven wij allemaal – zo serieus is zonde in de ogen van God. Nu is God ook 100% liefde en wil niet dat iemand van ons verloren gaat (de Hel in moet gaan). Hij wil ons Redden zodat we in Zijn Koninkrijk eeuwig gelukkig mogen leven. Maar Hij moet ook rechtspreken. Hoe dit dan op te lossen?

  God heeft in Zijn wijsheid dat probleem opgelost door als mens, als Jezus te komen, door bewezen perfect onschuldig op aarde te leven, en de straf die ons opgelegd werd (en die wij niet kunnen afbetalen) af te betalen in Gods Rechtbank door onze plaats in te nemen. Hij liet zijn onschuldig kostbaar bloed vergieten, werd onterecht uitgescholden, gemarteld, gekruisigd, gedood, ter vergeving van onze zonden. Zijn offer is de hoogst denkbare en kostbaarste borgsom afbetaling, die ons helemaal (!) vrijpleit van straf. Hij stond na 3 dagen op uit de dood omdat God (die Geest is en niet kan sterven) het lichaam van Jezus weer tot leven opwekte, en als u nu in het volbrachte offer van Jezus gelooft word u ook door God opgewekt uit de dood en ontvangt eeuwig leven – u gaat van het oordeel (de Hel) naar het altijd durend gelukkig leven in de Hemel. Dat is onverdiende genade voor ons: gratis!

  Wat u nu als dank, uit liefde en respect voor Jezus zou wilen doen is u bekeren – dat wil zeggen; persoonlijk praten (een relatie hebben) met Vader God, uw zonden opnoemen (dus NIET naar een priester gaan) en zeggen dat u dacht dat u een goed mens was maar nu inziet dat dit toch niet zo is, dat u oprecht spijt heeft van uw zonden (!), ze niet meer wil doen, en echt serieus probeert niet meer te doen (als we deze benoemen vergeeft God ons ook toekomstige fouten vanwege het volbrachte werk van Jezus Christus, omdat we nu éénmaal hier nog niet perfect zijn), en dat u voortaan volledig op Jezus vertrouwd voor uw redding en verandering. Niet meer op uzelf vertrouwen om in de Hemel te komen, want door goede werken word u niet gered – God laat zich daardoor niet omkopen. Wie dit doet zal veranderd worden; nog in dit aardse leven (Jezus noemt dit ‘opnieuw geboren worden’), die zal het wonder van een nieuwe gezindheid ontvangen van God zodat wij Zijn geboden – Zijn leefregels – van harte willen en kunnen gaan volgen, namelijk deze 2: God lief hebben, en uw naaste zo lief hebben zoals u uzelf lief hebt.

 12. 19.75 min, Sjoerd Sjoerdsma is dan ook eigenlijk letterlijk een Nationaal Socialist.
  Zo komt hij namelijk nogal over! En dan kunnen mensen zeggen dat ik dit niet mag zeggen, maar dat is niet het punt, het punt is dat Sjoerdsma een ernstig zeer verkeerd gedachtegoed heeft, dat is hoofd onderwerp.

  23.01 min, als kamer brede gedragen regels worden genegeerd dan mag je zonder vragen die personen een mep geven, en ook hier geld weer is niet zielig!
  Want 17 miljoen mensen de duimschreven aandraaien dat is monsterlijk, en dus dien je zo ook behandelt te worden als veroorzaker.
  Wat zeggen ze ook altijd, wat je zaait dat oogst je.

  25.07 min, parlemantaire onschendtbaarheid…. jaja, ik vrees dat dat achterwege kan blijven, als je ziet wat ze hun eigen volk hebben aangedaan, dan vervallen alle maar dan ook alle grondrechten van je!

  52.12 min, als je weet dat de Zuidelijke staten van de VS de Democraten zijn geworden dan weet je toch genoeg, slavenhouders en plantage houders etc. die nu claimen roomser dan de paus te zijn, wat niet zo is, ze zijn bijna duivelser dan de duivel zelf. Maarja ze heten "Democraten" he, net zoals die lieverds in de DDR democraten waren, en die lui in China dat zijn….
  Als linkse partijen de mond vol hebben over democratie dan zijn het meestal communisten of nationaal socialisten.

 13. Op FB doen mensen hun verhaal over de Vacinatiechade’s en het is schokkend hoeveel mensen een geliefden hebben verloren aan turbokanker en bloedklonters,de mensen die dit op hun geweten hebben moeten voor het gerecht komen en zwaar moeten worden gestraft en dan heb ik het over RuttenV Dissel,de Jonge,Kaag,Osterhaus,Atje Kuyken en velen anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *