Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #229 woensdag 11 oktober 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-11

Woensdag 11 oktober 2023
– Na de bloedige Hamas-aanval van afgelopen weekend staat Israël op het punt om de Gazastrook binnen te vallen. Maar wat is de oorsprong van dit conflict?
– Het boek ‘The Great Taking’ over de verschuiving van eigendomsrechten binnen de effectenhandel doet veel stof opwaaien. Wat zit erachter?
– Veel ophef onder studenten vanwege de renteverhoging van ruim 2,5%. Wat betekent dit voor de student met studieschuld?

Desk: Theatermaker en acteur George van Houts, fiscaal analist Elmer Hogervorst en journalist Ab Gietelink
Presentatie: Ancilla van de Leest

Inhoudsopgave
0:00 Intro
6:01 Nieuws van de dag
10:43 Hoe is het conflict Israël-Palestijnen ontstaan?
30:51 Ondermijnen bankiers eigendomsrechten van burgers?
49:04 Studenten onder financiële druk door toename rente studieschuld

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-11 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#israel #hamas #palestina #palestijnen #oorlog #conflict #thegreattaking #bank #bankier #eigendom #student #stufi #studiefinanciering #studieschuld #renteverhoging

20 gedachten over “blckbx today: Oorsprong conflict Israël-Palestijnen | Student dupe hoge rente | Wie bezit je bezit?”
 1. Ik ERKEN dit kabinet niet! LIEFDE en VREDE voor alle levende wezens en onze mooie aarde! Be the change you want to see in the world!❤

 2. Sterk staaltje banaan rechtlullen om jodenhaat te verbloemen.
  Gelijk mijn financiele steun stopgezet en abonnement gestopt. Dag blackbox, veel plezier met de nieuwe Gretha Duisenberg zijn.

 3. Duidelijk dat BLCKBX partijdig is en zeker geen goed beeld geeft over de oorsprong van het conflict, wat veel verder terug gaat dan 1900. En dat Israel Palestijnse burgers executeerd? Was het niet Hamas die dat heeft gedaan met zelfs babies en kinderen? En Israelische burgers ontvoers. Foei BLCKBX

 4. Wat een simpele uitleg, men gaat compleet voorbij aan de problemen die de Palestijnen hebben veroorzaakt in buurlanden Jordanië en Libanon. Het is weer vingerwappen naar Israël. Lekker gekleurd weer allemaal.

 5. We moeten in het westen een keer van onze ideologische apenrots afkomen waarop we de hele wereld continu de maat nemen en zelf oorlog na oorlog uitlokken en voeren voor onze egocentrische eigen neo koloniale belangen.

 6. door de woorden te gebruiken, houd je het in stand, zo krachtig is de werking van het woord, en omdat we zware tijden tegemoet gaan, worden deze woorden over ons verdeeld om zo nieuwe generaties sex werkers te creëren. Want de hersenen zullen refereren naar de informatie die ons wordt toebedeeld en waar men nu faliekant tegen is kan als oplossing dienen als men niet meer kan eten zoals in en voor de jaren 40, dont forget were we come from

 7. Ab Gieteling vergeet veel historische feiten. De term Palestijnen is om tactische redenen geïntroduceerd door Arafat. Het Handvest van Hamas: vernietiging van Israël en de joden: het lege gebied dat er was en de koop van land door de joden…etc. Zeer pro Palestijns gekleurd verhaal

 8. Blackbox zit weer elleboog diep in de anti-Israëlische propaganda… Ab Gietelink en George van Houts, crypto-nazi's en anti-semieten.

 9. Na het bekijken van de laatste twee uitzendingen van bkcbx haak ik mentaal echt af. Ik moet kennelijk geloven dat Israël deze terreurdaad van Hamas zelf heeft veroorzaakt. Echt walgelijk.

 10. Wat een fake nieuws show zeg. Wat een wanprestatie. Ik ben na ± 20 minuten afgehaakt want de desinformatie was niet te harden. Gietelink (?) was bullshit aan het spuien.

 11. Gietelink is volstrekt onkundig. De Joden woonden duizenden jaren geleden al in het land Israël. De grenzen van Israël zijn al in de Bijbel genoemd. De Islam ontstond pas in de 7e eeuw na Christus. De Islam kan Jeruzalem niet claimen. Jeruzalem is al 3000 jaar de stad van de joodse koning David.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *