Geen widgets gevonden in de zijbalk

Crowdfunding: live-registratie boerenprotest | Steun ons om dit mogelijk te maken op 22 juni a.s. ➡️ https://www.blckbx.tv/stikstof

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #49 van maandag 20 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-20

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur David Boerstra gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via www.blckbx.tv/doneren

Maandag 20 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– Het grote boerenprotest op woensdag 22 juni in het Gelderse Stroe gaat definitief door. De dienstdoende burgemeester uit echter wel zijn zorgen over de impact op de gemeente. Regelmatig is onzeker of een demonstratie door ‘mag’ gaan. Advocate Claudia Berghout legt uit wat de rechten van demonstranten zijn.
– Minister-president Mark Rutte zei in de Tweede Kamer geen causaal verband te zien tussen de toeslagenaffaire en de uithuisgeplaatste kinderen. De eindverantwoordelijke van het Onderzoeksteam Uithuisplaatsingen Toeslagenaffaire – nota bene opgezet door het ministerie van Justitie – spreekt dat nu tegen.
– Dezelfde Mark Rutte zei afgelopen vrijdag dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ook “onze oorlog” is. Als dit “onze oorlog is, zijn wij daarmee de vijand voor Rusland?

Desk: advocaat Claudia Berghout, onderzoeksjournalist Daan de Wit en verslaggever Erwin Taams
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-20 (na afloop van de uitzending)

Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Ga naar www.blckbx.tv/stikstof om de crowdfund te ondersteunen zodat we woensdag 22 juni op een blckbx-waardige journalistieke manier het protest kunnen vastleggen.

Inhoudsopgave
0:00 Nieuws van de dag
9:00 In gesprek met ondersteuningsteam uithuisplaatsingen toeslagenaffaire
29:35 Spanningen boerenprotesten lopen op – Wat zijn de rechten van demonstranten?
41:32 #NietMijnOorlog, Nederland reageert op toenemende oorlogsretoriek
1:01:04 De kijkersvragen

20 gedachten over “blckbx today: NL in oorlog | Demo's: wat mag nog? | Toeslagenaffaire topambtenaar weerspreekt Rutte”
 1. Sanea u bent een schat: zou het kunnen zijn dat hij gelijk heeft en met die uitdrukking op uw gezicht, priceless! Tja we mogen 'nog' zelf denken, think for yourself while it is 'still' alllowed.
  Jullie zijn allemaal bij elkaar een leuk team.

 2. Ik ben solidair met de boeren. Ze willen overwegend dat er een collectief van megastallen cq vlees industriëlen overblijft als 'foodhub' (WEF)naar neoliberaal verdien model. Meer land in staatsbezit, hogere prijzen meer belasting innen, meer winst in prijsonderhandelingen, meer im/export mogelijkheden, meer controle en zgn toch minder stikstof. Kortom meer voor de élite, minder voor boer en burger. Helaas kan ik Putin geen ongelijk geven: Aldus Putin: "The European Union has fully lost its sovereignty, and its elites are dancing to someone else's tune, harming their own population. Europeans' and European businesses' real interests are totally ignored and swept aside," he said.

 3. nooit vragen gesteld over, totale NS chaos (zgn storing) terwijl diezelfde dag er 700 tanks werden vervoerd, van Vlissingen richting Polen??
  slaapt groot deel van dit volk??? denk van wel..

 4. wat betreft het deel over Oekraine; alle respect voor de advocate, de dame in het midden. Ik heb al tijden niet zo hard moeten kotsen als van de rest van de figuren in deze studio.

 5. Er is een verschil tussen percentages en absolute hoeveelheden. Dat Rusland 55% meer olie levert aan China wil dus niet zeggen dat Rusland niet getroffen wordt door een verminderde o!ieafzet. Beetje 'oliedom' om die conclusie te trekken o.b.v. van precentuele veranderingen.

 6. Dat niet vergeten moge worden de
  militaire vliegvelden te sluiten!Géén
  JSF – en overbodige politiehelicopter vluchten meer,dat is nog eens goed
  voor het klimaat en het scheelt een
  boel burgerleed!

 7. De wereld is nu vergeven van crisissen!
  De wereldwijde vernietiging van de voedsel- en energie-infrastructuur gaat met de dag sneller.

  Het doel is op dit ogenblik nogal duidelijk: de menselijke beschaving vernietigen en zoveel mogelijk mensen laten verhongeren, met alle middelen die nodig zijn!

  Vooral de partij D66 (WEF) is heeft de grote taak de oorlog tegen de samenleving nog voor de volgende verkiezingen enorm te versnellen!🤔

 8. Hun oorlog kost ons ons levens en die van onze dierbaren we worden geleid naar de verdoemenis door deze idioten word tijd tegen een oorlog tegen deze tirannen maja eenheid is ver te zoeken vooral zolang schapen klakkeloos aanneemt wat de roverheid ze voorkauwt

 9. Ik denk dat Poetin helemaal gelijk heeft en een reëel beeld van de problemen heeft.
  De elite heeft zoveel geld geprint en met wanbeleid de economie naar de verdommenis geholpen.
  WAT IS ER VAN DE ELITE PLANNEN GEREALISEERD
  Geen goedkope schone energie
  Enkel dezelfde kolencentrales met fossiele brandstoffen die peperduur zijn geworden.
  Ziektes zouden niet meer bestaan
  De spuitjes hebben niets uitgehaald enkel heel veel mensen zijn beschadigd geraakt.
  Niemand meer honger over de gehele wereld
  De voedselvoorraad is in gevaar en er dreigt een tekort aan voedsel te ontstaan
  Een wereld zonder oorlog
  Sinds de elite zich actief met de politiek bemoeit laait de wereldoorlog op en dreigen er wereldweid burgeroorlogen.

  NEXIT NU
  Laten we de waanzinnigen met hoogmoedswaanzin aan de kant zetten en het zelf weer gaan regelen.

 10. We hebben boeren nodig geen politici. Wanneer gaat dit land vol zwakke mensen zonder ruggegraat een keertje opstaan en opkomen voor vrijheid en hun rechten. Man man man wat een land vol pussies is dit geworden.

 11. Hoe bedoel je rechtszaak om je kind terug te krijgen. Wat een kanker gekken joh wees maar blij dat jullie mijn kind niet hebben zou jullie allemaal vernietigen zonder spijt

 12. De Toeslagen affaire wordt net zo'n lange toestand als het Groningen schandaal.
  Het laat goed zien hoe capabel de politiek is, NIET DUS!
  Daarom moet de politiek stoppen met zaken ondernemen en weer gaan faciliteren aan burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *