Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #221 vrijdag 22 september 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-22

Vrijdag 22 september 2023
– Er zijn honderden doden gevallen bij gevechten tussen Azerbeidzjan en Armenië. Wat is de achtergrond van dit conflict?
– We kijken terug op de Algemene Politieke Beschouwingen en maken een vooruitzicht op het komende politieke jaar.
– Hoe universiteiten en actieclubs een verdienmodel maken van met CO2-credits opgekochte boerengrond.

Desk: politiek verslaggever Bert Brandsma, redacteur Laura Oorschot en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
Presentatie: Ancilla van de Leest

Inhoudsopgave
0:00 Intro
5:42 Nieuws van de dag
11:49 Conflict Azerbeidzjan en Armenië in geopolitieke context
27:52 Algemene Politieke Beschouwingen: een vooruitblik op het nieuwe jaar na verkiezingen
45:04 Ex-landbouwgrond als beleggingsproduct natuurclubs
1:01:17 Kijkersvragen met David Boerstra
1:10:52 Update Flavio Pasquino

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-22 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#azerbeidzjan #armenië #conflict #oorlog #nagornokarabakh #algemenebeschouwingen #politiek #belegging #co2credits #co2 #boeren

28 gedachten over “blckbx today: Nieuwe oorlog op komst? | Boerengrond wordt beleggingsproduct | Algemene Beschouwingen”
 1. Rypke,
  Volgens mij is het uiteindelijke doel van die Carbon credits veel meer dan alleen een verdienmodel…

  Probleem:
  – De wereld moet geregeerd worden door 1 global elite clubje.
  – Fiat-currency’s gaan allemaal naar 0, ook de Euro en Dollar.
  – Voor het klimaat is het 23:59 uur!
  – Papier geld is lastig te belasting over te heffen.

  Oplossing:
  – Universal Basic Income (UBI)
  – Carbon Credits vervangen de vallende Dollar als World Reserve Currency!
  Dus alles wordt voortaan geprijsd in Carbon Credits.
  – Credits printen kan onbeperkt, dus “The new global elite” vervangen of fuseren met de centrale banken.
  – CO2-farmers ontvangen credits.
  – wereldburgers die nu doelloos zijn kunnen zich inzetten voor het milieu, met credits als vergoeding.

  Geld kan van alles zijn. Waarom geen Carbon credits? Je mobiel checkt in realtime hoeveel je dat moment verdiend!

  Het is een theorie, maar klinkt als de natte droom van Claus Schwab!

  Misschien is dit laatste wat ver gezocht;
  Miljoenen immigranten,
  Daar of hier, het is dezelfde planeet. Maar hier is de grond vruchtbaar, en fossiele brandstof is niet groen.
  Extra mankracht komt wel van pas.
  Helemaal omdat onze demografie dat vereist.

  Lang gezond en gelukkig leven, maar niks bezitten.
  Sparen en een perspectief op rijkdom is verleden tijd…

 2. Wat een kinderachtig gedrag zeg van die bestuurspartijen, uitlachen? Ze zouden zich kapot moeten schamen, dat is nou wat ons ‘representeert’ mensen

 3. Waarom wachten met gasputten sluiten? Vanwege de verkiezingen natuurlijk. Er is een kleine kans dat er een regering over rechts komt die de gaswinning wil doorzetten.
  Dan kan de NAM weer miljoenen verdienen, vandaar dat ze rekken.

 4. De kracht van de elite is saamhorigheid. Daarom bereiken ze zo veel. De boeren zijn ook saamhorig geweest de afgelopen jaren. Daarom hebben ze iets bereikt. Nederlanders kennen niet de saamhorigheid die de Fransen wel kennen. Daarom is NL de perfecte proeftuin voor de WEF. De WEF kent de culturen binnen Europa perfect! In plaats van te kijken naar landen ver weg, zou het slim zijn als media en burgers ook eens kijken hoe je buren (buurlanden in Europa) met de problemen van deze tijd omgaan. Zoek verbinding, want hier in Frankrijk hebben we dezelfde discussies met Fransen, Fransen met gezond verstand. De media en de filmwereld zijn op hun retour. (Het begint altijd in de US, en daarna komt het naar Europa.) Zodra ´ze´ niet meer nodig zijn als propagandamachine, en die tijd komt steeds dichterbij, stopt ook de subsidie. Uiteindelijk komen zij ook aan de beurt. Zo ging het in WO ll en zo gaat het nu. Wat overblijft zijn jullie. Soms moet ik 2x Rypke´s verhaal afluisteren omdat hij heel veel zegt. Laura is ook een aanwinst. Fijn dat jullie er zijn. Wij hebben een aantal jaar in de Zeevang gewoond, in het laagveenweidelandschap (Natura 2000). In mijn boek over die tijd dat ik nu afrond zoek ik ook de verbinding tussen natuurmensen en boeren en tussen mensen uit de stad en de dorpelingen, tussen theoretisch geschoolden en praktisch geschoolden. Want we hebben elkaar nodig voor het onderhoud van het landschap en ook voor de leefbaarheid van het platteland. Ik heb gezien dat waar de boeren zijn vertrokken het landschap verloedert. En ook de levendigheid van de dorpsgemeenschap verloedert. Vooral de kleine boeren hebben het heel erg zwaar in het laagveenweidelandschap. Zij worden met steeds meer regels geconfronteerd en degraderen tot hobbyboer.

 5. En over ons gas;
  Welke landen zijn het rijkste? De landen met de meeste grondstoffen.
  Momenteel zie je alle landen de export van hun grondstoffen stil leggen.
  Globaal treft dat Europa het hardste.
  We mogen in de toekomst god op onze knieën danken dat we dat gas hebben!
  Dus ontmantelen?! 🤯
  Net als onze buren met hun nucleaire centrales?

  Compenseer net als in Noorwegen de slachtoffers en druk er nog een vergoeding bovenop.
  Groningers blij -> Gaskraan weer open -> lasten omlaag -> inflatie stijgt trager.
  Én een stapje richting minder afhankelijkheid.

  Realiseer je dat onze recessie net is begonnen. De inflatie blijft stijgen, de olie schiet omhoog en de financiële markten zullen begin volgend jaar in een complete meltdown zitten.

  Verwacht’ een koude winter dit jaar ivm El Niño.

  Immigratie beleid is een deel van het plan. (En alleen dit laatste is een complottheorie 😉)

 6. Azerbeidzjan gaat hulp krijgen van Turkije.
  Waarna Armenië hoogstwaarschijnlijk bij Turkije getrokken gaat worden.
  Armenië ligt strategisch te onhandig tussen 2 wateren in.

  (Uiteindelijk heeft de VS weer z’n vinger in deze pap)

 7. En wat is BLCKBOX, GEKOCHT DOOR HET WEF? IK VERTROUW JULLIE OOK NIET, MET AL DIE NIEUWE STUDIO'S DENK IK DAT SOROS JULLUEI FINANCIERD. TUIG VD RICHEL.

 8. Het conflict tussen de Armeniers en Azeries draait niet om olie, maar om water en dan met name de Sarsang dam/reservoir in Nagorno-Karabach, een berggebied. De Armeniers houden het water achter.

 9. Nederland en Nederlanders bouwen nog grotere schulden op. Nog groter. En dan slaat Schwab en de zijnen toe. Dit past allemaal precies in the Great Reset. Ik snap wel dat Rutte lacht. We hebben ons de afgelopen jaren verbaasd over de afwezigheid van economen in debatten, economen die nog in de praktijk werkzaam zijn. De industrie en de banken hebben de broek aan. Het gaat allemaal over economie en marketing.

 10. Azerbeidzjan is indirect te linken aan de EU, de dochter van de dictator van dit land Aliev, mevrouw Alieva is directeur/eigenaar van het bedrijf Socar.
  Ene Guy Verhofstad krijgt ieder jaar €200.000,= van dit bedrijf voor bepaalde hand en spandiensten, extra salaris of…………..?

 11. Die promo video, je wordt er kapot mee gegooid…en die organisatie zijn niet te vertrouwen, het gaat tegenwoordig om de POEN…niet om onze natuur, en wat is nu natuur, en klimaatverandering, en boerenland veranderen in natuurparken, hoe gaan zij het volk dan voeden…door bomen te planten…gaan ze ook de woningen afbreken die daar ook op staan…alles is vol gebouwd, en er is al zoveel verdwenen…dat zie ik aan mijn dorp, bij Schiphol…boerenland, agrarische land nu vol gebouwd met woonwijken, industrie, vol wegen….en nu willen zij, de gemeente, dat de agrarische sector verdwijnt, alleen op kleine schaal..om plaats te maken voor zonnecel parken….en het raadhuis wat eigenlijk goed was, gaan ze helemaal vernieuwen, en ze hadden plannen om boven op het dak een zwembad en sauna te plaatsen voor de ambtenaren, om te kunnen relaxen…idioot, gelukkig gaat dat niet door, aangezien het weer duurder uitkomt dan zij dachten…

 12. Edith, Edith Schippers waar ben je nu? Je zou toch de nieuwe premier van de linkse en VVD wolk worden? Nep media laten het weer schieten alsof het de normaalste zaak is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *