Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van woensdag 4 mei 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-04


Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 4 mei 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– Nederland is 22 plekken gedaald op de ranglijst van persvrijheid. Een van de redenen is dat de agressie tegen journalisten toeneemt. Hoe zit dat?
– De Russische president Vladimir Poetin wil dat afnemers van Russisch gas in roebels betalen. Bedrijfseconoom Paul Buitink legt hoe tien Europese gasbedrijven hier ‘creatief’ mee omgaan.
– Vrijdag 6 mei komt blckbx met een speciale live-uitzending ter nagedachtenis van Pim Fortuyn. Het is dan exact twintig jaar geleden dat hij vermoord was. Vandaag staan we stil bij Lijst Pim Fortuyn.
– Aan de desk staan bedrijfseconoom Paul Buitink, redacteur David Boerstra en programmamaker Flavio Pasquino
– Presentatie: Bjorne Willemsen

Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-04 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

19 gedachten over “blckbx today: neemt agressie tegen journalisten toe?, hypocrisie van Europese gasbedrijven en meer”
 1. Los van al dat oeverloos gezever: Flavio geeft leiding aan een commercieel complotkanaal en waarschijnlijk gefinancierd door Rusland.

 2. Prensentator en -trice klinken als een echoput. Volgens mij moest Bjorn er zelf om lachen, toen hij Lavrov aankondigde. Doe hier iets aan, het is elke keer het zelfde; één van de 3 zegt "we kunnen even naar een filmpje over dit item kijken en vervolgens hoor je de echo terug met een andere stem….

 3. Er zijn genoeg incidenten te noemen van agressie tegen de pers. Offline, online, verbaal en fysiek. Daar gaat die onontkenbare daling over en dat komt van links en rechts. Maar, is de agressie oorzaak of gevolg? Er zijn altijd gekkies te vinden, maar over het algemeen worden de meeste mensen niet zomaar agressief. Het item mist een beetje de clue helaas. Vindt het dan ook niet zo sterk om zo in te gaan op een persoonlijk voorbeeld van Flavio, hoe erg dat ook was. Het roept alleen maar meer polarisatie op. Wij tegen zij.
  Persvrijheid meten aan alleen agressie is nogal krom en mist nuance. Je kan je afvragen of verbale agressie, zeker online überhaupt mee moet tellen. In principe moet je alles kunnen roepen, maar daar gaat dit natuurlijk niet over. Als je het hebt over bedreigingen dan denk ik dat je daar inderdaad niet lichtzinnig over moet zijn. Waar ligt de grens?
  Wegen bedreigingen van een individu zwaarder dan die vanuit de overheid? De overheid als apparaat is een compleet ander beestje dan een willekeurige gek met een mening. De overheid zal nooit direct dreigen of de verantwoordelijkheid nemen als veroorzaker, omdat het veelal systematische problemen betreft. De meeste bedreigingen komen vanuit individuen of clubjes gelijkgestemde mensen die dus wel vrij gemakkelijk aan te pakken zijn. Hetgeen dus vaak de oorzaak is (overheden) zal nooit meegewogen worden in dit soort onderzoeken. In plaats daarvan worden dergelijke onderzoeken gebruikt, verdraait en verwerkt tot argument voor meer (strengere) online veiligheid met betrekking tot de offline (fysieke) veiligheid. Er wordt al jaren over gepropageerd op de MSM. En dit zou je kunnen linken naar digitale ID's, een centrale digitale munt en verder door kunnen trekken naar social credit systemen die overheden zo graag in zouden willen voeren.
  Persvrijheid zou twee kanten op moeten werken, maar het is een vrij algemene term en ik denk dat een deel van het probleem in de interpretatie en de uitvoering zit. En dan bedoel ik de uitvoering van het onderzoek, maar ook de uitvoering van persvrijheid zelf.

 4. Zou het ook zo kunnen zijn dat USA NAVO RUSLAND en OEKRAÏNE en CHINA samenwerken in deze .de wereldleiders worden rijker en het volk daarintegen armer .dat was toch ook de uitspraak van her klaus S .
  Crisses na crisses en alle zijn in scène gezet .connect the dots ..

 5. In plaats van dat we ons massaal verzetten tegen geïnstitutionaliseerde ongelijkheid, vieren we die 😩op 27 april 🤴🏻én 5 mei 🕊
  Mensen leven graag in het verleden, dat geeft rust, hét heden is namelijk niet controleerbaar geeft geen houvast. Het verleden ontslaat ze van de eigen verantwoordelijkheid. Heimwee naar “Vroeger…….toen alles beter was….”

  Zomaar wat quote’s die je kunt lezen in de MSM:
  ‘Vrijheid is je eigen keuzes maken'? ‘Je woont in een paradijs, besef dat'! 🤷🏻‍♂️🤷🏼‍♀️

  Het dé-humaniseren, het zielloos en willoos maken van ieder individu.
  Het controleerbaar maken van de acties van een individu ✅👁

 6. Mooie aflevering van gezond verstand. Bedankt hiervoor, ik kijk al 'n jaar niet meer naar de msn. Dat zet alles in perspectief

 7. Pim was een visionair. De partij van Pim had zeker ook mindere mooie kanten. Een ware media oorlog tegen Pim. Toen Pim Fortuyn een stem gaf aan het onbehagen van veel Nederlandse kiezers. Met zijn uitgesproken standpunten en zijn flamboyante persoonlijkheid. Kwam er na 6 mei 2002 een stilte in de politiek.

 8. Wacht even…. dus het Russische gas is helemaal niet schaars want het wordt nog steeds gekocht via tussenrekeningen, maar de prijs die wij consumenten voor dat gas moeten betalen, is ineens wel 50% meer omdat het gas "schaars" is ??????? Worden we we weer eens besodemietert?

 9. De Elite is bang voor een andere mening.. zou het niet kunnen dat de anders denkenden op vele punten gelijk. Je mag het alleen niet uitten. Welkom in het "vrij" Nederland

 10. Hoi black box,
  Ben geen complotdenker, maar leg mij eens uit.
  Eerst gesodemieter aan de poolse grens met Belarus, en de bijbehorende vluchtelingen.
  Opeens was dit weg opgelost??????
  Toen corona, de hele wereld op zn kop toch???
  En nu de oekraine????
  Sorry niet onze oorlog, maar we worden er wel ongevraagd bij betrokken, terwijl dit gesodemieter al veel langer bestaat tussen rusland en de oekraine, en dat weten de oekrainers ook die in de oekraine wonen.
  Nu mijn vraag is dit een voor opgesteld plan?????
  Heb de docu's gezien van Oliver Stone.
  Wordt hier wel moe van, en niet zo'n klein beetje ook.

 11. Ben ik ook een complotdenker als ik deze corrupte junta nooit meer zal geloven? Ja bekijk het effe, ik ben gekke Henkie niet. Jullie junta, jullie zombies hebben mij de zelfstandige denkende mens de oorlog verklaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *