Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #45 van vrijdag 10 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-10

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv


Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via www.blckbx.tv/doneren

Vrijdag 10 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– Pedo-activist Nelson M. kan tot wel 50 jaar celstraf krijgen in Mexico. Nederland noemt Mexico een walhalla voor kindermisbruik, maar staat zelf op nummer 1 in de distributie van kinderporno en is terughouden in vervolging van kindermisbruik. Hoe kan dat?
– Minister van der Wal heeft haar stikstofplannen gepresenteerd en heeft het voorzien op de Nederlandse boeren. Melkveehouder Nynke Koopmans staat aan de desk en vertelt hoe zij haar toekomst voor zich ziet.
– De Andere Krant komt dit weekend met een speciale editie over de veranderde wereld van het onderwijs. Publicist Fiona Zwart werkte hier aan mee en vertelt er meer over.
– Aan de desk staan melkveehouder Nynke Koopmans, publicist Fiona Zwart en redacteur David Boerstra.
– Presentatie: Flavio Pasquino

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-10 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Inhoudsopgave:
0:00 – 5:22 Nieuws van de dag
5:22 – 19:42 Nederland pedo-walhalla?
19:42 – 51:13 Veestapel offeren in strijd tegen stikstof
51:13 – 1:10:15 De toekomst voor de komende generatie
1:10:15 – 1:18:38 Kijkersvragen

19 gedachten over “blckbx today: Nederland pedo-walhalla? | Stikstofbeleid slacht boeren | Onderwijs moet anders”
 1. “Ik ben hier een probleem voor Nederland aan het oplossen”, zegt de minister van Natuur en Stikstof, met een brede lach op haar gezicht. De Stikstofuitstoot moet gigantisch omlaag: ‘Eerlijk is eerlijk, sommige boeren moeten stoppen. Boeren gaan een sombere toekomst tegemoet.   Van der Wal zegt te zullen luisteren naar de boeren die op 22 juni naar Den Haag komen om te protesteren 🏴‍☠️tegen haar beleid. ,,Ik sta altijd open voor goede ideeën, maar de doelen zijn klip en klaar. Ik heb een duidelijke opdracht🌐, de helft minder stikstof in 2030. Hoe arrogant kun je zijn.
  Het kabinet verwacht dat nieuwe stikstofmaatregelen de veestapel flink zullen laten krimpen. Volgens onze ‘eerlijke’minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) is er geen alternatief mogelijk. Zij zal dit varkentje🐽wel even wassen !? Met deze plannen wil het kabinet ervoor zorgen dat in 2030 🌐 driekwart van alle natuurgebieden geen last meer heeft van stikstof. Daarvoor moeten we dan de helft minder stikstof uitstoten dan nu. De grootste opgave ligt bij de veehouderij, omdat via mest ammoniak vrijkomt op natuurgebieden in de directe omgeving. Zo bijzonder dat deze stikstof niet over onze landsgrenzen gaat, het stopt🤚🏼gewoon bij dé buitengrenzen. Dat komt vast door de boze 👹 blikken van de stikstoflobby ! Het Nederlandse landschap zal de komende jaren ingrijpend veranderen. En iedereen moet daaraan bijdragen, zegt landbouwminister Henk Staghouwer. Hij spant van der Wal🐽 mooi voor zijn ‘Mestkarretje’, die mag deze boodschap overbrengen.
  Maar….Wie gaat dat betalen?
  ,,De BV Nederland”, een term van de overheid, die de burger niet als mens, maar als klant ziet.. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor het systeem dat te veel uitstoot, en ook voor het op orde brengen van dat systeem. Er is geld beschikbaar afkomstig uit de portemonnee van de burgers.

  ‘Vrijwel zeker bewegen we ons in de richting van een tijdperk van totalitaire dictaturen, een tijdperk waarin de vrijheid van gedachte eerst een dodelijke zonde zal zijn, en vervolgens een betekenisloze abstractie. Het autonome individu zal niet meer bestaan.’
  George Orwell, Inside the 🐳Whale (1940)

 2. Is het een idee om stukjes land aan het volk te gaan verhuren( al zou het maar tijdelijk zijn) om er moestuintjes van te maken. De boer verdient wat en zo naaien we de overheid een oor aan…

 3. Wat jammer van die hardnekkige kriebelkeel, want mevrouw Koopmans heeft een verhaal dat staat als een huis. Doorleefd, helder, en begrijpbaar voor leken. Ik stel voor, om haar de gelegenheid te bieden om nog eens een filmpje te maken met uitleg voor leken – dus ook te begrijpen door minister Van der Wal, hoewel die er niets mee zal doen, omdat ze een andere (kwaadaardige) opdracht heeft.

 4. de adoptiehuizen in engeland zijn haarden, waar kinderen onopgemerkt misbruikt worden, etc. Shawn heeft hier veel onderzoek naar gedaan. overal waar kinderen zijn die kwetsbaar zijn, worden ze makkelijk uit het zicht misbruikt. SHaun Attwood. Al deze plekken makkelijk toegankelijk voor de mensen uit de hogere gelederen van onze samenleving.Het zou me niet verbazen als dezelfe tactieken in alle landen worden toegepast. Niemand is te vertrouwen op deze manier. Het slachtoffer wordt dader en vice versa. De cycle wordt niet doorbroken.

 5. Nederland heeft het grootste stikstofprobleem op aarde volgens de EU sateliet en toch leven wij hier niet ongezond in tegendeel. Goede voeding schat ik. Desondanks moeten wij de wereld van de stikstof af helpen, want één plaatje zegt meer dan de werkelijkheid voor politicy en gefixeerde wereldvreemde wetenschappers, met hun ruimtezonde. Bij ons leven gewoon veel te veel zure azijnp…
  Mest is een waardevolle grondstof. Bouw mestverwerkers en exporteer die naar onvruchtbare landen met een mestprobleem. Nee, ze willen dat we geen vlees meer eten, dan wel alleen nog kweekvlees uit hun laboratoria.
  Jakkes !
  Ik zie ook graag meer bloemetjes in de wei, dan een kunstmatig groen landschap, maar komt dat door de stikstof ? Of zijn er andere redenen ?

 6. Ik moet ff wat kwijt. Ik ben moe geworden van het kijken naar deze programma's. Het is pure tijdverspilling. Sorry BLCKBX maar het is wel zo. Ik hoef niet geïnformeerd te worden door welke talkshow dan ook. Kijk hier naar en je hebt anderhalf uur je tijd zitten verdoen. Zonde van je leven. Ik ben er mee gestopt. Verder wens ik iedereen een mooi leven in vrijheid. Mijn nieuws van de dag is? Lees het boekje van Mieke Mosmuller "leer voelen"

 7. Ik ben pro boer en wil graag voedsel producenten in Nederland houden en dat ze het tegen een eerlijke prijs blijven verkopen. Niet te laag en niet te hoog. Stikstof… gevaarlijk of "stof" om de mensen te laten stikken?

 8. Het is weerzinwekkend, wat een afdwaling in liefde tot en met mensen. In alle facetten van het leven. De politiek tot in koninklijke posities zijn daarin meegegaan!

 9. "Minister" van der Wal . . . . . in de sloot. Het woordje minister staat hier tussen aanhalingstekens omdat ze natuurlijk geen minister IS, maar een uitvoerder vh WEF & de SDG's vd VN. Dus in dienst van Mr. Global, zoals Catherine Austin Fitts het tuig noemt.
  Er wordt erg veel gegoocheld met woorden, definiyies etc. door alle handlangers van Mr. Global, dus laten we daarom ook zelf de woorden, die niet meer voldoen, zoals dus 'minister' , aanpassen en veranderen in wat het WERKELIJK is.
  Dus bv : Geen minister president Mark Rutte, maar Uitvoerder President Mark R. ( de naam wordt expliciet zó geschreven in geval het om een draaideur-hypercrimineel handelt ), etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *