Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vanwege een auteursrechtelijke kwestie met BNN VARA konden we het fragment – waarin een kort stukje van “Filemon en de Complotten” zat – niet gebruiken. De uitzending werd hierdoor geblokkeerd en dus hebben we het fragment eruit moeten knippen. Mocht je uitzending “met” dit fragment willen zien klik dan op onderstaande link en bekijk de uitzending via onze website.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-25


Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 25 april 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– Het sociaal kredietsysteem begint ook in Europa vorm te krijgen in o.a. Rome, Bologna, de Duitse deelstaat Beieren en Oekraïne. Wat is nu eigenlijk een sociaal kredietsysteem? Moeten we ons zorgen maken?
– In China leidt het sociaal kredietsysteem al tot censuur en zelfs uitsluiting van grote groepen burgers. Is dit ons voorland?
– De 27 landen van de Europese Unie hebben ingestemd met de Digital Services Act (DSA). Wat houdt deze wet in en wat betekent voor de (online) vrijheid van meningsuiting?
– Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, redacteur David Boerstra en rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek
– Presentatie: Bjorne Willemsen

Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-25 (na afloop van de uitzending)

Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/
Het magazine van Bjorne Willemsen: https://wearepioneers.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Door Mary Rowe

24 gedachten over “blckbx today: moeten we vrezen voor het sociaal kredietsysteem?, de Digital Services Act en meer…”
 1. Het sociaal krediet systeem geeft mensen geen beloning. Ook niet die zich wenselijk gedragen hebben. Het systeem straft juist mensen, die minder wenselijk gedrag vertonen. Je krijgt echt niks meer dan je nu hebt. Je kunt enkel verliezen, ofwel afgestraft worden.

 2. Volgens sommige poppetjes met veel geld ben je na je werkzame leven nutteloos geworden .
  Maar dat kan geregeld worden met vaccins.
  Wordt toch WAKKER mensen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. De censuur op sociale media neemt schrijnende vormen aan. Deze week heb ik al 3 keer een nieuwe account moeten aanmaken op Facebook. Niet voor schelden, maar omdat ik wetenschappelijke artikels deel die de schade na inenting aantonen. Ik krijg dan zelfs geen waarschuwingen, maar word onmiddellijk geschorst. Het is een zege dat Elon Musk Twitter kocht. Hopelijk koopt hij Facebook ook

 4. Mensen die voor een sociaal krediet systeem zijn kunnen volgens mij niet denken. "Als allerlei dingen die ik leuk vind ook aan andere mensen worden opgedrongen ben ik voor". Wat zou er gebeuren met de mening van deze mensen wanneer er dingen aan hen worden opgedrongen waar ze het niet mee eens zijn? Zouden ze nog steeds voor zijn?

 5. Buitengewoon gevaarlijke ontwikkeling het """""" sociaal krediet systeem """""""""
  De """""overheid""""" gaat voor de burgers bepalen hoe en hoe zij moeten denken .
  Ben je bijvoorbeeld tegen vaccinatie ( om zeer gegronde redenen) dan wordt bijvoorbeeld je bank account afgesloten .
  Heb je kritiek ergens op , ben je het ergens absoluut niet mee ééns om gegronde redenen .
  Dan wordt je in discredit gebracht .
  Buitengewoon gevaarlijke ontwikkeling !!!!!!!!!!!!!!

 6. Angst bestaat alleen bij mensen met tegenstellingen!
  En daarom moet er iemand zijn die het goede voorbeeld geeft!!
  Ik ben niet belangrijk het geheel is belangrijk
  Ik ben het geheel en dat hoeft niemand te geloven maar je kan denken en doen wat je wilt
  Voel maar is ❤ ⚖🙏
  ✝️❌⚡🤎AE1⚖🙏

 7. Die mensen die voor sociaal krediet systeem denken alleen maar aan hun eigen idealen en denken niet verder dan hun neus lang is, onvoorstelbaar

 8. goede uitzending, maar niet iedereen zijn niet blij met digitaal betaalsysteem, en denk dan maar over ouderen, mensen die in de schuldsanering zitten/ leven van weekgeld, die hele verrotte overheid wil je gewoon controleren met wat je doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *