Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #243 van maandag 13 november is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-11-13

Maandag 13 november 2023
– Maurice de Hond geeft zijn analyse voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week woensdag.
– Gisteren kwamen tienduizenden mensen in Amsterdam bijeen voor de grootste klimaatdemonstratie in Nederland ooit.
– Bestaanszekerheid is een actueel thema bij de komende verkiezingen, zeker nu minder mensen kunnen rondkomen. Is er ruimte voor lastenverlichting?

Desk: econome Jelena Postuma, opiniepeiler Maurice de Hond en partijleider LEF Daniël van Duijn
Presentatie: Sanae Orchi

Inhoudsopgave
0:00 Intro
6:17 Nieuws van de dag
11:38 Hoe gaan de vele zwevende kiezers volgende week stemmen?
33:21 Burgers roepen om lastenverlichting
50:25 Tienduizenden demonstranten de straat op voor klimaatmars in Amsterdam

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-11-13 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #verkiezingen #klimaatmars #klimaat #demonstratie #lastenverlichting #belasting #bestaanszekerheid

21 gedachten over “blckbx today: Klimaatmars Amsterdam | De stem van de zwevende kiezer | Noodkreet lastenverlichting”
 1. Ik heb totaal andere ideeën als de lijsttrekker van LEF maar begrijp de verontwaardiging over zijn deelname niet. Die manier van denken is namelijk exact hetzelfde als de NPO heeft.

 2. Geweldig die jongen van Lef.
  En hoewel ik het bijna 100% met hem oneens ben, is hij wel bevlogen en kan zijn verhaal goed vertellen.
  Maurice liet het in zijn grafieken al zien: de ‘rechtse’ kiezer/aanhanger leeft in een bubbel en denkt onterecht dat zijn standpunten representatief zijn voor een brede laag in de bevolking.
  Dat klopt kennelijk dus niet. Verhelderend maar ook ontluisterend.

 3. Andere meningen zijn wat mij betreft gezond, juist het gebrek aan dialoog heeft in de afgelopen tijd veel ellende opgeleverd en is / was bij de publieke omroep onmogelijk. Kuddos!

 4. “Ik wens je daar HEEL VEEL succes mee’, van Orchi gewenst voor deze knul. 🤣Typisch vrouwelijk/menpleasing en waardeloos. Ik wens deze knul totaal geen succes met zijn totaal anti-wetenschappelijke opmerkingen. Alles BEWIJST ook het tegendeel. Nog nooit zoveel ijsberen geweest, en een ijstijd is al wat aan de gang gezet, zie het echte nieuws daarover! We gaan het zien🥱🤪

 5. Als dat het eindproduct is van universiteiten???? Het is net dat waar velen zich aan ergeren in de politiek. Arrogante knulletjes die weer eens enkel de voorgekauwde koek blaren. Zelf kritisch nadenken wordt echt wel afgeleerd. Onze kinderen helemaal gek maken met doom. Plant jezelf aub niet voort. Is beter voor het klimaat .

 6. Als hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen en ook nog eens aardrijkskundeleraar is, dan heeft hij blijkbaar nooit gehoord van de unieke eigenschappen van water. Wat een koekwous!

 7. Als jullie die * van lef nog 1 keer uitnodigen gaan jullie op block. Als ik dit geneuzel zou willen horen zou ik wel npo kijken. Wat een aanfluiting dit.

 8. Wat is deze jongen vol van zichzelf zeg met z`n eindeloze geratel. Zou hem willen adviseren iets terughoudender te zijn met het uitspreken ergens zijn handen in het vuur te willen steken want met deze onzin blijven er geen handen meer over!

 9. jammer jochie, groot punt gemaakt dat scholen idd niet werken. Zou je idd niet voor moeten betalen tot in de lengte der dagen. Veel succes verder wel met het aansluiten van je krultang op je eigen windmolen. Laat je verder niet bang maken door een zweeds gehadicapt meisje

 10. Moedig van die Lef gast, brengt het ook goed en heeft idealen.
  Verder ga ik volledig mee met Ferdinand, Jellena en Maurice, dat gaat over feiten en logica.

 11. Ga vooral door met dit soort linkse snotneuzen in de uitzending zetten….
  overal krijgen we genoeg van dit soort gasten te zien, en nu ook hier…. wat erg….
  duimpje naar beneden

 12. Het uitlachen, en de bekken die deze jongen trekt, en eigenlijk een grote bek geeft tegen jullie gast, ik vind opeens dat de sfeer in het programma radicaal omslaat. Minder fijn!

 13. Nsc/vvd/pvda groenlinks gaat dan toch het kabinet worden? Hebben samen 78 zetels…
  Omtzigt zei al dat die niet met pvv wilde, ondanks dat nsc kiezers liever pvv wil.

 14. Hulde Sanae! Wat heb je de uitzending toch weer supergalant geleid. Op dit soort momenten onderscheiden de amateurs zich toch van de echte journalisten, zo soepel als jij de mensen aan het woord laat. Headsup!

 15. Wat een onzin kraamt deze kwezel allemaal uit als hij word gecorrigeerd door een wetenschapper dan nog volharden en beledigen weg met zo.n lui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *