Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today ook via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-08

Vrijdag 8 april 2022:
In de uitzending van vanavond onder andere:
– Het Duits parlement zegt resoluut ‘nein’ tegen vaccinatieplicht. Hun wetsvoorstel om iedereen in Duitsland boven de zestig verplicht te laten vaccineren tegen corona, werd met een grote meerderheid weggestemd.
– Hugo de Jonge overleefde gisteravond het kamerdebat, ondanks allerlei belastende informatie in de vrijgegeven WOB-documenten.
– De inflatie in Europa is gestegen tot bijna 12%. Het officiële verhaal wijdt dit aan de oorlog in Oekraïne. Wij doken erin of dit wel klopt.
– De omstreden Wet Verplaatsing Bevolkingsgroepen blijkt al in 2018 te zijn aangepast. Hoeveel macht hebben de veiligheidsregio’s nu de term ‘noodtoestand’ is gewijzigd in ‘crisissituatie’.
– Aan de desk staan publicist Sietske Bergsma, onderzoeksjournalist Daan de Wit en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
Presentatie: Sanae Orchi

Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-06 (na afloop van de uitzending)

Over Sietske Bergsma: https://thefireonline.com/
Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/
Over Rypke Zeilmaker: https://interessantetijden.nl/rypke-zeilmaker/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

24 gedachten over “blckbx today: inflatie Europa ongekend hoog, Duitsland zegt 'NEIN' tegen vaccinatieplicht en meer…”
 1. weer een fantastische presentatie. ga zo door !! alleen aub wel aandacht voor het volgende: noem de situatie in Ukraine geen oorlog, spreek liever over de situatie in Ukraine. Bedankt voor de aandacht

 2. Zullen wij Met de wet:verplaatsing burger bevolking , de wet uit 1952., allemaal verplaatst worden naar Westerbork? Even een paar barakken erbij, de locatie prachtig in de natuur..

 3. Duitsers blijven get mondkapje verder dragen. Bij ons in de Edeka ( supermarkt) hangt een pamflet waarin de winkel vraagt om het mondkapje toch alsjeblieft in de winkel te dragen. Duitsers zijn zooo een bang volk.

 4. Die ene kerel maakt telkens opmerkingen waarbij hij eigenlijk mensen gewoon keihard discrimineert. Duitsers en Chinezen in dit geval.
  Sanae grijpt elke keer snel in, door de focus te verschuiven wanneer hij dingen zegt als: 'je herkent duitsers aan hun deprimerende kleding' en later over hun 'zure blik en dat het een gekrenkt volk is'.
  Of dat Chinese zang lelijk klinkt (en het vervolgens beetje belachelijk maakt door het na te doen) :p hij heeft zelf denk niet eens door dat hij discrimineert bij bijna alles wat hij zegt 😮

  Best wel simpele gedachtegang ook om heel het Duitse volk als 1 persoon te zien.

  Netjes van Sanae dat ze niet meewerkt aan die nutteloze beledigingen en het gesprek terug brengt naar de inhoud 🙂

 5. European support for Ukraine is not the reason why inflation is high.

  Sanctions on Russian non-energy exports are not the reason inflation is high.

  Russia's energy squeeze (since summer '21) and its brutal campaign in the bread-basket of Europe are reasons why inflation is high

 6. Na een week lockdown in Shanghai is het geen zingen meer, zag een videofragment dat na een week lockdown en niet uit hun appartement mogen ze massaal schreeuwen en jammeren, alsof het gel;uid uit de diepste krotten van de hel komt.

 7. Hoi, het spijt me om te zeggen maar ik kan die Rypke totaal niet uitstaan. Aardige vent maar hij praat echt veel meer dan de rest, maakt onnodige niet-grappige grapjes tussendoor, komt negatief/cynisch over en het komt zo chaotisch/adhd achtig over dat ik amper volg wat hij zegt. Gaat echt alle kanten op. En het lijkt alsof de rest zich ook irriteert aan hem. Het lijkt wel de Rypke show. Sinds begin bijna alles gekeken van jullie maar dit is echt by far de slechtste uitzending puur vanwege hem. Ik zou eens serieus nadenken of hij wel in dit format past met andere mensen erbij.

 8. Man met baard links is vervelend, betweterig, hoort zichzelf net even te graag praten en vind zichzelf net even iets te interessant.

 9. Wat betreft inflatie, dat stuk is echt niet waar. Inflatie is de toename van de hoeveelheid geld in omloop. Dat wordt gedaan door overheden die bij centrale banken geld bijdrukken en dat lenen. Wat je zag was tijdens de coronamaatregelencrisis was dat de overheden enorme hoeveelheden niet bestaand geld weg gaven aan ondernemers ed. Daarmee nam de hoeveelheid geld toe, hetgeen leidde tot meer vraag naar eindproducten en vervolgens grondstoffen. De energieprijsstijging ed is slechts een symptoom van dit gevolgde beleid.

 10. Me gabbers verklaren me voor gek als ik zeg dat we nu van de broodkruimels mogen genieten helaas komen er weer een hoop mensen bedrogen uit.

 11. Ik ben nu 42 en ben officieel nog dienstplichtig al hebben zij mij destijds niet opgeroepen. Als ze mij gaan vragen dan zal mijn eerste reactie een minutenlange schaterlach zijn denk ik.

 12. De "lockdowns" worden herhaald om iedereen voor de tv te houden. Al het "entertainment" is dan ook bewust verboden.
  Een perfecte manier om de "kijkbuis" ( tell a vision) verslaafden te conditioneren/hersenspoelen/indoctrineren. Er wordt bewust een bepaalde "perceptie" bij de bevolking gekweekt waardoor men "automatisch" gedragingen aanpast.

 13. Lauterbach, 'schuld van niet-vaccineer als het straks weer los moet gaan'. Hij gaat verder met zijn duwen van de hetze tegen hen.

 14. ik zie jeugd achter de kassa zitten die zeggen na commentaar van mij gehad te hebben natuurlijk,, ik ik ik doe het uit eigen wil……….

 15. beschamend om te zien dat alle leugenaars gewoon blijven zitten het vertrouwen is voor altijd weg, mits fvd aan de absolute macht komt wat ook hoog tijd wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *