Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #225 maandag 2 oktober 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-02

Maandag 2 oktober 2023
– Volgens het CBS is de inflatie in de vorige maand flink gedaald ten opzichte van vorig jaar, maar zien we dit ook daadwerkelijk terug?
– Minister van volksgezondheid minister Kuipers tekende vrijdag ‘The Global Heath Pact’, wat de internationale pandemische paraatheid zou moeten verbeteren.
– Mediaberichtgeving lijkt steeds subjectiever te worden, zo blijkt ook uit de berichtgeving rondom het schietincident op het Erasmus MC. Wat zegt dit over de staat van de journalistiek?

Desk: econome Jelena Postuma, NLP-deskundige Igor van Kaam en journalist Arno Wellens
Presentatie: Sanae Orchi

Inhoudsopgave
0:00 Intro
5:46 Nieuws van de dag
14:38 Journalistiek onder druk door subjectieve berichtgeving?
28:29 Daadwerkelijke inflatie hoger dan cijfers CBS
50:15 Kuipers ondertekent Global Health Pact

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-02 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#inflatie #cbs #globalhealthpact #kuipers #media #desinformatie #erasmus #rotterdam #aanslag #telegraaf

30 gedachten over “blckbx today: Inflatie boven CBS-cijfers | NL tekent Global Health Pact | Vaker aannames in media”
 1. er is nu een enorme inflatie om de gemaakte kosten van Corona terug te verdienen en toekomstige generaties niet met de kosten op te zadelen. Want vergeet niet, hogere prijzen is ook meer belastinginkomsten (denk aan BTW) Daar boven op lopen de financiële instellingen al sinds 2008, de door hun veroorzaakte financiële crisis, te klagen over te weinig inkomsten. Kortom we worden belazerd.

 2. Olietankers keren NOOIT in volle zee. de NL tanker zit in een roller coaster. Met dank aan de enorme ONKUNDE die deze imbecielen aan de dag leggen.

 3. Hoe zit het nou met de link klimaat en gezondheid? En al die immigranten en emigranten die van het ene naar het andere klimaat zijn verhuisd? Die zouden dan toch allemaal doodziek moeten zijn/worden of zie ik dat verkeerd?

 4. Hoe wordt arm armer armst ? Volg WEF ! Hoe wordt je ziek zieker ziekst volg WHO ! Hoevwordt je gek gekker gekst dan geloof je de klimaat onzin. Waar zijn de slimme mensen van NL gebleven ? Hebben die nou allemaal hun ziel aan de duivel verkocht ?

 5. Dank Arno Wellens 🫶🏽 voor je heldere uiteenzetting 👏🏼👏🏽👏🏾

  De ministers van Binnenlandse Zaken en VWS, Hanke Bruins en Ernst Kuipers, ontkennen in een kamerbrief aan Kamerlid Wybren van Haga dat er tijdens de coronaperiode in Nederland een ‘desinformatie-operatie’ heeft plaatsgevonden. Ze weerspreken ook dat het kabinet “invloed” heeft uitgeoefend op de media.

  “De straf voor de leugenaar is niet dat de leugen niet wordt geloofd, de straf is zelf niemand meer kunnen geloven”

 6. Nederland tekent maar dat klopt toch niet enst kuipers tekende toch ondanks dat de meesten stemmen tegen waren net als met van huffelen . Mijn vraag is het dan wel rechts geldig als je je niet aan de regels houdt

 7. De WHO is bezig zichzelf zo te organiseren dat zij voortdurend nieuwe pandemieën kan afkondigen die het uitroepen van steeds weer nieuwe ‘noodtoestanden’ rechtvaardigen. Op deze manier kan de WHO ingrijpende maatregelen voorschrijven aan landen, zonder tussenkomst van nationale autoriteiten. Voor de private partners van de WHO levert dit een uiterst lucratief verdienmodel op. De WHO is in feite een nieuw soort natie. Ze kunnen vrijheidsbeperkende maatregelen opleggen aan miljarden mensen.”

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een aantal grote stappen gezet om haar controle over het wereldwijde gezondheidsbeleid te verscherpen. De WHO lanceerde deze week samen met de Europese Commissie een wereldwijd ‘digitaal gezondheidscertificaat’. Tegelijkertijd is de VN-organisatie samen met Google een initiatief gestart om ‘desinformatie’ te bestrijden. Ook heeft de WHO een plan voorgesteld om een internationale gezondheidsbureaucratie in het leven te roepen, gebaseerd op het model van de VN-klimaatconferenties.

 8. 29.28 min. Filmpje van de Nederlandse bank klopt van geen meter, als die mevrouw econoom is dan zou ik daar niet naar toe gaan….
  Inflatie kun je maar op 1 manier oplossen en dat is het té veel aan Euro's vernietigen.
  Actuele inflatie nu is 55%

  32. min. Energie prijzen hebben totaal géén invloed op inflatie… dat is een sprookje wat door de msm is opgetuigd.
  Hoe kan een kuub gas er nou voor zorgen dat de ECB meer Euro's uit gaat geven dan het kan dekken ?
  Idem met boodschappen, dat heeft totaal niets met inflatie te maken, dat het duurder word is een effect van de inflatie, inflatie is letterlijk geldontwaarding, en dat komt omdat de ECB onbeperkt Euro's bijdrukt om de Green Deal te betalen en de Oorlog in Oekraïne te betalen.

  En het volk is het slachtoffer binnen de EU want wij kunnen de knip trekken en betalen, want inflatie is stiekeme belasting.

  39.46 min. De overheid is juist de maker van inflatie! Met de EU aan kop.
  Een overheid is namelijk de enige instantie die een centrale bank opdracht kan geven om meer geld bij te drukken en dus inflatie te doen laten ontstaan.
  Dit kan op geen enkele andere manier.

 9. Arno Welllens heeft niets te zoeken in Blck bx hij moet bij Kaag en Hoeksta op schoot gaan zitten dat je daarover kan lachen die man spoort niet!
  Ook met de zonnebank creme waar is de verantwoordelijkheid van eenieder zelf!!!!!

 10. De komende herfst 🕷🍂moet gebruikt worden om de prikdwang weer op te voeren het actueel maken van de corona. Het accent ligt nu op maatschappelijk bewustzijn ! Het aantal jonge mensen dat een longontsteking heeft, begint opvallend te worden. Was er al sprake van een plots oplopend aantal jongeren tussen 15 en 24 jaar dat erdoor geveld werd, nu lopen de cijfers ook bij kinderen tussen 0 en 15 jaar opmerkelijk op.

  “De grootste dwaasheid is het opofferen van uw gezondheid voor wat dan ook.”
  *A. Schopenhauer

 11. Kaag heeft helemaal geen indrukwekkende internationale staat van dienst. Nederlands belastinggeld in Afrika over de balk smijten kan iedereen. Die Kaag hoort achter de tralies in afwachting van het schavot.

 12. goede uitzending weer. en wat een verschil met de presentatrices van de fabeltjeskrant om 8.00 uur bij de npo. stijlvol en kundig.

 13. De begrippen inflatie en rente moeten gewoon verdwijnen, ooit hadden we een renteloze samenleving (voor 1500) Ook de nazi s brachten de renteloze samenleving terug , tegen het zere been vd bankiers elders.

 14. Flavio bedankt voor jullie inzet left om desondanks alles wat er op ons als bevolking komt, door gaan met goede programa met het ontrafelen van al die gekke complot tegen onze bestaan. Gaan jullie over wat er nu in Afrika gaande is? Dus dat de westen weer een flinke economische klap gaan krijgen want Afrika wil geen papieren geld meer en laat geen uitbuiting meer toe maar de arrogantie van het westen gaan nu digitaliseren

 15. BLCKBX LOOPT ACHTER ELK FEIT AAN. Ze waren goed begonnen destijds. Nu voor mij persoonlijk allemaal bullshit. Waar men het over heeft is NIET RELEVANT. ❤

  Ga naar buiten zonder mobiel en ga met je rug tegen een boom zitten. Dan kom je er achter waar het WEL om te doen is.❤

 16. Waarom tekent deze demissionaire ani volks Voldemort dat contract ? hij mag niks meer tekenen. NEXIT van die communistische Europese idioten

 17. Gratis zonnecrème, of gratis wat dan ook aangeboden door instanties…
  Ik zou het even laten schieten tot we een regime wissel hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *