Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #285 maandag 4 maart 2024 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-03-04

Maandag 4 maart 2024
– Formatiegesprekken verstoord door ‘labiele’ Omtzigt.
– Spaargeld van belastingbetaler in het vizier voor financiering EU-agenda?
– G20-top over globalisering om armoede en klimaatverandering tegen te gaan.

Desk: financieel monetair specialist Anthony Migchels, econome Jelena Postuma en politiek verslaggever Bert Brandsma
Presentatie: Ancilla van de Leest

Inhoudsopgave
0:00 Intro
5:22 Nieuws van de dag
11:15 Formatie verstoord door Omtzigt
21:43 Spaargeld naar EU-agenda?
34:54 G20-top over globalisering

Relevante achtergrondinformatie
Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-03-04 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like de uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur

Wil je op de hoogte blijven?
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #PieterOmtzigt #Formatie #EU #EuropeseUnie #G20 #Globalisme #Klimaat

Door Sara Smoot

25 gedachten over “blckbx today: 'Gruwelijk' gedrag Omtzigt bij formatie | Spaargeld naar EU-agenda? | G20-socialisme”
 1. Maar China verkoopt spullen via Mexico aan US, is idd minder, maar US koopt via Mexico of Canada! Daarom is China gedaald…
  Westen doet de voornamelijk aan uitbesteding van arbeid! Zoals US, maar US heeft een print machine a Dollar hegemony!
  US doet heel veel in de afgelopen decennia, om de baas te blijven! Geld printen, dollar hegemony, rente verlagen en rente verhogen, om geld flow naar US te regelen. Alleen dit keer is het niet gelukt, lijkt het…als de rente 5,5% nog gaat stijgen, wil zeggen dat de US bijna de rente niet meer kan betalen, niet meer betrouwbaar!
  US heeft altijd door hun rente de developing landen alles leeg gehaald. Die landen moeten dollars hebben om op de markt spullen te kopen en patrol dollar! Dus voor deze ontwikkelingslanden is er geen keuze, IMF en World bank is van US en ze bepalen de rente en wanneer je geld krijgt op hun condities!

  Check 1985 Toshiba, Japan deed US hetzelfde dat de Yen zo duur werd, dat hun econome kapot ging, bekende “market agreement” en de Japanse groeit stagneert…niet vergeten na de WW2, heeft Japan geld geleend van IMF / Worldbank…die is volgens mij pas paar jaar gelden pas afbetaald! US ziet tegenstander groeien en groeien en is gevaar op hun No. 1 positie.

  Frankrijk, Alstom infra, engineer, civiele etc. high tech bedrijf, werd de CFO, aangeklaagd door de DOJ. US werkt in veel gevallen als op enterprise niveau niet lukt om tegenstanders te verslaan, vragen ze hulp bij DOJ, zodra deze twee gaan samenwerken, ben je de sjaak, letterlijk. Je hoeft bijwijze van een dollar biljet op straat hebt gevonden en zelf houdt, kan de US overheid jouw aanklagen! Omdat de dollar eigendom is van US. Zover kan het gaan als ze, wel te verstaan, iets te halen valt in jouw land of bedrijf!

  China, Huawei, om de CFO straf op te leggen, opgepakt in Canada…omdat DOJ, zogenaamd. Dat HSBC een presentatie had gemeld met daarin dat Huawei high tech spullen aan Iran verkoopt…wat tegen de US wet is. Waarschijnlijk is de geld stroom dollar en valt het sowieso onder de US financia laws! Beginnen we nu te begrijpen, dat het zo werkt in US?

  Wat Blinken laatste zei: je zit of met ons aan tafel om genieten van het diner, of je bent als land op ons menu kaart! Dat is toch werkelijk zeggen tegen de ontwikkelingslanden om goed de keuze te maken…maar in de media, zeggen ze je mag als soeverein land zelf kiezen. Maar puntje bij paaltje, krijgt je kans op kleuren revolutie van jouw bestaande regering en plaatst Victory Nuland o.a. wel een puppet government (2014 op tape over Ukraine Zelensky moet aan de macht komen, om hun plan te realiseren, een regering dat luistert en handelt voor de voordelen van US), wat luistert naar de US, ipv de eigen mensen! Waarom NATO uit bereiding…na 5x richting het oosten, staan de wapens en raketten letterlijk op 5min na op Moskou gericht! Je zult maar in NY wonen En de raketten van Cuba en Venezuela zijn gericht op US…Dan zou US gewoon Cuba binnenvallen wat Rusland doet in Ukraine! Alleen US heeft nog een 90% gecontroleerde media propaganda en Rusland…niet. En nieuws horen we helaas nu maar van een kant! Wat het westen of US de mensen wil laten weten en horen!

  Daarom hebben de meeste (+/-50% van US citizens geen reisdocument, ze blijven voornamelijk in hun eigen staat en nog nooit buiten US geweest). Dus de wereld en cultuur echt er uit ziet. Weten ze niet! Over China bijv. Ze hebben nog steeds gewoon het beeld van China in de jaren 60 en 70…waar de GDP nog op 500 dollar per jaar is. Terwijl nu in 2023 rond de 13k zit en amper 30 jaar, is ruim 900 m,Iljo en mensen uit China uit de armoede grens. Kinderen hebben educatie, zorg, infrastructuur, merken, etc. Zoals de westen in de afgelopen 100 hebben…is China op komst, om voorspoedig en beter leven te geven en hebben. Wat het westen het al doen in de afgelopen paar honderd jaar!
  Daarom ziet Obama in zijn ambt termijn al dat US terug naar Azië moest! Van de 245 jaar bestaan van US is maar 20 jaar geen oorlog. Dus we moeten nu china gaan onderdrukken. Wat Yellen (minister van financiën ook zei: CHina mag groeien, maar zolang het niet in ons nadeel is of niet in ons belang, dan moet je gepast groeien op ons ritme en op ons commando….dat is de democratie van tegenwoordig? Als een land harder werkt om beter te worden….ipv 100 miljoen bloezen produceren, om een Boeing vliegtuig te kunnen kopen…
  Of de global south mag alleen, low-end producten (Action spullen) schoenen, kleren, slippers, t-shirts, sokken etc. De komen 100 jaar nog blijven produceren zodat het westen, voornamelijk US kan genieten van hun welvaart…alles wat China maakt, low-end geeft US de geprinte geld aan China. China kan niet strategisch landen of ontroerende goederen kopen. Dus waar kan China dan het geld aan uitgeven, na hun bloed, zweet en tranen? Ah ha, US bond…obligaties…laat China US bonds kopen met een lage rente. Een krijgen we het geld weer terug in hun financiële cadans! Rente omhoog en omlaag spelen, bij crisis. Dus US krijgt geld en pompt het weer in Wallstreet. Daarom zit de US bond nu rond 800 miljard kwam van +1100 miljard.
  Daarom zien we nu ook dat veel ontwikkelingslanden, de-dollarisation aan het doen zijn. Om in hun eigen valuta te handelen ipv dollar! Dollar heeft zijn langste tijd gehad…maar het duurt nog wel even 10 of 20 jaar…Maar US zelf maakt de dollar elf kapot. En de landen…die geen dollar willen, omdat die landen allemaal de medicijnen hebben geslikt van US. Die landen, ook door veel eigen corruptie, maar als US speel je daarop in…zo blijft het land corrupt, geen geld kunnen lenen bij IMF of Woirldbank met 5 % rente…dan moeten deze ontwikkelingslanden landen als ze dollar moeten hebben om te gebruiken om rente terug te betalen bijv. Dan kunnen deze landen nog bij de grote, UK of andere (blue dot network lenen…Blackrock, familie Rothschild 5 zonen in verschillende grote steden verspreiden om hun bankzaken te uitte breiden, Goldman-Sachs, (uit een huwelijk tussen twee grote rijke Israëlisch familie). Dat deed bijv. (Ford en Bridgestone…toen ook en zo blijft het vermogen altijd in de familie!)…
  Deze westerse commerciële banken hebben geen 5%, maar willen van die landen hun beste assets en laat ze maar verkopen aan hen….of worden stukken landen als borg of verkocht aan deze banken…

  Zo wordt je rijk om andere arme landen zo af te persen! Die arme landen of ontwikkelingslanden hebben in onze westerse ogen geen kans van overleven! Want zolang we onze resources niet hoeven te gebruiken en verkopen, moeten we zolang mogelijk opmaken van andere armere landen! Zo houd je de colonisation mindset en hegemony instand! Groei tussen arm en rijk wordt alleen maar groter en groter in ons kapitalisme…als je rijk bent, wordt je steeds rijker…voor ons al arbeiders categorie…is elke maand net genoeg, om onze luxe te kunnen betalen, vakantie, sporten, uit eten, etc. Maar elke maand is het op…onze verhoging wordt door inflatie, duurdere spullen, belastingen etc. opgemaakt.

  En houdt het middenklasse de economie in beweging…totdat deze klasse ook niet meer kunnen rond breien…dan heb je de echte crisis te pakken!

  Hoe kunnen we Nee, zeggen en nu eerst het Europees belang voorop en de inwoners! Ipv alweer oorlog, en recessie, en oorlog, en vluchtelingen, etc.
  Moet je eens kijken, door het provoked van deze Ukraine oorlog, welke deuren open gaan en in bepaalde sectoren, verdienen klauwen met ‘bloed’ geld, over de levens van Gaza, Israel, Ukraine, Rusland, Taiwan, China, North Korea, Iran, Yemen, etc. Who started all these wars initial? En welke voordelen of benefits hebben we nu?

 2. Rente is niet af te schaffen. De korting die je krijgt als je meteen betaalt ipv te betalen als je omzet gedraaid hebt, representeert de waarde van geld/valuta. Deze korting is een privé gelegenheid, waar overheid met geen mogelijkheid tussen kan komen. Time preference heet dat.

 3. EU betaalt 4x tot 9x meer moet voor LNG en olie, negatief en nog meer inflatie in EU.
  Terwijl US nu aan energie LNG, ongeveer +/- 300 miljoen verdient aan LNG en wat denk je van de wapen industrie!
  Maar EU….betalen nu +2% aan defensie, dus aan US de Pentagon lacht zich helemaal gek….die Europeanen en de rest van de wereld! We maken onrust en provocaties, onenigheden tussen mensen en groeperingen, is allemaal in US playbook. Uiteindelijk gaat het om militaire power om hegemony door te voeren! Alleen het belang van US wordt gedacht!
  Maar Europa gaat gewoon mee, zonder überhaupt te kijken en luisteren naar de burgers in de EU! Ook wij zitten met 300 miljoen mensen, die moeten worden gehoord en onze belangen moeten behartigd worden ipv via de NATO (US) belang voorop gaat…Wat is er aan de hand hier? Zijn we nu een vassel Europa van US, na de WWII?

 4. Wel eerlijk blijven. Het is niet Omtzigt maar de domme (sorry, ik heb er geen ander woord voor) mensen die op hem/NSC gestemd hebben. In mijn ogen is Omtzigt altijd heel herder over zijn doen en laten geweest. De man is een linkse christen, erger bestaat niet. Hij ligt heel dicht bij Timmermans en heel ver van Wilders, zelfs de gematigde, watje achtige Wilders van nu. Ik heb een vreselijke hekel aan Omtzigt, maar hem valt dit niet te verwijten. Maar goed, ik heb dan ook begrip voor het handelen van de Belastingdienst bij de toeslagen affaire en dat mag in dit land van socialistische watjes ook niet…

 5. WEF: You, the plebs, will own nothing, and we, the evil elite, will be very happy about that.
  You will not even own any savings on your bankaccount. We, the evil elite, need all your money for our extreme left wing fantasies, such as war, climate-hoax, etc.

 6. De west gaat er ook aan. We hebben WWII verloren maar nu is het WWIII en dus say goodbye to America 🇺🇸, Ukraine 🇺🇦, fake Israel 🇮🇱 and that pseudo democratisch bedrijf b.v Nederland.

 7. Dat Gojim geld systeem is een woeker systeem. Heel simple, tien spelers, krijgen allemaal tien euro van de bank, maar moeten elf euro ter betalen. Dan gaat er sws één kapot.

  Gewoon dat Gojim regime verwerpen, zoals wij Mensen dat al n 2020 gedaan hebben. Tuurlijk hoor je niks van in de media, mainstream of alternatief. Maar zijn verworpen en dus ILLEGAAL bezig.
  Best wat jullie, leden van De bevolking van De Natie Het Koninkrijk der Nederlanden, is niet meer mee doen met dat pseudo democratisch bedrijfs model van b.v Nederland. Niet stemmen.
  Bekeer Gojim tot Mens.
  Hoe eerder jullie bekeren hoe beter. Des de minder leed en ellende.

 8. Als bekend wordt dat ze idd ons spaargeld willen jatten, dan haal ik het van mijn bank af en stop ik het in en oude sok

 9. Sommigen onderwerpen vind ik lastiger te volgen, ik mis denk ik de betekenis van bepaalde begrippen of kennis over bepaalde onderwerpen?

 10. Mensen word WAKKER want we moeten blijven strijden tegen het linkse facistische KWAAD zij willen alles omdat ze stinkend jaloers zijn dat zij NIKS kunnen en wij initiatieven nemen en daarmee wat bereiken in het leven, het linkse KWAD moet vreselijk vals spelen om überhaupt iets te kunnen bereiken maar nu zijn ze allen door de mand gevallen en iedereen ziet nu wat het echte KWAAD inhoudt, ze willen ons en onze mooie wereld vernietigen indien zij niet winnen, wat dat voor hen ook mag betekenen.

 11. de staat moet een publieke sector zijn waar totaal niet bij te komen is door plutocraten oligarchen en multinationals..

  dat is het dus nu niet want we worden geregeerd oligipolies oligarchen plutocraten en centrale banken
  dus private ondernemingen..maakt de staat autocratisch zonder menselijke invloed dus misschien indd iets voor technocraten omdat te bewerkstellingen..dan kan het dus wel.

 12. 42 min, dit ligt iets anders volgens mij.. begin 2019 heeft putin 1,5 uur lang sdg’s lopen afzeiken in Davos, werd hij het wef uitgegooid en was hij geen young global leader meer zoals onze markie mark, treaudau of macron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *