Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #215 vrijdag 8 september 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-13

Woensdag 13 september 2023
– De Universiteit van Amsterdam heeft een belangrijk rapport gepubliceerd over stikstofdepositie. Wat voor impact gaat dit hebben op het stikstofbeleid?
– Via Stichting Coronaclaim MKB willen vele ondernemers gaan samenwerken om het terugbetalen van coronasteun aan te vechten.
– Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren wordt vervolgd voor opruiing. Waar is dit op gebaseerd en heeft dit kans van slagen?

Desk: voorzitter Stichting Coronaclaim Pancras Pouw, landbouwjournalist Geesje Rotgers en jurist Hanno Wisse
Presentatie: Ancilla van de Leest

Inhoudsopgave
0:00 Intro
4:32 Nieuws van de dag
9:04 UvA-onderzoek over stikstof zorgt voor vraagtekens
25:04 Gideon van Meijeren wordt vervolgd voor opruiing
48:46 MKB’ers verenigen zich in Stichting Coronaclaim

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-09-13 (na afloop van de uitzending)

Crowdfunding: nieuwe studio voor programmering met ‘perspectief’ 🎥🎙🎬
Help je mee ons doel te behalen? ➡️ https://www.blckbx.tv/perspectief

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #gideonvanmeijeren #opruiing #forumvoordemocratie #fvd #mkb #stichtingcoronaclaim #ondernemers #uva #universiteitvanamsterdam #stikstof

24 gedachten over “blckbx today: Gideon van Meijeren vervolgd | Coronaschulden MKB aangevochten | Stikstofonderzoek UvA”
 1. Stikstof bestaat uit ammoniak en stikstofoxide. Ammoniak is niet schadelijk voor de mens. Stikstofoxide is wel schadelijk voor de mens en verspreidt zicht over vele kilometers. Slaapt u liever in een koeienstal of in een garage met een draaiende motor?

 2. Braaf, tuttig, veel te netjes. Proberen jullie niet teveel normaal over te komen in plaats van het pittige tegengeluid te zijn?

 3. Heel makkelijk te verklaren: die zgn. Real Estate mafia…project managers…grote bedrijven net als microschoften…geen opensource genoeg toepassen…'mensen' zoals billy gates…het 'm.complex' maw…allemaal mee doen geld verdienen…voc mentaliteit…(stake holding)

 4. Rutte en Kaag roven oons land leeg en laten de corona mkb slachtoffers stikken. Ze verdwijnen via de achterdeur zonder verantwoording af te leggen. Corrupt crimineel gedrag.

 5. Artikel 41 bepaalt dat het gebruik van geweld (mits noodzakelijk) gebruikt mag worden (ja ik knip ook maar dit is wat hij gezegd heeft! Vervolgens: ik heb nooit opgeroepen tot geweld! Een normaal mens gebruikt dit woord niet eens en heeft er zeker geen wetboek van strafboek voor nodig. Jullie vroegen: wat vond je van de uitzending? Mijn mening: ik zie steeds meer mensen die zelfs het Nederlands niet beheersen (ok ik ben grof nu, misschien heeft hij "alleen maar" een open gehemelte ). Mijn mening is dat ik steeds verder afdrijf van mensen die letterlijk overal de boeman zien. En daar pas ik voor. Ik acht mezelf kritisch en daar is niets mis mee. Er is wel iets mis met mensen die compleet doorslaan en overal het "kwade" menen te zien. Daar neem ik simpelweg afstand van: het leven is veel te mooi om alleen maar naar het kwade te kijken (herkennen is top, daarna handelen ook: maar het goede niet meer zien: daar vind ik echt wat van: mvrgr: Anja

 6. Het OM laat zich weer eens van zijn beste kant, crimielen lopen vrij rond, terroristen van Extension Rebellion kunnen straffeloos een snelweg blokkeren, maar bij een volksvertegenwoordiger die opkomt voor zijn kiezers, wordt weer getracht hem monddood te maken.

 7. De Nederlandse rechtsstaat heeft er totaal geen moeite mee als burgers gewapend hun overheid te lijf gaan, we sturen er zelfs toyota's heen of laten een helicopter achter…..

 8. je zal maar in een land wonen waar je, net als na de kristallnacht, gewoon uit je eigen huis en haard gesleept wordt. NL is een bloemetjestapijt vol met zwakzinnigen die met zich laten sollen door D666 achtige nazis.

 9. Ga je maar het museumplein Dan wordt je inelkaar geslagen met een knuppel. Het waterkanon knalde mensen tegen een muur. De politie tilde Hun hond op zodat ze Alleen in de Hals konden bijten. Ga je naar het binnenhof, Dan kan je 6 januarie praktijken verwachten waar de politie Babbitt doodschoot, terwijl hij niet in gevaar was.
  De politie maakt slachtoffers, daar moet je voor waarschuwen.
  Gideon is militair en weet dat Alleen de gewapende overheid de slachtoffers maakt.
  Natuurlijk moet je je onvrede tonen door protest en dat is niet zonder gevaar. Daar kunnen slachtoffers bij vallen bij de protestanten. Niet bij de oproer politie.
  Dit zijn amerikaanse praktijken.
  Het department of justice is een wapen van de deep state.
  Het Openbaar ministerie is hier ook een wapen in handen van politici van het oude kartel.
  Het zijn altijd die turkse huidtintjes met donkere kijkers waarvan de Iris het onderste ooglid niet raakt.
  Nederland is bezet door een niet Europese volk.
  Gideon heeft de naam Demmink genoemt.
  De Satanisten Willen doorgaan met Hun hobby.
  Adrenochrome en op naakte kindjes jagen.
  Art 41 geeft ruimte Om een stok in de spaken van dit bestuurswiel te steken.

 10. Het is heel simpel, ik heb gideon beluisterd en Gideon is een "woordkunstenaar" en die weten we van Akwasi, komen niet voor vervolging in aanmerking, dus de ophef via de NPO hoernalisten over dit geval is onbegrijpelijk, want de rechter kan hem niet veroordelen, want dan moet Akwasi er ook meteen bij zitten!!!

 11. Vergeet niet dat de VVD minister van Justitie die flink onder de plak zit van de corrupte politiek in Den Haag hier achter zit. Een onschuldige Gideon vlak voor de verkiezingen de wind uit de zijlen halen dat is eerder een politieke stunt om de massa te beinvloeden voor eigen gewin.

 12. Nou OM, actie graag. Vervolg de extinction rebellion organisatoren dan ook maar voor het openlijk oproepen tot het begaan van strafbare feiten, namelijk het bezetten van een snelweg. Daar hebben jullie meer kans van slagen aangezien dit aantoonbare opruiing is. Maar daar gaan jullie als politiek gekleurd aanhangsel van de regering natuurlijk niets mee doen. Maar verras ons.

 13. Ik denk dat Gideon toch te ver is gegaan (nuance, er is in het tweede fragment geknipt, dus dat is niet duidelijk), het is vrij suggestief, maar ik ben geen jurist… De jurist is het waarschijnlijk voor het gemak vergeten, maar lang geleden is er een zaak geweest tegen Rutte , die is "veroordeeld" voor aanzet tot rassendiscriminatie. Zo was ook Wilders op eenzelfde manier "veroordeeld". Het is dus niet altijd alleen lid van een oppositiepartij waarbij dit gebeurt. Artikel van Nu – rechtbank: Rutte-zette-aan-tot-discriminatie (mag van YouTube geen link plakken)

 14. Ja we weten toch dat alle klimaatmaatregelen maar een verwaarloosbaar "voordeel" op gaat leveren. 0,00036 °C , Jetten zei het zelf al (terwijl hij een sadistisch grinnikje probeerde te onderdrukken)

 15. De rechterlijke macht gebruiken om je politieke tegenstanders uit te schakelen. Dat is wat in dictaturen normaal is. In de VS doen ze dat nu al en Europa doet natuurlijk de VS na.

 16. Je kinderen mee nemen naar een peaceful demonstratie zou natuurlijk moeten kunnen. Helaas weten we inmiddels dat dat dus niet meer kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *