Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #237 van maandag 30 oktober 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-30

Maandag 30 oktober 2023
– Onrust in Den Haag over ex-terroriste Soumaya Sahla, die naar verluidt bijna 100.000 euro zou hebben ‘ontfutseld’ van VVD-coryfee Frits Bolkestein. Dit resulteerde in het beëindigen van haar VVD-lidmaatschap. Wat klopt er van het verhaal?
– Christine Lagarde, President van de Europese Centrale Bank, zegt de rente voorlopig niet te verhogen. Een nogal tegenstrijdig bericht in vergelijking met mediaberichtgeving van een aantal weken geleden.
– Volgens het NRC worden de maandelijkse vredesdemonstraties, op de Dam in Amsterdam, gesteund vanuit Rusland. Wat is hiervan waar?

Desk: journalist Ab Gietelink, kandidaat-Kamerlid René Dercksen en econome Jelena Postuma
Presentatie: Sanae Orchi

Inhoudsopgave
0:00 Intro
10:20 Nieuws van de dag
17:27 NRC verspreidt nepnieuws over vredesdemonstraties
31:57 ECB ’trapt op rem’ met renteverhoging
49:03 Ex-terrorist uit VVD gezet om beschuldigingen ‘geld ontfutselen’

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-30 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#blckbxtoday #demonstratie #ecb #rente #soumya #terrorisme

20 gedachten over “blckbx today: Ex-terroriste Sahla uit VVD | ECB stopt renteverhoging | Smeercampagne vredesdemo”
 1. Dank u heer Gietelink voor uw vurige betoog waarin u het riool krantje nrc op hun plek zet en de de smaad die zij bedrijven voor het voetlicht brengt . Ik als demonstrant van het eerste uur nodig u ( nrc ) uit om aan te komen op onze demo . Hartelijke groet heer Gietelink , peter
  P.S demo is elke laatste zondag van de maand om 12.00 uur .

 2. 29:37 Het is juist de NRC zélf die met deze krantekop de publieke opinie in Nederland bespeelt! Laat dat proberen maar weg.
  Die neo-Marxisten wijzen altijd met hun vileine vingertje naar de ander, over dingen die ze juist zelf doen.
  Een stelletje hypocrieten zijn het daar bij de NRC. Züm kotzen!

 3. Ab Gietelink reageert behoorlijk radicaal en laat zijn linkse kant overduidelijk zien door als het ware zijn mening op te leggen aan anderen. Hij zal en moet het gelijk aan zijn kant krijgen, lijkt Frans Timmermans wel.

 4. Mooi dat de Mensen daar ook kunnen zien dat wij geen van allen Oorlog willen 🙏❤️ Het verleden liegt niet. Daarbij denken wij aan alle slachtoffers maar met name de kinderen ❤️🙏

 5. Zou de microfoon van ab volgende keer wat zachter gezet worden?
  Ab is altijd zo gepassioneerd dat hij nogal luid begint te praten.

 6. Wat een onzin van die man die denkt in termen van eens een dief altijd een dief en die hele hofstadgroep was een creatie en werd gestuurd door de AIVD die naar het voorbeeld van de FBI moslim jongeren ronselde om ze dan aan te zetten tot het plegen van terroristische daden. Die Rene is een beetje een stoorzender in deze uitzending en gelooft niet in mensen, dat ze kunnen groeien en een ander leven kunnen leiden. Die Rene gunt iemand die ooit veroordeeld is wel een leven maar beperkt ongeacht de persoonlijke kwaliteiten en gelukkig wordt ons land geleid door mensen die wat minder rancuneus zijn en na goed onderzoek iedereen weer een kans tot rehabilitatie bieden. Die Rene zou ik in mijn partij niet willen hebben vanwege het hebben van weinig tot geen flexibiliteit van denken. Deze man denkt ook teveel voor anderen en denkt een mening te moeten geven over hoe Mandela zijn partij heeft achter gelaten alsof het hem aangaat, wat een rare man.
  Als dat meisje, bij de VVD nog wel, toegelaten wordt met haar verleden duidt dat er volgens mij op dat ze goed gescreend is en dan insinueren dat het meisje Bolkestijn verleid zou hebben vind ik not done en een stoot onder de gordel van die Rene die ik overigens als politicus totaal niet vertrouw en ook niet in mijn partij zou willen hebben. Later zegt hij dat Bolkestijn zelf moet weten wat hij met zijn geld doet van Rene maar wel eerst een beetje verontwaardigd doen daarover. Het is beter om deze man niet meer uit te nodigen wat een non-valeur.

 7. Abje is een echte linkse stamper. Als ie zijn zin niet krijgt , gaat ie stampen, zwaaien met zijn armen en schreeuwen. Ik ben klaar met BLCKBX.

 8. Voor het grote publiek is het niet uit te leggen dat een Sahla door een VVD op een belangrijke politieke functie terecht kan komen. Haar rol mag dan nu klein zijn maar het is de bekende voet tussen de deur maar tien jaar laten is ze mogelijk Minister President.

 9. Een hele goede uitzending met Ab als gast in de hoofdrol en Jelena is een jong persoon met veel kennis en niet alleen over de economie heb ik gemerkt dat alles geleid door een niet alleen mooie maar ook kwalitatief goede presentatrice Sanae die volgens mij sinds haar start bij blcbx enorm gegroeid is, zodanig dat ik bang ben dat ze weggekocht zal worden door de publieke omroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *