Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van woensdag 1 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-01

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv


Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 1 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– The New England Journal of Medicine heeft een artikel gepubliceerd waar uit een studie blijkt dat onze eigen immuniteit beter beschermt tegen corona infecties dan een vaccin. Statisticus Maurice de Hond praat ons bij.
– De nieuwe voorgestelde embryowet, waarbij embryo’s legaal gekweekt zouden mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, werpt een ethisch vraagstuk op. D66 en VVD botsten deze week met de Christenunie hierover. Rechtsfiloof Raisa Blommestijn zet de kwestie uiteen.
– Emeritus-hoogleraar Guus Berkhout stuurde een open brief naar de kinderombudsman over zijn zorgen hoe kinderen, volgens hem, worden blootgesteld aan een “angstcampagne rond klimaatverandering”.
– Aan de desk staan rechtsfilosoof Raisa Blommesteijn, statisticus Maurice de Hond en programmamaker Flavio Pasquino.
– Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-01 (na afloop van de uitzending):

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Inhoudsopgave:
0:00 – 12:17 Nieuws van de dag
12:17 – 24:09 New England Journal: Natuurlijke immuniteit beschermt beter dan coronavaccins
24:09 – 42:20 Voor God spelen? Tweede kamerfracties D66 en VVD zorgen voor ophef door embryowet
42:20 – 1:03:28 Emeritus-hoogleraar wijst kinderombudsman op “angstcampagne rond klimaatverandering”
1:03:28 – 1:13:28 Kijkersvragen
1:13:28 – 1:19:16 Headwind 2 Geert Vanden Bossche

28 gedachten over “blckbx today: eigen immuniteit sterker dan vaccins | embryowet onethisch? | klimaatangst & onderwijs”
 1. 1.12 minuut Maurice, verschrikkelijk……….een maatschappij die zichzelf vernietigt, Nederland. Het positieve is dus dat er wel degelijk landen zijn waar dat soort wetenschappers wel aan de gang kunnen en gewaardeerd worden en kunnen functioneren. Dus mensen in Nederland, dit is wat u te verwachten heeft en aan uzelf te danken hebt.

 2. blij dat ik het vaccin ook niet heb genomen ondanks ik in de risico groep hoor met mn astma bronchitus.

  we kunnen goedkope gas uit amerika/canada krijgen. mja sleepy joe heeft die pipeline tegengehouden, en denkt er inmmidels over omdat besluit terug te draaien.

 3. Wat jammer van die blondine, waren net al die grappen van domblondje een beetje de wereld uit. Gaat zij dat van domblondje weer bevestigd.

 4. Als mensen zeggen ‘…ik ben gevaccineerd en daarom is het nu niet zo erg.., word ik minder ziek…’
  Dan zeggen ze eigenlijk dat ze een glazen bol hebben.
  Je kunt niets zeggen over ‘the road not taken’. Die ken je niet, dus elke vergelijk daarmee is categorie Bull***..!

 5. Ik stap liever niet in een vliegtuig omdat ik me afvraag of de piloot wel of niet gevaxxed is en het einde van de vlucht zelf gaat halen.
  Schaarste creëren en straks mogen we via een digitale pas ( als we ons goed gedragen) zaken terug winnen…?

 6. Rommelen met embryo's geeft mij de kriebels. De positieve kant om leed te voorkomen is heel aantrekkelijk. Maar wat voor vrijheden krijgen onderzoekers/wetenschappers nog meer? Wat voor zieke experimenten verzinnen de dr. Frankenstein nog meer. Zoals laboratoria met heel enge ziekteverwekkers experimenteren en zelfs proberen deze ziekten nog besmettelijker te maken, waar is dat laatste goed voor? Om als laboratorium een product te maken dat veel geld opbrengt omdat het ook een uitstekend wapen blijkt? We zien vrijwel altijd weer dat wetenschappers een vreemd gevoel voor ethiek hebben. Ook bij artsen hebben we in de afgelopen covid periode gezien dat zij hun Hippocratische eed heel ruim interpreteren.

 7. Even een reactie op de waarheid en de doofpot die word gebruikt. op deze geboycotte brief
  Het gaat weer lekker met die specialisten die het weer zo goed weten.!

  De grootste fout is dat Europa en Amerika en zelfs Engeland wapens sturen naar een geschil tussen twee landen die in een Oorlog zijn geraakt, en partij hebben gekozen niet omdat ze zo bezorgd zijn om de inwoners van de Ukraine maar omdat er zeer veel belangen spelen voor Europa en de wereld uit die Ukraine. Die Ukraine is een totaal verrot land qua Maffia en corruptie en steek penningen. Er spelen belangen ook de Nederlandse die investeerde in gronden en boeren en landbouw gronden

  Zelfs onze RaBo bank zitten dus dik in de boerenhandel. en nu kunnen ze naar hun centen fluiten daar als het verkeerd afloopt. En het Geld is natuurlijk belangrijker dan de mensen die er wonen. Reden genoeg dus om Hulp te bieden met wapens om tegengas te kunnen geven en proberen te redden wat er te redden valt. "Ukraine" kent geen malle stikstof problemen, geen gif en gewassen spuit probleem, geen enkele beperkingen door overheden. De Kippenfokkerij en varkens en koeien zonder enige veiligheid aan medicijnen of toevoegingen om sneller te groeien Een super land om snel rijk te worden en veel geld te verdienen.

  En Poetin past natuurlijk niet in dat systeem met zijn Oorlog om grond en de veiligheid te waarborgen voor zijn eigen Russisch Volk door deze oprukkende Westerse macht en die vreselijke Navo, wat dus uit Amerika word geleid, deze Wapen industrie is de Baas in Europa en maken de diensten uit . Miljarden worden er weer verdient aan deze hulp aan de Ukraine, Maar de slachtoffers dan? hoezo dan! Het maakt ze niks uit.

  Het gaat weer over Macht ,Geld en de Wapenindustrie. Poetin heeft gelijk door tegengas te geven in Europa. Waar bemoeien wij ons mee.?

  Ukraine kan morgen stoppen met die ellende als de wapens op zijn.

  Maar die belangen zijn daar zo groot, dat ze van de Navo dat hele zooitje plat mogen gooien dan kunnen ze weer opbouwen aan een nieuw leger met natuurlijk Amerikaanse wapens. Heel Europa zal nog raar staan kijken als de grote bom gaat vallen en we heel dicht tegen de 3e Wereld oorlog aan leunen, Door dat bemoeizucht en hun wapenleveranties.!

  Ga aan tafel en zorg voor oplossingen, stop deze patstellingen voor wij allemaal de vernietiging in gaan. Ik ben tegen Oorlogen of geweld maar vraag er dan ook niet om door deze bemoeizucht. Moet je ze horen aan die TV Praat tafels ongelooflijk als je kritiek uit, wordt gelijk je als Poetin vriend uitgemaakt, En eerlijk gezegd ik snap Poetin en zijn tegengas. Nuchter gezien. Al vind ik het vreselijk deze rotzooi en vernietiging van de Burgers die alles kwijtraken voor een oorlog die niet nodig is en was.!

  Een acteur hoort in de toneelschool en niet in een Parlement.! Bidden hoort in een Clinique voor demente idioten. Wij komen door die ouwe Gek straks in een wereld Oorlog met alleen verliezers denk daar aan.!

  Jaag Poetin niet over de Klink met dat bemoeizucht en bijdehante gedoe

  Stop die wapen bevoorradingen en oppeppen van die strijd om Niks.

  Dit loopt straks geheel uit de hand als er een dronken idioot een raket de grens over stuurt naar Rusland. Denk daar eens aan. en die gevolgen..!

  Dan helpen die drones niet meer hoor, of die Amerikaanse snelle raket.!

  Dan krijgen we het allemaal "heel" erg warm. Voor honderden jaren..!

  Want die warmtebronnen staan klaar. Denk daar maar eens over na.!

  De hele economie staat op springen door dit bijdehante Navo gedoe !

  De Industrie raakt zonder energie en de kassen gaan gedwongen op slot de prijzen zullen uit hun dak gaan. Misschien wel een Burgeroorlog bij deze Oorlog, om dat we honger gaan krijgen en zonder centen komen.

  En maar Lullen aan die TV praat tafels wat een dom Volk die NOS en NPO, en Het Haagse bluf en klap circus voor die toneel praatjes maker,

  Mensen dit moet stoppen voor het echt uit de hand loopt of gaat lopen.

 8. had iedereen maar een IQ gehalte als Raisa dan hadden we er nu beter voor gestaan dan wanneer we naar de fake nieuws media luisteren die niks anders doet dan de bevolking om te toveren in media robotten, mensen hoeven geen chip in hun hoofd of onder de skin NEE mensen zijn al robotten geworden en geprogrammeerd.
  ik dacht altijf dat Nederland een nuchter land was maar helaas heb ik me daar sterk in vergist, mensen kunnen niet zelf meer denken maar laten voor zich denken of manipuleren of brainwashen. waar zijn de Nederlanders met een eigen mening gebleven? ik zie alleen maar papegaaien elkaar na praten dit zijn de mensen die elkde dag verslavend voor de tv zitten met een kabel aan hun hersencellen gekoppeld om meer desinformaite te ontvangen van de fake nieuws media. waar zijn de nuchter mensen van Nederland gebleven?

 9. Al die vaccins, zonde van het geld. Volgens mij is de hele virus business bedacht door die industrie, die daardoor een permanente controle industrie geworden is. Angst zaaien voor virussen. Hangt samen met de "war on terror", dat is ook een stap naar totalitarisme geweest. Lijkt van Amerika uit te gaan, van het kapitalisme, de Bush familie, maar in werkelijkheid waren het oorlogen in het voordeel van Moskou/Beijing. Die hebben het Midden Oosten ontwricht, ten gunste van Moskou en Teheran. Het is communistisch totalitarisme waar de rijke top naar streeft, lijkt vreemd, maar waar. Een ijzeren greep op de planeet, met als stok achter de deur, de klimaatverandering. Met het Chinese controle systeem, wat ze overal willen invoeren. De verhouding rijk-arm is altijd hun propaganda leuze geweest, die leren we dan ook standaard op school. "Eerlijke" verdeling van de welvaart heet het dan. Maar nee, het heeft niets met eerlijkheid te maken, het is een oorlog om overal communisme in te voeren, en hen, de top-klasse permanente macht te geven over een slavenvolk. De rijken in de vroegere christelijke maatschappij dat was heel anders. Ze hadden samen met hun rijkdom automatisch ook meer verantwoordelijkheid om aan liefdadigheid te doen. Voor het welzijn van anderen, en voor het welzijn van hun eigen ziel. Ze bouwden kerken, financierden welzijns projekten, opleidingen, zorg instituten. En de Koning , hoe rijk en machtig ook, werd gecontroleerd en op de vingers getikt door de Paus, als hij zich niet als christen gedroeg. Een standen maatschappij is niet zo verkeerd, ook niet onrechtvaardig, het geeft juist aan iedereen de kans om deugden te beoefenen in hun eigen levensstaat en stand. Hoe kan je de deugd beoefenen van nederigheid en gehoorzaamheid als er geen oversten zijn. Hoe kan je aan liefdadigheid doen, als je niks bezit, maar alles te "leen" hebt. Hoe kan je de deugd van godsdienstigheid beoefenen, als je geloof genivelleerd, en buitengesloten wordt. Communisme, globalisme, totalitarisme zijn de teloorgang van menselijke waarden, natuurlijke en bovennatuurlijke, en hebben zelfs in werelds opzicht niets met rechtvaardigheid te maken, maar alles met hoogmoed, en hebzucht.

 10. Gemakshalve werd er over de bijwerkingen met betrekking tot het vaccin niet gesproken. Wanneer en ongevaccineerde de ziekte doormaakt is hij waarschijnlijk voor de rest van zijn leven beschermt tegen deze ziekte of bij een herbesmtetting wordt de ziekte als veel milder ervaren . Met betrekking tot de gevaccineerde weten we in ieder geval dat de spike proteïne na 6 maanden nog aantoonbaar aanwezig zijn. De bijwerkingen van het vaccin zijn zeer ernstig, zoek en gij zult vinden.

 11. Nee Flavio…Guus Berkhout past niet in het JEUGDJOURNAAL, Guus is namelijk een eerlijke en oprechte mens…maar ik begrijp wat je bedoelt.

 12. Raisa. De natuur doet niet anders dan selecteren. Je bent zo voor vrije keus. Daar valt dit dan ook onder voor ouders. Er komen ook geen super kinderen. Niet alle ziektes zijn erfelijk.

 13. Over het Co2 verhaal hoorde ik ook wat heel plausibel is, dat bramen en brandnetels Co2 goed helpen reduceren. Maar deze planten worden veelvuldig verwijderd als reden dat het prik bosjes zijn en dat het de kinderen schaad. Natuurlijk is het niet om de kinderen te doen. Nooit geweest ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *