Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #53 van vrijdag 1 juli 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-01

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Vrijdag 1 juli 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– Stichting Clintel gaat zich mengen in een rechtszaak van Milieudefensie tegen Shell. De multinational werd door de rechter opgedragen meer te doen aan de voorkoming van ‘gevaarlijke klimaatverandering’ om het algemene belang van de Nederlanders te dienen. Clintel betwist dat.
– Gisteren vond in de Tweede Kamer een vier uur durend spoeddebat plaats over de boerenprotesten. Hierbij werd aangedrongen op een bemiddelaar tussen de overheid en de boeren. Wat voor nut heeft dat als de overheid toch niet wil afwijken van haar plannen?
– De provincie Gelderland heeft haar plannen voor 25.000 woningen in “Stroe City” ingetrokken. Toch is de lokale SGP-fractie niet gerustgesteld, want het provinciale plan “Naar een nieuwe kaart van Gelderland” staat nog altijd overeind. Rypke Zeilmaker praat ons bij.
– Uitgelichte artikelen van De Andere Krant

Desk: mede-oprichter Stichting Clintel Marcel Crok, wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-01 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews

Inhoudsopgave
0:00 Nieuws van de dag
11:33 Clintel bindt de strijd aan met Shell en Milieudefensie
24:09 Spoeddebat boerenprotest: Bemiddelaar moet kloof met boeren dichten
30:34 blckcheck: Heeft Nederland wel zelf gekozen voor het stikstofbeleid?
32:15 Napraten over de blckcheck
45:01 Uitgelichte artikelen van De Andere Krant
49:12 “Stroe City” proefballon staat nog steeds overeind
59:23 De kijkersvragen
1:04:03 Verslag huisartsendemonstratie

26 gedachten over “blckbx today: Clintel doorkruist klimaatzaak Shell | overheid vs boeren | Geen "Stroe City"?”
 1. Die achterlijke doos van der Wal is precies wat er mis is met die parlementaire democratie van ze.
  In verkiezingstijd praten die zielige control freaks iedereen naar de mond dan zijn ze allemaal ineens populist geworden maar zodra ze zitten is het kus mijn kont, en krijgen de nederlanders te horen dat ze hun bek moeten houden zo doen we dat niet in het ''beschaafde'' Nederland en word alles en iedereen zelfs binnen hun eigen rangen gemarginaliseerd door die wel echt heel erg olie domme politici.
  En ook altijd weer met dat hele smerige toontje van ze je kent het wel dat smerige neppe moreelverheven gezeik wat er uit die scheuren van die hoogopgeleide dwazen komt, ze vinden hunzelf zo belangrijk dat iedere mongool in die kamer die niks maar dan ook helemaal niks zinnigs te melden heeft 1 voor 1 naar de microfoon loopt vervolgens weer een uren durende deugshow opvoeren met elkaar en je weer moet aanhoren van al deze neppe figuren die zichzelf parlementair democraten noemen dat burgers wel in gesprek mogen gaan maar dat ze hoog of laag kunne springen er veranderd toch niks, het gaat er alleen maar om dat je het gevoel heb dat wij daadwerkelijk een zier geven om input van het proletariaat zolang jullie maar gaan denken inspraak te hebben op de grond waar ze wonen, leven en werken waar politici vooral zichzelf zielig vinden als er weer een minister is aangesproken op straat en die zich weer bedreigd voelt, om vervolgens van de hele inhoud afgaat om vooral te melden dat politici de meest belangrijke sukkels op deze aardkloot zijn elke vorm van contact met een kamerlid of kabinetslid zou die burger eigenlijk linea recta standrechtelijk geëxecuteerd moeten worden want dat gaat alle grenzen ver voorbij zeg je komt niet aan politici en hun gezinnen anders om is dat geen probleem dan sturen ze gewoon de politie..

 2. Rypke Zeilmaker hoort zichzelf veel te graag lullen. Hij laat de andere gasten niet hun eigen verhaal vertellen, maar neemt het over om het verhaal voor hen te vertellen. En dat zulke dingen doet hij vaker. Ik vind afleveringen met hem erin aanmerkelijk minder goed. Sanae probeert hem kort te houden, dat mag wel wat meer. Of gewoon niet meer uitnodigen.

 3. Biomassacentrale draaien niet alleen op hout maar kunnen ook draaien op kadavers. (Misschien moeten we oppassen)

 4. Ik vind het bizar hoe BLCKBXS zich ontwikkeld heeft in de afgelopen 2.5 jaar. Maar ik wil expliciet mijn complimenten geven aan Sanae, ik zie per uitzending (ik kijk ze altijd allemaal) hoe je groeit in je rol. Ik vind je een geweldige presentatrice, stelt kritische vragen, bent scherp en op een lieve manier weet je altijd weer terug op de verhaallijn te komen, als er wordt afgedwaald.
  Dankjewel iedereen van BLCKBXS, ook de mensen achter de schermen, jullie uitzendingen zijn heel waardevol❣️🙏🏼👏🏼

 5. Nou daar is een oplossing voor, stap op, of je wordt door je achterban en kiezers ONTSLAGEN, het volk betaald je salaris en door het volk ben je nu ONTSLAGEN.

 6. VVD is net zo ziekmakend als dictator poetin. Onder toeziend oog van Rutte wordt er zeer giftig granuliet gedumpt in de maas. Dit gebeurt al jaren! Ondertussen worden boeren weggepest en worden burgers weggezet als milieu barbaren. Deze overheid meet met 2 maten! Invloedrijke CDA'ers hebben miljoenen verdient door die corona crisis zoals siewert van lienden! Onze overheid is corrupt!

 7. Attje Kuiken is een gevaarlijke vrouw. Wat je bij haar ziet is grote dominante domheid. Staat het zogenaand heel aarzelend te spreken, maar wordt een linkse dictator. Onvoorstelbaar..

 8. Bij mij lag een paar weken een kat onder een boom op haar rug zich in het zand te vermaken. Zo lekker heen en weer wrijven de hele tijd met haar (of zijn) rug in het zand. Vlak er naast zat een ekster nerveus heen en weer te springen, echt op nog geen halve meter afstand. Die eksters hebben boven in die boom een nest (en ook in de boom ernaast). De kat ging echter genoeglijk door met het op haar rug wentelen in het zand, en wilde de vogel niet aanvallen. De vogel bleef heen en weer springen voor die kat, maar het mocht niet baten.

 9. KUIPERS KOMT NIET OPDAGEN
  Wanneer je netjes protesteert DAN NEGEERT DE POLITIEK JE
  Wanneer je bij ze thuis langs gaat dan wordt je genegeerd omdat je hun privé intimideert.
  HOE MOET JE PRATEN MET MENSEN DIE NIET WILLEN LUISTEREN

 10. Dus proudboys zijn KKK met een donker persoon als een van de aan het hoofd. Het gewoon ongeloofelijk dat julie tegelijkertijd zoveel en zo weinig weten. Maarja was bij Rogan ook al jullie trappen voledig in de framing van de media en doen net alsof jullie dat niet doen. Zal antifa ook wel alleen een idee zijn….
  Rypke snapt nog niet dat volgens deze postmoderne ideologishe tijden de waarheid niet meer bestaat dat is maar allemaal subjectief. Je kan een man zijn als vrouw, tegelijkertijd bestaat geslacht niet , 2+2=5, enzovoorts enzovoorts

 11. Ik vond de Urgenda uitspraak ook geweldig en ik heb zelfs vrijwilligerswerk voor Milieudefensie gedaan. Nu begrijp ik dat het allemaal angstpolitiek is. Het CO2 verhaal klopt niet: er is geen causaal verband tussen opwarming en CO2.

 12. Wat deugen wij toch: 50% minder landbouwdieren, 10% landbouwgrond terug naar de natuur, 50% minder bestrijdingsmiddelen.
  Gevolg zo’n 40% minder landbouwproductie, terwijl de bevolking zo’n 20% groeit. Twintig miljoen mensen in een groot natuurreservaat, waar voedsel eerst goedkoop was en nu het duurst van de wereld. Waar een kwart van de mensen honger lijdt, ‘s winters in de kou zit, waar de overheid meer beleidsmakers aanneemt om de ene na de andere crises te bezweren. Waar de laatste werkenden zwichten onder regelgeving en belastingdruk. Waar energietransitie is mislukt omdat we de maatregelen niet meer kunnen betalen, terwijl Urgenda de overheid dwingt de verwarming uit te zetten en de helft van de auto’s te stoppen omdat we anders de 60% CO2-reductie niet halen.
  Maar iedereen is tevreden en bedankt D66 voor het herstel van natuurreservaat Nederland, want er groeien 50% minder bramen en brandnetels.
  Mondiaal is natuurlijk niets veranderd aan de CO2 reductie. China, Rusland en India zijn iedere sterker dan de Europese economie. We doen niet meer mee, en zijn een derde wereldland geworden. De asielinstroom blijkt te zijn opgedroogd.

 13. Volgens mij begrijpen jullie niet hoe het spel in elkaar zit. Meer dan 60% van de aandelen van Shell zijn in handen van institutionele beleggers welke in handen zijn van Blackrock en Vanguard. Deze twee bezitten alle grote en kleine beursgenoteerde bedrijven wereldwijd. Zij bepalen welke koers Shell of wie dan ook moet varen zo ook in dit geval. Dit is vooral geregisseerd.

 14. Een collectieve aangifte tegen heel het binnenhof voor ontwrichting van de samenleving vraag maar aan Gokmen T. Wat je dat oplevert: levenslang met TBS voor heel het binnehof en we voeren stenigen weer in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *