Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #51 van maandag 27 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-27

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur David Boerstra gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 27 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
– BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas staat volgens de peiling van Maurice de Hond op 18 zetels, slechts drie zetels verwijderd van de VVD. Hoe is deze groei tot stand gekomen? Maurice de Hond geeft ons een uitgebreide analyse.
– De Tweede Kamer ging vandaag in debat over de staat van het onderwijs en de groeiende druk op academici die zich autonoom opstellen binnen het maatschappelijk debat. Wat speelt er zich daadwerkelijk af binnen de muren van universiteiten? We bespreken dit met Raisa Blommestijn.
– In Madrid protesteren duizenden mensen tegen de NAVO-top die daar deze week plaatsvindt. Zij pleiten voor vrede en zijn tegen oorlog. Saillant dat juist nu secretaris-generaal Jens Stoltenberg het aantal NAVO-strijdkrachten wil verhogen van 40.000 naar meer dan 300.000.
– In de tweede aflevering van Medialogica onderzocht het NPO-programma de beeldenstrijd rond het politiegeweld bij coronaprotesten. Flavio Pasquino kwam in deze uitzending ook aan het woord en blikt vandaag terug op deze uitzending. Bekijk hier de betreffende uitzending: https://www.youtube.com/watch?v=IbDwL4jQtoY

Desk: Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn, opiniepeiler Maurice de Hond, onderzoeksjournalist Daan de Wit en programmamaker Flavio Pasquino
Presentati: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-27 (na afloop van de uitzending)

Uitzending ARGOS Medialogica Aflevering 2: Politiegeweld in Beeld: https://www.youtube.com/watch?v=IbDwL4jQtoY
Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews
Telegram – https://t.me/blckbxtv
Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews

Inhoudsopgave
0:00 Nieuws van de dag
8:18 Aardverschuiving – BBB op weg naar grootste politieke partij van Nederland
17:08 Spanningen rond academische vrijheid lopen op
38:02 Groot protest tegen Navo-oorlogen
1:02:47 Flavio Pasquino reageert op uitzending Medialogica
1:14:10 De kijkersvragen

11 gedachten over “blckbx today: Academische vrijheid onder druk | Peiling: BBB nadert VVD | Veel verzet tegen NAVO-top”
  1. BBB blijkt warme banden met Bayer te hebben. Dus iets minder onafhankelijk dan het lijkt. Zo jammer, dat er meestal adder onder het gras zit.

  2. Bekijk het partij programma van BBB. NOOIT op BBB stemmen, nooit.
    -> Russland gaat Europa plat gooien. Wacht erop tot zij aan ons 2de kamer duren staan en de politici voor een russisch tribunal plaatsen. Ik hoop het zegt mijn vriend.

  3. 0 Geen B B B die is echt niet te vertrouwen ze praat met 2 monden en meer naar de kant van rutte als naar de kant van onze boeren hoop zo dat ik ongelijk krijg

  4. BBB is de cda in een ander jasje! Ziet met dat nog niet? Ja21 van haga zijn de VVD in een andere jasje. Kom op mensen word wakker

  5. Luister nr Karen Hamaker – Zondag , zij legt t haarfijn uit , waarom P toch aanval opende ….(zij is een wandelende bieb en nog veel meer , ze geeft veel lezingen , erg interressant, hl vl kennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *