Geen widgets gevonden in de zijbalk

De volledige uitzending van blckbx today #227 vrijdag 6 oktober 2023 is te bekijken via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-06

Vrijdag 6 oktober 2023
– Er worden eilanden in het IJsselmeer aangelegd voor 2,5 miljoen zonnepanelen. Welke belangen spelen hierbij een rol?
– D66 pleit ervoor abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen. Wat betekent dit voor zwangere vrouwen?
– Na de val van de enclave Nagorno-Karabach, sluit Armenië zich aan bij het Internationaal Strafhof. Dit zet de relatie met Rusland verder onder druk.

Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, publiciste Sietske Bergsma en redacteur Laura Oorschot
Presentatie: Ancilla van de Leest

Inhoudsopgave
0:00 Intro
5:58 Nieuws van de dag
17:15 Plan voor miljoenen zonnepanelen in het IJsselmeer
33:37 Staat abortus onterecht in het Wetboek van Strafrecht?
50:25 Westen kijkt toe hoe Nagorno-Karabach van de kaart wordt geveegd

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-10-06 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbx.tv/

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

TikTok – https://www.tiktok.com/@blckbx.tv

#zonnepanelen #ijsselmeer #abortus #d66 #strafrecht #nagornokarabakh #armenië #rusland

23 gedachten over “blckbx today: Abortus uit strafrecht? | Zonnepaneeleilanden IJsselmeer | Etnische zuivering Armenen”
 1. Wat een grote leugen vertel jij Wieke, je vecht voor MOORD! Van het eerste moment is het al LEVEN. Wil je soms de popie Jopie uithangen? Het is geen gezondheidszorg maar gewoon traumazorg bezorgen!

 2. Volgens Stirezo, een anti abortus beweging, is er na een verkrachting geen sprake van abortus. Dus dat kan geen reden zijn, om abortus te promoten.
  Vrouwen vinden, dat het hun lichaam is, ze mogen ermee doen wat ze willen. Maar het ongeboren leven, heeft recht op leven, het kan nog niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij er voor opkomen.
  Ieder leven is van God gegeven, daar mag een mens, man of vrouw niet over beslissen of het mag blijven leven ja of nee.
  Er zijn genoeg middelen om te voorkomen dat je zwanger wordt. Dank aan jullie, blackbox, net als ON laten jullie de andere kant van het verhaal zien, bedankt daarvoor
  Ik ga jullie financieel ondersteunen

 3. maar als de man nou het kindje wil? of heeft die niks te vertellen? zijn dit trouwens diezelfde feministen die de Transgenderwaanzin zo verdedigen?

 4. Moordaanslagen op AFD leden; links is nazisme geworden! Vroeger waren te pacifistisch nu zijn het oorloghitsers die hun zakken vullen via corruptie! Psychopaten!! En de domme volgzame schapen trappen overal in

 5. Mbt abortus.
  24 weken is extreem laat. Gelet de aanleg fase voor de hersenen voorbij is en men ervanuit mag gaan dat kind een zelfbewustzijn heeft, oftewel de hersenen zijn in werking.
  In de aanleg fase van de hersenen is er nogaltijd geen hersenen en dus neem ik aan geen bewust zijn.

  Wanneer is de wet aangepast naar 24 weken???
  Is Niet dat de aanleg fase vreemd is voor de medische wereld.

 6. Er zit meer achter die abortus wetgeving .waar dacht je dat al die foetussen heen gaan? Zijn voor satanistisch gebruik ,te smerig voor woorden .Lees ,De macht van de onzichtbare bankiers en je weet wat er achter de schermen gebeurd en waar al die zgn. goede doelen voor bedoeld zijn. B. Izar.

 7. Het verschil tussen enclave en exclave zoals uitgelegd vlak voor het eind klopt niet. Het is een kwestie van perspectief. Elke exclave is een enclave en andersom, maar welke term van toepassing is hangt af vanuit welk land wordt gekeken.

 8. Kijk, ik snap best dat we kernenergie, wegens de stijgende vraag wellicht nodig hebben. Ik ben er niet per sé tegen, maar ook daar zal je bedrijven hebben met belangen en ook bij de constructie van een kerncentrale zal er aardig wat aan de strijkstok blijven hangen. Dat gebeurt met elk overheidsproject. We moeten niet gaan doen of dat alleen bij groene projecten gebeurt.
  Kernenergie is ook niet zaligmakend. Vertel dat maar in Tsjernobyl. Als er iets mis mee gaat, gaat het ook goed mis. Daarnaast produceert een kerncentrale met afstand het gevaarlijkste afval dat er bestaat en dat er duizenden jaren over doet om enigszins uit het milieu te verdwijnen.
  Wat is er tegen zonnepanelen op zee? Behalve de belangenverstrengeling heb ik niet gehoord wat er tegen dit concept als energiebron is.

 9. Iets kan enkel een recht zijn wanneer het niet berust op een ander, dus abortus is niet een recht.
  Ook een interessante vraag: Als een AI ziet dat wij een feutus (Latijn voor baby) wegzetten als een klompje cellen zonder waarde, waarom zou die AI waarde toekennen aan volwassenen (die in essentie grotere klompjes cellen zijn)?

 10. Abortus uit het strafrecht betekend dat de overheid mensen kan dwingen om abortus te laten plegen, indien zij niet kunnen voldoen aan de financiële en sociale vereisten om een kind op te voeden.

  Is niet strafbaar meer dus de overheid doet niks fout en als ze tienduizenden kinderen bij ouders weghalen om een geldkwestie…. dan kan je wel anticiperen wat ze met die abortus gaan doen.

 11. Turkije ziet Europa als vijand, al 1000 jaar te lang. Ze horen in hun heimat thuis in gebieden als Kazachstan, ze komen daar vandaan. The feeling must be mutual!!!! Any means necessary!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *