Geen widgets gevonden in de zijbalk

De laatste jaren neemt de behoefte aan alternatieven voor regulier onderwijs toe. Steeds meer ouders stichten daarom hun eigen scholen. Verslaggever Erwin Taams ging op bezoek bij zo’n school in Haulerwijk, Friesland.

Zogenaamde B3-scholen zijn particuliere scholen die niet worden bekostigd door de staat, maar door de ouders zelf. Hoewel dergelijke scholen onder toezicht staan van de Onderwijsinspectie genieten ze een grote mate van onafhankelijkheid. Door het ontbreken van veel overheidseisen kan de schoolleiding grotendeels naar eigen inzicht invulling geven aan het programma. Steeds meer ouders en kinderen hebben daar behoefte aan. Erwin Taams sprak met Marja de Jong en Thea ter Veld, respectievelijk oprichtster en juf van een B3-school in Haulerwijk.

Kijk ook naar blckbx today van maandag 6 juni 2022, waarin Rachel Klaver vertelt over de IBBO-school die zij oprichtte. IBBO staat voor Ik Ben Bewust Onderwijs:

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-06

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

23 gedachten over “blckbx item: Op bezoek bij een onafhankelijke school”
 1. mooi er moeten er veel meer komen weg met het manipuleren van kinderen een gezond ontwikkelt kind CHAPPEU precies pen en papier.

 2. 😂😂😂 Dus in plaats van “staatspropaganda” wordt er voorgelezen uit het grote sprookjesboek, de bijbel. Niemand weet wat die staatspropaganda is, trouwens.
  Wat een dom volk.

 3. Elk kind heeft een Eigen innerlijk vanwege de weg door het Universum die = af gelegd en dus eigen interesses met kwaliteiten heeft samen met een wens misschien om andere nieuwe dingen te ontwikkelen ( ziels-wens ) Als je dat in een Algemene Scholing zet komt er bijna altijd weinig van terecht om die kleuren van elk kind te ontwikkelen ,…. dus daar heb je VEEL wijze Lievdevolle onderwijzers/ressen voor nodig die dat allemaal kunnen,….. dat = geweldig mooi

 4. Erg fijn dat BLCKBX dit doet.
  Ik snap dat de coronagekte een beetje geluwd is. Dus is het moeilijk om de aandacht vast te houden.
  Echter denk ik dat het juist bewust beleid is. En het een vingeroefening was in gehoorzaamheidstraining.
  We ain't seen nothing yet.
  Daarom is BLCKBX nodig. Hou vol!

 5. Heel goed, weg met de staatspropaganda. Ze richten zich op de kinderen om die helemaal te kneden voor hun slavensysteem waar we in leven. Ze leren je niet hoe je zelfstandig kunt zijn maar gehoorzaam, ze leren je niet hoe je één met de natuur kunt zijn, ze kijken niet naar waar een kind goed in is en plezier in heeft. Wat ze je kind leren is om te functioneren in een slavensysteem waarbij hun in luxe leven en je kind een slaven bestaan leid. Precies wat ons ook aangedaan is maar dan nog een paar stapjes erger. En daarom slapen er nog veel mensen omdat ze zo geprogrammeerd zijn. Ga maar is uitzoeken wat MK Ultra betekend en inhoud.

 6. Echt mooi dat je in een Dictatuur een eigen school mag beginnen. Owww wacht er is geen dictatuur. Weer een complottheorie ontkracht

 7. Als ik een kind had zou ik het ook liever naar een privéschool i.p.v. een reguliere. Wat ik me wel afvraag hoe hoog de kosten zijn per schooljaar als er maar 6 kinderen in zo'n klas zitten. Je hebt in NL ook speciaal onderwijs met kleine groepen maar dat wordt voor zover ik weet vergoed. Is dit geheel uit eigen zak voor de ouders?

 8. Dit type scholen is er al 20 jaar. En niet 'tegen de overheid'. Vrije school, Montesori, Frya, alles is zo begonnen. Helaas als ze dan opgenomen en gesubsidieerd worden, wordt de stroming gecastreerd.

 9. Mijn libertarische hart gaat hier wel van kloppen. Mooi dat particulier/privaat onderwijs in de lift zit. Zo hebben ouders meer keuze voor hun kind, en kunnen ouders zelf bepalen welke waardes hun belangrijk vinden voor hun kind.
  En daarbij een gepaste school vinden die deze waardes uitdraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *